● Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από τότε που ο Γεώργιος Παπανδρέου μας ανακοίνωσε από τι Καστελόριζο, ότι η χώρα προσέφυγε στο ΔουΝουΤου, το οποίο θα τη χρηματοδοτήσει με υψηλό επιτόκιο και πολλές δεσμεύσεις.

- Η αλήθεια είναι ότι πολύ συγκινήθηκε ο Παπανδρέου για την κατάληξη αυτή, μέχρι που μερικά δάκρια κύλησαν από τα μάτια του, αλλά, όπως μας είπε ήταν ο μόνος δρόμος σωτηρίας της χώρας.

- Το αν σώθηκε η χώρα από την μεγάλη αυτή απόφαση του Γεωργίου Παπανδρέου, του γόνου της λαϊκής αυτής οικογένειας, είναι σε όλους γνωστό.

- Και περιγράφεται μονολεκτικώς. Διαλύθηκε (η χώρα). Γιατί ο δρόμος που επέλεξε ο Παπανδρέου να περπατήσουμε, ήταν λάθος. Μέχρι που ήρθε στα πράγματα ο Αντώνης με τον Βαγγέλη και μας έσωσαν.

● Στη φοβερή και τρομερή συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είπε και ότι «θα είχα την καταφρόνια των πάντων ότι την πιο κρίσιμη ώρα εσύ που γνωρίζεις, που έχεις σχέση με την Ευρώπη, που μπορείς να βοηθήσεις τη χώρα, σηκώνεσαι και φεύγεις».

-Πραγματικά ο κόσμος θα αισθανθεί ένα μεγάλο βάρος στη συνείδησή του έτσι και φύγει ο Σαμαράς από την πολιτική σκηνή και φυσικά από αρχηγός της ΝουΔου.

- Δεν θα το αντέξει να φύγει ένας άνθρωπος που ξέρει πώς να βγάλει τη χώρα από το τούνελ περικόπτοντας τις συντάξεις, πώς να διαχειριστεί την κοινωνική κρίση διαλύοντας τις κοινωνικές δομές, πώς να φτιάξει πλούσιους ανθρώπους, φορολογώντας τη «μαρίδα» και αφήνοντας εκτός φορολογίας τα μεγάλα ψάρια και πολλά άλλα.

- Δεν θα αντέξει η κοινωνία να μην αισθάνεται δίπλα της έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί άνετα να λέει ναι σε ό,τι πει ο Σόιμπλερ και οι συν αυτώ, να μην υπογράφει όσα μνημόνια του φέρουν για υπογραφή, χωρίς καν να τα διαβάσει.

- Και για να αποδείξει κανείς ότι η κοινωνία θα τα βάλει με τον εαυτό της σε περίπτωση που της λείψει ο Σαμαράς, φτάνει και μόνο να συζητήσει με τους ανθρώπους της καθημερινότητας. Είναι και αυτό μια δικαίωση όσων είπε στη συνέντευξή του ο Σαμαράς.

- Στην ίδια συνέντευξη ο Σαμαράς εξέφρασε την απορία του πως και έπεσαν πάνω στα βράχια οι 900 λαθρομετανάστες (οι οποίοι θέλουν να καθίσουν στα παγκάκια που κάθονται οι νοικοκυραίοι Έλληνες), και δεν έπεσε ο Τσίπρας, έτσι ώστε να μπορέσει να επανέλθει στην εξουσία μαζί με τον Ευάγγελο.

● Δεν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι το 1,8 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε στο δημόσιο ο Φώτης Μπόμπολας– τα χρήματα βρέθηκαν μέσα σε μία ώρα- δόθηκαν σε κέρματα.

-Γιατί στην περίπτωση αυτή θα χρειάζονταν μερικοί υπάλληλοι να τα μετρήσουν, οπότε δεν συνέφερνε και το κράτος να πάρει τους φόρους.

- Γιατί άμα ήταν να πληρώσει υπαλλήλους να μετρήσουν τα χρήματα, δεν θα είχε κανένα κέρδος.

● Η ΝουΔου και το ΠαΣοΚ του Βενιζέλου μαζί, ζήτησαν την παραίτηση του Κουρουμπλή, γιατί, λέει, δεν αντέδρασε στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων του Υπουργείου Υγείας από την κυβέρνηση.

