Αν και έχει ζητηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό υγείας η παραίτηση των διοικητών των νοσοκομείων να παραιτηθούν μέχρι τις 30 Απριλίου, πολύ λίγοι έδειξαν ότι προτίθενται να κάνουν κάτι τέτοιο και φαίνεται ότι μεταξύ αυτών είναι και ο διοικητής του νοσοκομείου Πρέβεζας. Η αιτιολογία που προβάλλουν οι διοικητές είναι ότι έχουν υπογράψει τριετή σύμβαση και για το λόγο αυτό θα διεκδικήσουν αποζημίωση για το υπόλοιπο της θητείας τους.

Φυσικά και εγείρονται αντιρρήσεις για το αν θα πρέπει οι πρόεδροι

των νοσοκομείων να παραιτούνται όταν αλλάζει η κυβέρνηση, αλλά το να αποδίδεται ευθύνη στη νυν κυβέρνηση και να ισχυρίζονται πολλοί ότι οι αλλαγές που γίνονται, γίνονται χωρίς πρώτα να αξιολογηθούν οι υπηρετούντες διοικητές, πάει πολύ. Δεδομένου ότι οι νυν διοικητές δεν προβάλλουν την επωφελή για το ίδρυμα δράση τους και αρνούνται να παραιτηθούν, αλλά προβάλλον οικονομικές απολαβές οι οποίες ακούνε στο όνομα της τριετούς σύμβασης. Δηλαδή αν η όποια κυβέρνηση δώσει στους διοικητές των νοσοκομείων αποζημίωση για το υπόλοιπο της θητείας τους, τότε αυτοί παραιτούνται από τη θέση τους.

Πέρα από το γεγονός ότι οι θέσεις των διοικητών των νοσοκομείων είναι πολιτικές και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν έναν πρόεδρος νοσοκομείου να εφαρμόσει διαφορετική πολιτική από εκείνη που εφάρμοζε όταν διορίστηκε στη θέση αυτή από άλλη, τη δική του κυβέρνηση, τίθεται αντικειμενικά και το θέμα της εξειδίκευσης. Πώς είναι δυνατόν να είναι γνώστης των προβλημάτων της υγείας ένας ο οποίος μέχρι να καταλάβει τη θέση του προέδρου ενός νοσοκομείου δεν είχε καμία σχέση με την υγεία.

Αν σκεφτούν ώριμα οι πρόεδροι των νοσοκομείων που τώρα κάνουν αντίσταση στην κυβέρνηση αρνούμενοι να παραιτηθούν, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να ασκήσουν πολιτική διαφορετική από αυτήν που ασκούσαν μέχρι τώρα, διορισμένοι από μια εντελώς μνημονιακή κυβέρνηση. Και ας διεκδικήσουν μετά τις όποιες αποζημιώσεις αξιώνουν.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)