• Τι φοβερή επίθεση είναι αυτή που δέχεται η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο περιστατικό με το βενζινάδικο που όπως είπε και η ίδια –με άλλα λόγια- η αλήθεια είναι πολύ μακριά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

-Αλλά τις επιθέσεις που δέχεται από την αντιπολίτευση στο σύνολό της και από τους γραφιάδες που τους ακολουθούν. Δεν κατάλαβαν ότι η Κωνσταντοπούλου θέλει να σώσει την τιμή της Ελληνικής Βουλής η οποία έχει καταρρακωθεί;

- Μάλλον αυτό κατάλαβαν και γι’ αυτό οι πολύπλευρες επιθέσεις στο πρόσωπό της. Γιατί η αντιπολίτευση θέλει να μείνουν τα πράγματα στ Βουλή όπως είναι.

- Ρε μπας και το κάνουν γιατί η Ζωή Κωνσταντοπούλου ακολουθεί πιστά τους κανονισμούς της Βουλής, κάνοντας αυτούς που την είχαν βρει με τις εξ αποστάσεως «παρουσίες τους» να φεύγουν από το καφενείο και να κάνουν αυτό για το οποίο τους πληρώνουμε;

• Πολύ στεναχωρήθηκαν εκεί στις Βρυξέλλες που ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

-Ενώ όταν συναντιέται μαζί τους κάποιος από τους κυβερνήτες των χωρών που …κυβερνούν την ευρωπαϊκή ένωση, κάνουν μεγάλες χαρές.

- Δεν ξέρω γιατί, αλλά πολλοί ήταν εκεί στις Βρυξέλλες που δεν είδαν με καλό μάτι την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία. Λες να σημαίνει κάτι αυτό;

- Να τους έχει μπει στο μάτι ο Τσίπρας γιατί είναι ανάμεσα στα 100 πρόσωπα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο; Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων.

• Εκλογές με ολίγον δημοψήφισμα βλέπουν τα ξένα μέσα μαζικής επικοινωνίας, απόψεις τις οποίες συμμερίζονται και αναπαράγουν τα δικά μας μέσα ενημέρωσης.

-Ιδίως μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει τέλος στην παρατυπία –αν όχι παρανομία- που επικρατεί στις τηλεοπτικές συχνότητες, τις οποίες μερικοί χρησιμοποιούν χωρίς να πληρώνουν δεκάρα τσακιστή.

- Και, να ξέρετε, ότι μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία με τους δανειστές, οι επιθέσεις των ξένων ΜΜΕ θα εντείνονται –και φυσικά θα αναπαράγονται από τα ανεξάρτητα εν Ελλάδι ΜΜΕ.

- Κακοφαίνεται σε πολλούς που η Ελληνική κοινωνία έκανε …το λάθος να εκλέξει μία κυβέρνηση που αρνείται να υποκύψει στις ορέξεις του οικονομικού λόμπι, που κυβερνάει τον κόσμο.

- Αυτό που έχουν πάθει πολλά ξένα ΜΜΕ -αλλά και ελληνικά ΜΜΕ- είναι ότι δημιουργώντας μια καταστροφολογία για την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, την πίστεψαν και οι ίδιοι. Ας πρόσεχαν.

• Είμαι σίγουρος ότι ο Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός όσο χρειάζεται να ενσπείρει στον κόσμο τον φόβο για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας όσο κυβερνάται από τον Τσίπρα.

-Γιατί μετά άλλος θα είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και μέχρι να καταφέρει η ΝουΔου με το νέος αρχηγό να συνέλθει και να δει ότι αντιπολίτευση δεν σημαίνει να τα δίνει όλα στους δανειστές και να αφήνεις την κοινωνία στις ορέξεις του κάθε οικονομικού λόμπι, θα χρειαστεί χρόνος.

- Και μέχρι τότε, δεν μένει παρά να είναι στην κυβέρνηση ο Τσίπρας, η αριστερή πλατφόρμα και οι άλλοι κυβερνητικοί συνεταίροι, που αρνούνται να πουν στους δανειστές μας «ό,τι πείτε αφεντικό».

