Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, σε συνεργασία με συναδέλφους του, κατέθεσαν τη Τετάρτη 15/4 ερώτηση προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τη δασοπροστασία και την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος, η διάλυση της δασικής υπηρεσίας και η απουσία δασικών χαρτών συνθέτουν το τοπίο στο τομέα της δασοπροστασίας που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση.
Ωστόσο, διαθέτοντας ευαισθησία και πολιτική βούληση, σκοπεύει να καταθέσει νομοσχέδια και ρυθμίσεις, καθώς και να λάβει αποφάσεις που εφάπτονται της περιβαλλοντικής προστασίας, ώστε να υπερασπιστεί τις δασικές εκτάσεις της χώρας μας. Σ’ αυτό το πλαίσιο και παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που διανύουμε, η πολιτική της πρόληψης σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη πολιτική δασοπροστασίας, πρόκειται να συμβάλουν καθοριστικά στον περιορισμό των δασικών πυρκαγιών εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Άλλωστε, για το ΣΥΡΙΖΑ το φυσικό περιβάλλον δε συνιστά «κόστος», αλλά στρατηγική επιλογή για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Κώστας Μπάρκας, Χαρά Καφαντάρη, Ευγενία Ουζουνίδου και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)