Τα Κοινωνικά Ιατρεία βρίσκονται πλέον σχεδόν σε κάθε δήμο της χώρας βοηθώντας τους άπορους, ανασφάλιστους και χαμηλόμισθους πολίτες που αδυνατούν να πληρώνουν ακόμη και για την υγεία τους.

Παράγουν έργο και είναι αποκαρδιωτικό το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι και φορείς που αντιδρούν σε

τέτοιου είδους ενέργειες. Δυστυχώς η εποχή έχει μεγαλώσει την καχυποψία και φαντάζει επιστημονικό σενάριο το να προσπαθεί κάποιος χωρίς σκοπιμότητα για την φροντίδα προς τον συνάνθρωπο χωρίς σκοπιμότητες.

Η επίσκεψή μου στο Κοινωνικό Ιατρείο Άρτας με έφερε μπροστά σε ανθρώπους που δίνουν από το χρόνο τους και την ενέργειά τους για να σταθούν δίπλα στους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά τους. Αντιστεκόμενοι στις αντιδράσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν συνεχίζοντας να προσπαθούν για ένα μέλλον αλληλεγγύης.

Στην Άρτα το Κοινωνικό Ιατρείο φιλοξενείται σε ένα χώρο που όμως δεν θεωρώ πως είναι κατάλληλος για να στεγαστεί. Αυτό θα έπρεπε να το θεωρεί και η δημοτική αρχή και να δώσει θετική απάντηση στις εκκλήσεις των εθελοντών για ένα καλύτερο χώρο που θα διαμορφώσουν και θα λειτουργεί αποκλειστικά σαν κοινωνικό Ιατρείο. Όπως μας είπαν βέβαια δεν περιμένουν την ανταπόκριση που θα έπρεπε.

Οι δομές αλληλεγγύης δεν πρέπει να εμποδίζονται, αλλά να λειτουργούν σαν παράδειγμα και να στηρίζονται από τον καθένα με οποιονδήποτε τρόπο, κάτι που φαίνεται πως δυσκολεύει μία μερίδα του κόσμου παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες και οι άνθρωποι θα έπρεπε να ενώνονται και να προσφέρουν ο ένας στον άλλο.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)