Διαβάσαμε με ικανοποίηση ότι υπογράφηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και τον εκπρόσωπο του ταμείου Εθνικής Άμυνας υποστράτηγο Γιώργο Σταθιά, «προσύμφωνο σύστασης επιφανείας» για το στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα Πρέβεζας, με το οποίο το εν λόγω στρατόπεδο παραχωρείται για χρήση στην περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας και σκοπεύει εκεί να στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες και να βρουν χώρο διαμονής οι πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς και πολλά άλλα κοινωνικά σωματεία που συντελούν στη διευκόλυνση των πολιτών.

Θα μπορούσε κάτι ανάλογο να γίνει και με το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της Φιλιππιάδας, στο οποίο θα μπορούσαν να εγκατασταθούν εκεί πολλές από τις υπηρεσίες και σωματεία τα οποία είναι διάσπαρτα ή να επωφεληθεί ο δήμος ενοίκια από υπηρεσίες για τις οποίες καταβάλει το αντίτιμο.

Παλιότερα είχε γίνει ανάλογη συζήτηση και υπήρχε μια κάποια υπόσχεση ότι θα μπορούσε κάτι να γίνει. Η δημοτική αρχή καλείται να ξεπαγώσει το θέμα και να ζητήσει αν όχι την παραχώρηση του χώρου όπου εγκαθίσταται το στρατόπεδο και ο οποίος είχε παραχωρηθεί από τον τότε δήμο Φιλιππιάδας, τουλάχιστον την υπογραφή ενός «προσυμφώνου σύστασης επιφανείας» κατά τα πρότυπα της νομαρχίας Πρέβεζας.

Στην παραχώρηση του στρατοπέδου Φιλιππιάδας θα πρέπει να πρωτοστατήσουν και η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας και η περιφέρεια Ηπείρου. Πολλά είναι τα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα στην Ήπειρο. Και τα ποσά που πληρώνονται για ενοικίαση γραφείων στα οποία εγκαθίστανται υπηρεσίες του δημοσίου, ακόμα περισσότερες.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)