• Όπως επίσης είμαι σίγουρος ότι ο κυρ-Βενιζέλος δεν κάνει χωρίς κόμμα. Είτε παραδώσει το ΠαΣοΚ στον Παπανδρέου –ή σε κάποιον άλλον δελφίνο- είτε όχι, εκείνο που θεωρώ σίγουρο είναι ότι ο πληθωρικός αρχηγός του 2,5%, θα κάνει το δικό του κόμμα, με μερικούς στενούς συνεργάτες που του έχουν απομείνει.

-Γιατί ο άνθρωπος ούτε σκέφτεται, ούτε επιθυμεί να σώσει τη χώρα. Την πάρτι του θέλει να σώσει. Και θα το κάνει αυτό με κάθε τρόπο. Ακόμα και ιδρύοντας νέο κόμμα.

• Τη συντριβή της χώρας μέσα στο καλοκαίρι, προβλέπει ο επί ΠαΣοΚ ισχυρός άνδρας και τέως βουλευτής Θεσπρωτίας, Αλέκος Παπαδόπουλος.

-Και φυσικά προτείνει η κυβέρνηση να υπογράψει ό,τι της προτείνουν οι δανειστές, γιατί αλλιώς οι δανειστές μας δεν θα συντρέξουν σε νέο πακέτο στήριξης.

- Πραγματικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς προτείνει ο Αλέκος. Εκτός και αν εννοεί να υπογράψει η κυβέρνηση νέο μνημόνιο. Πράγμα απίθανο για έναν έμπειρο τέως υπουργό οικονομικών.

- Αποκλείω επίσης το ενδεχόμενο ο Αλέκος Παπαδόπουλος να έχει ταυτιστεί με τις απόψεις εκείνων οι οποίοι έχουν χρεοκοπήσει μέχρι τη χώρα μέχρι τώρα τουλάχιστον εκατό φορές.

- Γιατί σίγουρα θα γνωρίζει ο Αλέκος, ότι σε άλλες χώρες οι πιστωτές ακολουθούν άλλη τακτική. Σε μερικές μάλιστα έχουν «κουρέψει» κατά πολύ το χρέος.

- Και πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί ο κατά τα άλλα συμπαθής Αλέκος δέχεται να σπείρει το φόβο στους πολίτες, μαζί με τους άλλους της μονταζιέρας. Δεν ξέρει ότι θα υπογραφεί συμφωνία, γιατί κανέναν δεν συμφέρει να μην υπογραφεί; Και πρωτίστως δεν συμφέρει τη Γερμανία και την ευρωπαϊκή ένωση στο σύνολό της.

• Μάλλον τον Βενιζέλο ήθελε το ΠαΣοΚ να ορίσει Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών ο πρωθυπουργός και όχι τον Γεώργιο Τσίπρα που όρισε.

-Και αυτό γιατί ο Βενιζέλος έχει πείρα από την εξωτερική πολιτική, οπότε θα ήταν πολύ χρήσιμος στην κυβέρνηση. Ιδίως στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας έναντι στους δανειστές μας και την ευρωπαϊκή ένωση.

- Εκτός κι αν το ΠαΣοΚ ήθελε στη θέση αυτή να τοποθετηθεί κάποιος δικός του άνθρωπος, προκειμένου να εφαρμόσει καλύτερα την εξωτερική πολιτική.

- Πραγματικά στην περίπτωση αυτή έκανε μεγάλο λάθος η κυβέρνηση. Γι’ αυτό θα κατακριθεί και από το Ποτάμι και από τον Γιωργάκη.

• Με τον φίλο του Δημήτρη Τζανακόπουλο συναντήθηκε ο Χρήστος Σφρίντζερης ιδιοκτήτης της καφετέριας στην πλατεία της Φιλιππιάδας, με τον οποίον είχαν πολλά να πουν.

