Ενάμιση περίπου εκατομμύριο ευρώ κατηγορείται ότι δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και η δίκη η οποία επρόκειτο να γίνει την Τρίτη 26 Μαΐου στο τριμελές πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, ανεβλήθη για τον επόμενο Δεκέμβριο, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του.

Η όλη υπόθεση η οποία υπέπεσε στην αντίληψη της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, η οποία και τον έστειλε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, αφορά ποσό 1,5 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία δεν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες των περιόδων 1010, 11 και 12, το οποίο, όπως διατείνεται ο ίδιος, πρόκειται περί δανείου για ξενώνα, που όμως δεν προχώρησε και τα χρήματα επιστράφηκαν.

Για την κοινή γνώμη των Ιωαννίνων, αλλά και της Ηπείρου γενικότερα, στην οποία ο Αλέκος Καχριμάνης είναι περιφερειάρχης, εγείρονται ερωτήματα όπως για παράδειγμα πώς μπορεί κάποιος να ξεχάσει να δηλώσει ένα τόσο σημαντικό χρηματικό ποσό, σαν να επρόκειτο για πενταροδεκάρες, πώς κατάφερε και πήρε ένα τέτοιο υψηλό δάνειο και με ποιες εγγυήσεις, πώς δόθηκε τόσο υψηλό χρηματικό δάνειο εφ’ άπαξ ενώ η είθισται να δίνονται τα δάνεια τμηματικά και σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών.

Ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο Αλέκος Καχριμάνης προκειμένου να διασκεδάσει τις υποψίες της κοινής γνώμης. Και φυσικά θα πρέπει να πει αν επέστρεψε τα χρήματα από την επένδυση για το κτίριο επί της οδού Τοσίτσα στα Γιάννενα, που είχε ενταχθεί σε επενδυτικό πρόγραμμα και δεν προχώρησε.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)