Παρουσιάστηκε στις 17 Απριλίου 2015 και ώρα 19:30 στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης, το βιβλίο του συμπατριώτη μας συγγραφέα, δάσκαλου και νεοελληνιστή φιλολόγου Λαοκράτη Βάσση με τίτλο «Το Πολιτιστικό μας Αλφαβητάρι: Ελληνισμός-Πολιτισμός-Αριστερά».

Την εκδήλωση συντόνιζε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελος Αυδίκος, ενώ στη συνδιοργάνω- ση συμμετείχαν ο Δήμος Πρέβεζας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και οι εκδόσεις Ταξιδευτής.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο κ. Ερατοσθένης Καψωμένος, ομότιμος καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων, ο κ. Γιώργος Κοντογιώργης, ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, ο πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γιαννούλης, Φυσικός-Περιβαλλοντολόγος (PhD, MSc) και ο κ.Κώστας Καραβίδας, ερευνητής, δρ Φιλολογίας.
O κ. Βάσσης χαρακτήρισε το βιβλίο του ως μια εναγώνια αναζήτηση του πολιτιστικού στίγματος του τόπου μας σε μια από τις ποιο δύσκολες καμπές της ιστορίας μας, ανιχνεύοντας τι είμαστε, από πού προερχόμαστε και που πρέπει να πάμε.
Άλλωστε το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου μας, ανέφερε ο κ. Βάσσης δεν είναι το οικονομικό πρόβλημα αλλά το πολιτιστικό. Ένα πρόβλημα ηθικό, αξιακό, πνευματικό που στο τέλος καταλήγει να είναι γίνεται ταυτοτικό και να συνδέεται αυτόματα με τη χρεωκοπία της μεταπολίτευσης, μια από τις μεγαλύτερες συμφορές του ελληνικού πολιτισμού. Η Ελλάδα ήταν μια χωρά α- νεξάρτητη και κατέληξε να είναι νεωτερική αποικία χρέους με τη ψευδαίσθηση ανεξαρτησίας και ελευθερίας.
Κλείνοντας την εκδήλωση ο συγγραφέας Λαοκράτης Βάσσης ευχαρίστησε το Δήμο Πρέβεζας και τη Δημοτική του Βιβλιοθήκη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τους προσκεκλημένους ομιλητές και τον κόσμο που παρευρέθηκε και τον τίμησε με την παρουσία του, ενώ μίλησε και για την ανάγκη που τον οδήγησε στην συγγραφή του βιβλίου.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαίλης, ευχαρίστησε τον συγγραφέα, τους ομιλητές της εκδήλωσης και τον κόσμο, με την υπόσχεση πως ο Δήμος Πρέβεζας στηρίζει και ενισχύει προσπάθειες που στοχεύουν στην πολιτιστική μας αναγέννηση, στην προβολή και την ανάδειξη του καλού βιβλίου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)