● Επίκαιρη ερώτηση για τις συμβάσεις στο σταθμό διοδίων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε στις 20 Απριλίου 2014 Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με θέμα «Απολύσεις και σκανδαλώδεις συμβάσεις στο Σ.Δ. (Σταθμό Διοδίων) Ακτίου Πρέβεζας».
Στην Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό για το αν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ελεγχθεί η νέα σύμβαση της «Εγνατίας Α.Ε.» με τις «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.». Επίσης, ρώτησε τον υπουργό σε ποιες ενέργειες αναμένεται να προβεί, ώστε να επαναπροσληφθούν οι δεκαοχτώ απολυμένοι στο Σ.Δ. Ακτίου. Ταυτόχρονα, ζήτησε να μάθει αν το ελληνικό δημόσιο θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί εργολαβικές εταιρείες για τη συντήρηση του οδικού δικτύου.

● Ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Α.Ε.Ν. Πρέβεζας και την υποβάθμιση που υπέστη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας. Ο βουλευτής ρωτάει τους υπουργούς οικονομίας, υποδομών, ναυτιλίας και τουρισμού, πολιτισμού, παιδείας και θρησκευμάτων αν θα διασφαλιστεί η δωρεάν σίτιση των σπουδαστών της ΑΕΝ, αν θα αναβαθμιστούν τα πτυχία τους και θα καταστούν ισότιμα μα τα πτυχία των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αν οι σπουδαστές θα αποκτήσουν το δικαίωμα απόκτησης ειδικού δελτίου εισιτηρίου και αν θα προσληφθεί μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

● Στο Όσλο ο Κώστας Μπάρκας. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και της αναβάθμισης των διεθνών σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων με τα κοινοβούλια των άλλων χωρών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, θα μετάσχει στη Διάσκεψη για την ευρωπαϊκή συνεργασία στην άμυνα και στην ασφάλεια, η οποία θα λάβει χώρα στο Όσλο της Νορβηγίας την επόμενη εβδομάδα, 26-30 Απριλίου 2015.

● Σύσκεψη εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. Την Πέμπτη 30 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί θα συνέλθει σε σύσκεψη το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ζηρού, προκειμένου να συζητηθεί ο αποτελεσματικότερος τρόπος προετοιμασίας και να σχεδιαστεί ο σωστότερος συντονισμός όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Παπαβασιλείου με θέμα τον σχεδιασμό και τα μέτρα πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών 2015 αναφέρεται ότι στη σύσκεψη θα συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιπυρική προστασία στα πλαίσια του σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

● Συνελήφθη, την περασμένη Κυριακή λίγο μετά τα μεσάνυκτα, στην Φιλιππιάδα ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ειδικότερα, από τον αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 24χρονο διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε καπνό, βάρους (300) γραμμαρίων, η οποία δεν έφερε την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)