Μάθαμε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Φιλιππιάδας, στα πλαίσια ελέγχου εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι η πλέον καυτή, καταρρίπτοντας το περυσινό ρεκόρ, έκανε το σχετικό έλεγχο και στο περιαστικό δάσος της Φιλιππιάδας και το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν αποκαρδιωτικό για τους πεπειραμένους πυροσβέστες.

Διαπίστωσαν ότι δεν είναι ανοιχτοί οι δρόμοι πρόσβασης των οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, λόγω του ότι κατά μήκος των δρόμων που χρησιμοποιεί η πυροσβεστική στην –απευκταία- περίπτωση πυρκαγιάς, έχουν αναπτυχθεί δέντρα τα οποία δεν έχουν υλοτομηθεί και άλλα αυτοφυή φυτά, τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Το δασαρχείο Πρέβεζας, του οποίου υπηρεσία βρίσκεται και στον δήμο Ζηρού, θα πρέπει να δώσει άδεια σε υλοτόμους και να υποδείξει σε ποια σημεία ακριβώς θα πρέπει να υλοτομηθούν τα δέντρα που εμποδίζουν τα διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων. Φυσικά θα πρέπει να υπάρξει στενή συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και με τον δήμο Ζηρού.

Ο ίδιος έλεγχος πιστεύουμε ότι έγινε –και να δεν έγινε θα πρέπει να γίνει σύντομα- και στα άλλα επικίνδυνα σημεία του δήμου, όπως είναι το δάσος του θεσπρωτικού, αλλά και οι απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίες έχουν δασωθεί με την πάροδο του χρόνου και λόγω έλλειψης ζώων.

Η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και η πυροπροστασία δεν είναι μόνο ευχές, Χρειάζεται να γίνουν και πράξεις. Και μία απ’ αυτές είναι ο συστηματικός έλεγχος των δασών. Η δασοπροστασία είναι καθήκον των αρμοδίων υπηρεσιών.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)