- Καλώς τη ζητάει, για να πούμε την αλήθεια. Και κακώς κάνει που δεν ζητάει την παραίτηση όλης της κυβέρνησης, ο μόνος τρόπος να επανέλθει στην εξουσία ο Σαμαράς.

- Μια παραίτηση της κυβέρνησης, θα έφερνε στην εξουσία, τον Αντώνη Σαμαρά, ως πρωθυπουργό, τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ως αντιπρόεδρο και υπουργό των εξωτερικών και τον Γιώργο Παπανδρέου, ως ειδικό στα διαγγέλματα, όπως εκείνο που έβγαλε από το Καστελόριζο, μέσω του οποίου μάθαμε ότι είχαμε χρεοκοπήσει και ότι θα μας έσωζαν οι δανειστές μας.

● Ξέρετε ότι η καλύτερη δικαιολογία –μετά βέβαια από την …καλυτερότερη όλων ότι «έβγαλα χρήματα κάνοντας βίζιτα»- είναι αυτή με τα κέρδη στο Εθνικό λαχείο, ή σε κάποιο λαχείο εν πάση περιπτώσει.

- Δηλώνεις ότι τα χρήματα που έχεις τα κέρδισες στο Εθνικό Λαχείο και ξόφλησες από τις ενοχλητικές ερωτήσεις του κάθε εισαγγελέα και με την υποθετική παρανομία περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

- Είναι μια δικαιολογία που στέκει και στο ακροατήριο. Γιατί δεν μπορεί ένας δικαστής να δικάσει κάποιον που κέρδισε στο Εθνικό λαχείο.

- Και μη κοιτάτε που δεν κερδίζουν όλοι στο Εθνικό λαχείο. Κερδίζουν μόνο εκείνοι που παίζουν πολλά λεφτά. Οι άλλοι θα κερδίσουν την αιώνια ζωή.

● Ποιος λέει την αλήθεια. Ο Σαμαράς που είπε ότι έγινε πρόταση στον Κουβέλη να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ή ο Κουβέλης που αρνήθηκε ότι του έγινε τέτοια πρόταση.

- Ακράδαντα πιστεύω ότι την αλήθεια λέει ο Κουβέλης. Γιατί εκτός από του ότι γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο, είναι και γιατί η πειστική του διάψευση γίνεται απέναντι σε έναν πρώην πρωθυπουργό που απέδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο, παρά μόνο να είναι αρχηγός ενός κόμματος και –αν χρειαστεί- και πρωθυπουργός.

● Τι να σας πω, τι να σας μολοήσω. Έμαθα ότι η κυβέρνηση σκοπεύει, εκτός από τα διαθέσιμα των ΟΤΑ, να βάλει χέρι και στα διαθέσιμα των καταθέσεων. Και ακούγεται ότι θα πάρει καταθέσεις από πέντε ευρώ και άνω.

- Είναι αυτός ένας πολύ σοβαρός λόγος να κάνει κανείς ανάληψη των χρημάτων του από τις τράπεζες και να μεριάσει τα χρήματά του στο προσκέφαλο.

● Το μάθατε το άλλο πιστεύω. Ότι οι παγκόσμιες ποδοσφαιρικές ενώσεις που ενδιαφέρονται πάρα μα πάρα πολύ για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου, απειλούν την Ελλάδα ότι δεν θα δώσουν το δικαίωμα στις Ελληνικές ομάδες να αγωνιστούν σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου, γιατί ο Έλληνας υπουργός του αθλητισμού, θέλει να καταργήσει το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ενώσεων.

- Και ενώ οι παγκόσμιες ποδοσφαιρικές ενώσεις πασχίζουν για το καλό του ποδοσφαίρου, η Ελλάδα γκρεμίζει ότι εκείνοι χτίζουν.

- Πρόεδρος μεγάλης Ελληνικής ομάδας μάλιστα έστειλε σε όλους τους βουλευτές γράμμα και γραφή, να μη ψηφίσουν τον εν λόγω νόμο.

- Επειδή τόσο ο ίδιος όσο και οι οπαδοί της ομάδας του, θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς με το ποδόσφαιρο και ότι ο νέος νόμος το οδηγεί στα βράχια –όπως και τη χώρα μας, όπως λέει και ο Σαμαράς.

