Ρεπορτάζ :Ντόρα Βλάρα

Η φωτογραφική ομάδα ΚΑ.ΔΡΩ φιλοξένησε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φιλοξένησε η φωτογραφική ομάδα ΚΑ.ΔΡΩ στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ζηρού.

Η προβολή διήρκησε δύο ημέρες, Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Απριλίου.

Τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας καλωσόρισαν τους θεατές σε ένα πολύ ευχάριστο και φιλικό κλίμα.

Λίγο μετά τις εννέα όλοι στις θέσεις τους, τα φώτα χαμήλωναν και ξεκινούσαν οι προβολές. Ταινίες μικρού μήκους, ή κάθε μία με ένα ιδιαίτερο νόημα κρυμμένο πίσω από εικόνες και συμβολισμούς.

Την δεύτερη ημέρα η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη και μάλιστα το παρών έδωσαν και αρκετά μέλη της δημοτικής αρχής που παρακολούθησαν τη διοργάνωση.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρήστος Χασίδης, ο κ. Βασίλης Παπαβασιλείου, η κ. Αναστασία Καραπάνου.

Αναμφίβολα οι λάτρεις του κινηματογράφου έμειναν ικανοποιημένοι από αυτή τη διοργάνωση και η ΚΑ.ΔΡΩ θα συνεχίσει τέτοιου είδους δράσεις, όπως πράττει άλλωστε τα τελευταία τέσσερα χρόνια φροντίζοντας να εμπεριέχει στο πρόγραμμα της την προβολή ταινιών μικρού μήκους.

Να σημειώσουμε πως μετά το τέλος των προβολών ακολούθησε πάρτι σε καφέ της περιοχής με γνωστά σάουντρακ ταινιών, το οποίο έκλεισε με τον πιο εύθυμο και διασκεδαστικό τρόπο το Φεστιβάλ.

Για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για το Φεστιβάλ αλλά και πως τελικά «ταξίδεψε» στην Φιλιππιάδα, μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΚΑ.ΔΡΩ Χρήστο Κοσμά, ο οποίος μας απάντησε στα εξής ερωτήματα:

 

*Πρόσφατα η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας φιλοξένησε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας; Υπήρξε επαφή και λειτούργησε ως παράδειγμα για την ΚΑΔΡΩ;
Ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστο όταν  πληροφορηθήκαμε την δημιουργία της Κινηματογραφικής Λέσχης στην Άρτα και ακόμα περισσότερο όταν διαπιστώσαμε ότι λειτουργούν με όρεξη και σοβαρότητα.

Το φεστιβάλ Δράμας ήταν πάντα πολύ γνωστό και τα τελευταία χρόνια με τις κατάλληλες προωθητικές ενέργειες έχει καταφέρει να γίνει ακόμα περισσότερο. Είναι αξιοθαύμαστες οι περιπτώσεις των συλλόγων που οι δράσεις τους αποτελούν έμπνευση για άλλους συλλόγους και προτροπή για νέες δράσεις, μπορούμε να πούμε όμως  με ασφάλεια ότι  κάτι τέτοιο δε χρειάστηκε να συμβεί στην συγκεκριμένη περίπτωση

*Η ομάδα φιλοξενεί κάθε χρόνο Φεστιβάλ Ταινιών. Πείτε μας δύο λόγια για την πορεία αυτών των δράσεων από την ΚΑΔΡΩ.

Η ομάδα μας φιλοξενεί φεστιβάλ ταινιών  κάθε χρόνο τα τελευταία 4 χρόνια. Τις δύο πρώτες χρονιές προβάλαμε το 13ο και 14ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και πολιτισμού Πάτρας ενώ τα τελευταία 2 χρόνια προβάλαμε το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.  Είναι λοιπόν ένα ετήσιο ραντεβού με τον χώρο του κινηματογράφου που κάθε χρόνο το απολαμβάνουμε και περισσότερο.

*Μείνατε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου;
Η προσέλευση του κόσμου είναι κάθε χρόνο όπως και φέτος  ικανοποιητική παρ’ όλα αυτά είναι εμφανές  η απόσταση που υπάρχει ακόμα μεταξύ του κοινού και των ταινιών μικρού μήκους συγκεκριμένα καθώς αποτελούν ιδιαίτερο κομμάτι στον χώρο του κινηματογράφου.
Τα μηνύματα είναι όμως θετικά και μας δείχνουν την ανάγκη να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε το φεστιβάλ και τα επόμενα χρόνια.

*Υπήρξαν δυσκολίες στο να υλοποιήσετε τις προβολές;
Είχαμε κάποια τεχνικά προβλήματα με τον ήχο την πρώτη μέρα τα οποία καταφέραμε να διορθώσουμε εγκαίρως. Κατά τα άλλα όλα πήγαν κατ’ ευχήν και να ευχαριστήσουμε εδώ τον Δήμο Ζηρού τόσο για την ευγενική παραχώρηση του χώρου και των μηχανημάτων προβολής όσο και για την φυσική τους παρουσία των εκπροσώπων τους τη μέρα των προβολών.

*Ποια είναι η επόμενη δράση του συλλόγου;
Η επόμενη δράση του συλλόγου είναι και η πιο σημαντική της χρονιάς. Φέτος όπως και κάθε χρόνο, η ακαδημαϊκή χρονιά φωτογραφίας κλείνει με έκθεση φωτογραφίας των μελών της ομάδας που παρακολούθησαν επιτυχώς τη σειρά των σεμιναρίων που παραδίδονται εβδομαδιαίως στο Ξενοδοχείο ILIANA το οποίο και ευχαριστούμε για την ευγενή παραχώρηση του χώρου.

Το θέμα της φετινής έκθεσης ασχολείται με το άτομο, τον δημιουργό, την αυτοπροσωπογραφία εκφρασμένη μέσα από τον φωτογράφο. Θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης σε χώρο που θα είναι λειτουργικός και επισκέψιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου που θα διαρκέσει η έκθεση.

 

Δύο λόγια για το Φεστιβάλ…

«Η ταινία μικρού μήκους προβάλλεται, προωθείται, αναδεικνύεται και χειροκροτείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την περαιτέρω προβολή της μικρού μήκους σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Εδώ και είκοσι πλέον χρόνια, οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, εντάσσονται σ’ ένα «μακρύ ταξίδι» επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το «μικρό». Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Αυστραλία, η Ιταλία, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 80 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας.

Η θέση του Φεστιβάλ Δράμας στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των «ταξιδιών» του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)