-Δεν μάθαμε τι έλεγαν επί τόσην ώρα που συζητούσαν, αν και πηγή μη επιδέχουσα αντιρρήσεις, μας είπε ότι Χρήστος Σφρίντζερης έδειχνε κάτι τοπογραφικά διαγράμματα στον διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού.

- Η ίδια πηγή μας είπε ότι τα τοπογραφικά διαγράμματα, αφορούσαν τα ακίνητα που έχει ο Χρήστος Σφρίντζερης στην Κλεισούρα.

- Δεν είναι σίγουρο πάντως ότι θα ισχύσει η πριν από μερικά χρόνια δέσμευση ότι αν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την περιουσία του Χρήστου Σφρίντζερη στην Κλεισούρα.

• Μετά τον τραυματισμό του τερματοφύλακα του Εθνικού Σιαράβα, ο οποίος έμαθα ότι θα μείνει εκτός ενεργού δράσης περίπου έξι μήνες, την εστία του Εθνικού θα προασπίσει ο νεαρός τερματοφύλακας Γιώργος Νικολάου.

-Αυτό δεν αποτελεί είδηση. Είδηση αποτελεί ότι αναπληρωματικός τερματοφύλακας θα είναι τέως δήμαρχος Φιλιππιάδας, ο οποίος στα νεανικά του χρόνια έπαιζε στον Εθνικό.

- Ήταν δε τόσο πολυτάλαντος που έπαιζε ακόμα και στη θέση του τερματοφύλακα. Φάνηκε και στην πορεία του (επαγγελματική και πολιτική) το πόσο πολυτάλαντος ήταν.

• Συμπαραστέκομαι ολόψυχα στους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής, που η κυβέρνηση δεν θέλει να κατανοήσει ότι ως εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, έχουν δικαίωμα να σπείρουν τον καρκίνο σε όλους όσους κατοικούν στην περιοχή.

-Πράγμα που ο μόνος που το κατάλαβε ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και μερικοί ακόμα Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και γι’ αυτό συμπαραστάθηκαν στους μεταλλωρύχους.

- Καιρός ήταν δηλαδή. Γιατί επί τόσα χρόνια, λοιδορούσαν τους απεργούς και έστελναν τα ΜΑΤ για να τους συνεφέρουν.

• Πολλές και καλές επισκέψεις απόδημων πατριωτών είχαμε αυτές τις μέρες στον τόπο μας. Και θα είχαμε πολύ περισσότερες, αν το επέτρεπαν τα οικονομικά πολλών από τους απόδημους.

- Δεν τις «ονοματίζουμε» γιατί υπάρχει κίνδυνος να παρεξηγηθούμε από πολλούς οι οποίοι επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας μας. Πάντως σε όλους ευχόμαστε χρόνια πολλά.

-Όπως επίσης είχαμε καινοτομίες στις Πασχαλιάτικες εκδηλώσεις. Για παράδειγμα στο Κεράσωβο, ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος καινοτόμησε με τα φαναράκια που μοίρασε στους πιστούς την Ανάσταση.

- Μπράβο στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά και στους νέους που έδειξαν ότι αγαπούν το χωριό τους. Και το έδειξαν αυτό με κάθε τρόπο. Η συζήτηση που είχαν για τον Λάζαρο και την ιστορία που συνοδεύει το χωριό του σχετικά με τα «λαζαρούδια», μάθαμε ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

• ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ: Κο Νίκο Στάμο, εφημερίδα Ηχώ της Άρτας»: Νίκο καλά κρασιά. Τίποτα μάλλον δεν κατάλαβες. Δεν έγινε διορισμός σε κάποια τράπεζα ή σε κάποιο νοσοκομείο. Η θέση είναι πολιτική. Δώσε συγχώρεση στον Τσίπρα που δεν σε ρώτησε. Στο εξής θα ρωτάει εσένα και εκείνους που σε παρότρυναν να αποκαλύψεις το μέγα σφάλμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και κάτι μεταξύ μας: τόσο μίσος φίλε μου, πού το έκρυβες τόσον καιρό.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)