- Να ξέρετε πάντως ότι τις μεγάλες ομάδες δεν τις ενδιαφέρει αν θα χάσουν δισεκατομμύρια, εάν υποτεθεί ότι ο νόμος του Κοντονή ισχύσει.

● Φοβερή αυτή η Τράπεζα Πειραιώς. Κούρεψε το χρέος όσων της χρωστάνε μέχρι 20.000 ευρώ κατά 100%. Δηλαδή οι άνθρωποι δεν χρωστάνε δραχμή τσακιστή.

- Μόλις το έμαθε ο Βαρουφάκης έσπευσε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή, στέλεχος της εν λόγω τράπεζας να περιληφθεί στην ομάδα των διαπραγματευτών με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Τόνισε δε στους συνομιλητές του, ότι μόνο στέλεχος της εν λόγω Τράπεζας, μπορεί να συζητήσει με τους δανειστές μας και να τους πείσει να κουρέψουν το δάνειο της χώρας όχι κατά 100%, τουλάχιστον κατά 70%.

● Μπράβο στο κορίτσι. Για την Αλεξία Μπακογιάννη ο λόγος, που (φέρεται ότι) είπε πως ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος είναι στη φυλακή αν και τυφλός με 90% αναπηρία, είναι επικίνδυνος τρομοκράτης.

● Μάλλον δεν θα θυμάστε ότι όταν η μνημονιακή κυβέρνηση είχε κουρέψει τα χρήματα των ΟΤΑ κατά 60%, είχαν διαμαρτυρηθεί εντόνως δήμαρχοι και περιφερειάρχες, οι οποίοι και είχαν κατασκηνώσει έξω από τη Βουλή μέχρι να τους δεχτεί ο Σαμαράς.

- Γι’ αυτό και τώρα που η κυβέρνηση τους ζητάει να τη δανείσουν από τα χρήματα που έχουν γιατί περνάει δύσκολες ώρες, έχουν άπαντες ξεσηκωθεί και με μπροστάρη τον Αγοραστό, τον Μπακογιάννη, τον Πατούλη και τόσους άλλους και περιμένουν να κάνουν το ντου.

● Μαθαίνω ότι και στο νομό γίνονται συσκέψεις φιλο-Καραμανλικών και μάλιστα γίνονται όχι και τόσο κρυφά.

- Συζητούν για την επόμενη μέρα και περιμένουν …τηλεφώνημα από τους στενούς συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού για να ενεργοποιηθούν.

- Τις συσκέψεις που γίνονται έχουν πληροφορηθεί και φίλα προκείμενοι στον νυν αρχηγό τον οποίον και ενημερώνουν συνεχώς για τα τεκταινόμενα.

- Η αλήθεια είναι πάντως πως δεν δίνουν και πολύ σημασία στους ντόπιους Καραμανλικούς, δεδομένου ότι τα πλέον γνωστά πρόσωπα του χώρου στο νομό, είναι με την πλευρά Σαμαρά. Προς στιγμήν τουλάχιστον.

● Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά όπως και να ‘χει θέλω να πω κάτι για την κυβέρνηση. Είναι κακό που δεν ενημερώνεται επακριβώς ο κόσμος για τις διαπραγματεύσεις που κάνει.

- Και ο κόσμος όταν δεν ενημερώνεται επίσημα για τις ενέργειες της κυβέρνησης, καταφεύγει στην ενημέρωση που του προσφέρουν τα διάφορα κανάλια, τα λαϊκά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού και οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

- Όλοι αυτοί δεν έχουν λόγους να πουν στον κόσμο τι ακριβώς συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις. Και καλά κάνουν, αφού βρίσκονται στην απέναντι πλευρά.

- Αν θέλει η κυβέρνηση να στηρίξει το πλεονέκτημα της αξιοπιστίας που της έδωσε στις εκλογές, η κοινωνία και η τελευταία συνεχίζει να της δίνει, θα πρέπει να ενημερώσει τους πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις και τι σκοπεύει να κάνει.

- Η απογοήτευση του κόσμου από μία κυβέρνηση στην οποία στήριξε τις ελπίδες του, θα είναι ισχυρό όπλο στα χέρια των αντιπάλων της.

- Ενδεχομένως θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει τρόπο να σταματήσουν οι λαλίστατοι υπουργοί της να βγαίνουν στα κανάλια και να μιλάνε (οι περισσότεροι) και για θέματα αρμοδιότητας άλλων υπουργείων.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)