Πάνω από πενήντα εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στο πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου Ζηρού για το 2015 και συνεχώς προστίθενται κι άλλες…

Πολλές από αυτές γινόντουσαν κάθε χρόνο, κάποιες θα γίνουν για πρώτη φορά και κάποιες άλλες εμπλουτίστηκαν και πήραν άλλη όψη.

Φέτος το πολιτιστικό τμήμα του δήμου Ζηρού μάζεψε όλες αυτές τις εκδηλώσεις και σε συνεργασία με τους συλλόγους της περιοχής έφτιαξε το δικό του πρόγραμμα δημιουργώντας το πρώτο Πολιτιστικό Καλοκαίρι Δήμου Ζηρού 2015.

Δεν περνάει απαρατήρητο ότι η ενέργεια αυτή θα βρει πολλούς υποστηρικτές και θα γεμίσει το πολιτιστικό κομμάτι της περιοχής, που μέχρι τώρα δυστυχώς έμενε κενό.

Πως το εννοούμε βέβαια κενό, σαφώς εκδηλώσεις γινόντουσαν κάθε χρόνο και τα χωριά κρατούσαν, παρά τις αντιξοότητες τις παραδόσεις με τα πατροπαράδοτα πανηγύρια αλλά και σύλλογοι έκαναν τη δική τους προσπάθεια με τη βοήθεια του δήμου διοργανώνοντας διάφορα δρώμενα.

Όμως, όταν οι εκδηλώσεις ολόκληρου του δήμου ενώνονται μέσω ενός προγράμματος, που βοηθάει στην ενημέρωση και την προβολή με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση και από τον κόσμο που δεν τις γνώριζε, όταν μπαίνουν και άλλες εκδηλώσεις δημιουργώντας ποικιλία, και το σημαντικότερο όταν η αίσθηση και μόνο πως υπάρχει μία ροή που γνωρίζουμε από πριν και μπορούμε να δούμε πως, που και πότε γίνονται τότε αδιαμφισβήτητα μπορούμε να πούμε πως ο δήμος αποκτά πολιτιστική ταυτότητα.

Δεν το λέμε για να ευλογήσουμε τα γένια κανενός, όπως κάποιοι ενδεχομένως να πουν, όμως όταν βλέπουμε πως σε κάθε πόλη και πρώτη και καλύτερη η Άρτα εδώ και χρόνια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώνει συλλόγους και δήμο που συμμετέχουν σε ένα προγραμματισμένο πολιτιστικό ημερολόγιο, δεν είναι παράλογο να έχουμε να πούμε τα καλύτερα σχόλια για ίδια πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει και ο δήμος Ζηρού.

Η πόλη και τα χωριά θα αποκτήσουν ζωντάνια και επισκέπτες που θα πληροφορηθούν τις διοργανώσεις, όμως και οι νέοι που έχουν πια επιστρέψει για τα καλά στον τόπο, θα χαρούν να δουν πως ο τόπος τους δεν μένει πίσω. Δεν είναι τυχαίο πως οι νέοι έχουν αρχίσει να αποκτούν μεγαλύτερη ευαισθησία και να έχουν ένα ενεργό και συμβουλευτικό ακόμη ρόλο για νέα πράγματα.

Καλό πολιτιστικό καλοκαίρι λοιπόν γεμάτο με όμορφες βραδιές διασκέδασης…

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)