Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης στο δήμο Ζηρού. Πριν λίγες μέρες μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, με σκοπό οι δημότες να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο ανακυκλώνουμε, τα υλικά που πρέπει να πετάμε στους μπλε κάδους (γυάλινες, χάρτινες, πλαστικές, αλουμινένιες συσκευασίες), αλλά και τα οφέλη για το περιβάλλον μας. Μαζί με τα ενημερωτικά φυλλάδια δόθηκαν και μεγάλες μπλε πλαστικές σακούλες οι οποίες χρησιμεύουν στην συλλογή αυτών των υλικών και στη μεταφορά τους στους μπλε κάδους, αφού δεν επιτρέπεται να πετάγονται μέσα σε σακούλες σκουπιδιών.

Στόχος της δημοτικής αρχής με την ενεργοποίηση της συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Περιβάλλοντος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλλά και την προστασία του Περιβάλλοντος. Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου είναι πρώτιστη προτεραιότητα και θεωρούν πως ακόμη και η πιο μικρή καθημερινή συμμετοχή είναι ένα βήμα για να παραδώσουμε ένα καλύτερο κόσμο στα παιδιά μας. Ζητάει επίσης την ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Οι μπλε κάδοι θα το τοποθετηθούν σε κάθε γειτονιά της πόλης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Βέβαια η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής είναι δεδομένο πως είναι σημαντική και αναγκαία για την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αλλά δυστυχώς είναι δύσκολο να περάσει στην νοοτροπία το θέμα ανακύκλωση.

Η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχόμενη με ενημέρωση και όχι μόνο με φυλλάδια αλλά ενδεχομένως και με εκδήλωσώσεις όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουνίου στην Παιδόπολη, όμως και μέσα στην πόλη για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμη που θα αναφέρει ξανά και ξανά τη χρησιμότητα.

Το σίγουρο είναι πως στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συμμετέχουμε όλοι κι αν ενδεχομένως κάποιοι δεν είναι «υπέρ» της ανακύκλωσης, τουλάχιστον να σεβαστούν τους υποστηρικτές και να μην πετάνε στους μπλε κάδους τα σκουπίδια τους, χωρίς αυτά να είναι διαχωρισμένα και ανακυκλώσιμα.

Άλλωστε στους περισσότερους δήμους που έχουν μπει σε πρόγραμμα ανακύκλωσης βλέπουμε αυτή την κατάσταση. Αν γεμίσει ο κάδος τότε αμέσως χρησιμοποιούν τον μπλε κάδο, με αποτέλεσμα στην ουσία να μην γίνεται η ανακύκλωση με το σωστό τρόπο.

Ας ελπίσουμε πως γρήγορα θα μπει στη συνείδησή μας και θα ενεργοποιηθούμε απέναντι σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως είναι η καθαριότητα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)