Αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ (Ομοσπονδία τριτέκνων Ελλάδα) αποτελούμενη από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Βασίλη Δήμο, Δημήτρη Κοντό, Κώστα Βαρβεράκη και τον πρόεδρο του συλλόγου τριτέκνων Περιστερίου Μανώλη Δροσάκη συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με την αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μαρίνα Κουτσούρη. Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα.

Η ΟΠΟΤΤΕ αφού συνεχάρη την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και εξέφρασε τις ευχές και τις ελπίδες για την επιτυχία της νέας κυβέρνησης, κατέθεσε τα αιτήματα της και τις προτάσεις της, που συνοψίζονται στα εξής:

-Νομοθετική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης για την εξομοίωση τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, με βάση την πρόταση νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ -σαν αντιπολίτευση-καταθέτοντας και συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις . Η αντιπροσωπεία υπενθύμισε και παρέδωσε εγγράφως-την έκθεση της Διακομματικής της βουλής το 1993 για το Δημογραφικό καθώς και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την πρόταση νόμου. Ενώ καυτηρίασε την διαχρονική κοροϊδία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων απέναντι στις τρίτεκνες οικογένειες.

-Επίσης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τα θεσμικά αιτήματα και τις αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε με κοινωνική ευαισθησία να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Ενδεικτικά τα ζητήματα των μεταφορών, των προσλήψεων, των κοινωνικών υποδομών όπως οι παιδικοί σταθμοί, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ο σχετικός νόμος ήταν στα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Τόσο η Υπουργός όσο και Γενική Γραμματέας δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τα θέματα που έθεσαν οι αντιπρόσωποι των τριτέκνων και θα υπάρξουν σύντομα άμεσες απαντήσεις στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα η κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την εξομοίωση.

Τέλος η εκπρόσωποι συμφώνησαν για τακτική επικοινωνία -και αμέσως μετά τις γιορτές-Υπουργείου και ΟΠΟΤΤΕ , «στις πάντα ανοιχτές πόρτες του Υπουργείου», όπως δήλωσε η Υπουργός και την ένταση των κοινών προσπαθειών -ο καθένας από το μετερίζι του-για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και την ενίσχυση της αλληλεγγύης.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)