Μιας και μιλάμε για αίθουσες εκδηλώσεων, να φύγουμε από τα σχολεία και να πάμε στο δήμο;

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας δημιουργήθηκε το 1987. Σκοπός; Η πνευματική ανύψωση, η κοινωνική διάπλαση, η ψυχαγωγική εξυπηρέτηση, η σύσφιξη των φιλικών δεσμών και η ανάπτυξη και βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ των δημοτών. Η ανάπτυξη κοινωνικής μορφωτικής δραστηριότητας και η κοινωνική επιμόρφωση και ενημέρωση στα σύγχρονα προβλήματα! Δεν το λέμε εμείς, αυτό προϋποθέτει η δημιουργία του σύμφωνα με την αναρτημένη ανακοίνωση στο site του δήμου.

Εκτός λοιπόν που στο συγκεκριμένο κτήριο δεν γίνεται τίποτα από τα παραπάνω, έχει αφεθεί και στο έλεος της μοίρας!

Φυσικά η νέα δημοτική αρχή δεν έχει κάποια ευθύνη για το χώρο, τη χρησιμότητα του αλλά και την κατάσταση την οποία βρίσκεται. Ακόμα τουλάχιστον…

Όμως καλό θα ήταν μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων να φροντίσουν την αναδιαμόρφωση του χώρου, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κάποια αλλαγή από την αρχή της δημιουργίας του, και να τον μετατρέψει όντως σε ένα Πνευματικό Κέντρο αξιόλογο και σύγχρονο.

Με αφορμή το Φεστιβάλ που διοργάνωσε η ΚΑ.ΔΡΩ επισκέφθηκα το Πνευματικό Κέντρο, το οποίο ήταν ίδιο και απαράλλακτο από την εποχή ακόμη που πήγαινα δημοτικό (δηλαδή μία 15ετία στο νερό). Ένας χώρος χωρίς κρύος, απρόσωπος, ακατέργαστος!

Καλώς ή κακώς η Φιλιππιάδα κατά τη χειμερινή περίοδο δεν έχει την ευκολία εύρεσης χώρων για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων, ομιλιών, θεατρικών παραστάσεων, και γενικά πολιτιστικών δράσεων. Αυτός είναι ένας χώρος που θα μπορούσε, αν και μικρός, να φιλοξενεί κάποιες εξ’ αυτών και να λειτουργήσει επιτέλους ως χώρος πνευματικής ανύψωσης και ψυχαγωγίας…!

Άλλωστε υπάρχουν τόσοι ενεργοί σύλλογοι στο δήμο, που σίγουρα θα έχουν ποικιλία εκδηλώσεων που θα ήθελαν να διοργανώσουν και δεν έχουν το χώρο ή δεν τους αντιπροσωπεύει ο υπάρχον αλλά ψυχρός χώρος του Πνευματικού Κέντρου.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)