Για όσους δεν ξέρουν την υπόθεση, σε σχόλιο της προηγούμενης έκδοσής μας αναφερθήκαμε στην υδροδότηση των κατοίκων του Ζερβού-Γαλατά, επειδή στην κυριολεξία πάσχουν από νερό, ενώ είναι πολύ εύκολο να υδροδοτηθούν, μιάς και η γεώτρηση σε συγκεκριμένο σημείο, έγινε γι’ αυτόν τον σκοπό. Επειδή όμως πολλοί δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει, καταχωρούμε το ψήφισμα το οποίο οι κάτοικοι των δύο οικισμών έχουν υπογράψει και έχουν αποστείλει στο δήμο Ζηρού. Λέει λοιπόν το ψήφισμα:

«Οι κάτοικοι των δύο χωριών που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, ζητάμε τη μετατροπή του έργου μεταφοράς του νερού από τη Λάκα Τρανή στο Σταυρό, σε κατασκευή δύο δεξαμενών (σε Λάκκα Τρανή και Λάκα Κούχτι), για την υδροδότηση των δύο χωριών. Άλλωστε η γεώτρηση στη Λάκα Τρανή έγινε γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Η κατασκευή αυτών των δεξαμενών, θα λύσει μια για πάντα, το πρόβλημα λειψυδρίας που ταλαιπωρεί τους κατοίκους των χωριών μας».

Η ιστορία της υδροδότησης των προαναφερομένων χωριών είναι πολύ παλιά. Και μόνο το γεγονός ότι οι κάτοικοι των δύο χωριών στερούνται του αγαθού του νερού τη σημερινή εποχή, θεωρούμε ότι ο δήμος Ζηρού θα πρέπει να δώσει βάση στα όσα λένε στο ψήφισμά τους και να βρει τρόπο κατασκευής των δύο δεξαμενών που οι κάτοικοι (μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος) ζητάνε.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)