Στις 2 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό Πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στον Πολυστάφυλο.

Ο Ποντιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κερασούντας σας προσκαλεί στο διήμερο εκδηλώσεων για την υποδοχή του αντιγράφου της «Ιεράς Εικόνος Παναγίας Σουμελά», που θα λάβει χώρα το Σάββατο και Κυριακή 6-7 Ιουνίου στη Νέα Κερασούντα. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 6 Ιουνίου: 6:30 μ.μ. Υποδοχή Ιεράς Εικόνος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Χρυσόστομου στην είσοδο του χωριού, 7:00 μ.μ. Δοξολογία- Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, 8:00 μ.μ. Εκδήλωση για την Παναγία Σουμελά και την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Κυριακή 7 Ιουνίου: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία- Μνημόσυνο των Σφαγιασθέντων Ποντίων, 11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ποντίων- Κατάθεση Στεφάνων, 7:30 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση στην Παναγία Σουμελά.

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ & ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015.
Μεγάλη γιορτή για την Ανακύκλωση και το Περιβάλλον διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, στις 5 Ιουνίου 2015, στους χώρους της Παιδόπολης και στη Λίμνη Ζηρού.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης για την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης από το Δήμο Ζηρού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και του εορτασμού για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Πρέβεζας και τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Φιλιππιάδας που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι: α) η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση: μαθητών, εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και πολιτών για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης που ξεκινάει στο Δήμο μας καθώς η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων. β) η ανάδειξη καλών πρακτικών από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές σχετικά με την ανακύκλωση ή με ζητήματα του περιβάλλοντος, που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος, καθώς και γ) η καλλιέργεια συνεργασίας και συνύπαρξης στο πλαίσιο μιας μεγάλης γιορτής στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του δάσους και της λίμνης Ζηρού στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 500 μαθητές.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ. με ομιλίες, παραμύθια, δρώμενα, και τραγούδια για την ανακύκλωση για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, θα συνεχιστεί στις 11:00 με δράσεις για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με καθαρισμό της διαδρομής προς τη λίμνη Ζηρού και συμμετοχή σε δρώμενα για την ανακύκλωση. Τα παιδιά θα φέρουν ανακυκλώσιμα υλικά από το σπίτι και το σχολείο τους τα οποία θα ρίξουν στους ειδικούς κάδους που θα υπάρχουν στο χώρο της εκδήλωσης. Επιπλέον θα λειτουργήσει χώρος έκθεσης για αφίσες, πόστερ ή κατασκευές σχετικής θεματολογίας που έχουν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους.

Την εκδήλωση θα στηρίξουν πολλές τοπικές επιχειρήσεις με προσφορές και χορηγίες για τους μαθητές.

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως & Πρεβέζης, το Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, το T.E.I. Ηπείρου Κατεύθυνση Ανθοκομίας – Αρχιτεκτονικής Τοπίου του τμήματος Τεχνολόγων γεωπόνων, την Εταιρία Ανάπτυξης Νοτίου Ηπείρου- Αμβρακικού (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.Ο.Τ.Α.), το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας και την εταιρία υπαιθρίων δραστηριοτήτων TREKKING HELLAS Ηπείρου (Βάση Αράχθου- Τζουμέρκα), θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στην Κορωνησία, τη δράση με τίτλο: «Άγνωστες γωνιές του Αμβρακικού- Ένας περίπατος στην Κορωνησία»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)