Οι περισσότεροι των πολιτών επικροτούν τις ενέργειες της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και αναρωτιούνται πως και έτσι ξαφνικά τα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν και διά των δημοσιογράφων τους της καταλογίζουν τα μύρια όσα. Πότε ότι δεν συνεδριάζει τη Βουλή, πα’ ότι οι βουλευτές είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που ορίζει ο κανονισμός, πότε ότι δημιούργησε επεισόδια με κάποιον ο οποίος δεν της άλλαζε το λάστιχο του αυτοκινήτου της, πότε ότι τα έβαλε με τον αστυνομικό, γιατί είχε αποκλείσει το δρόμο στους διαδηλωτές. Μέχρι και εκείνοι που μέχρι πρόσφατα έλεγαν άλλα πράγματα για τους προηγούμενους προέδρους της βουλής, τώρα το αλλάζουν και καταμαρτυρούν στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όλα όσα έβλεπαν ως προσόν στους προηγούμενους προέδρους.

Είναι φανερό και το αποδέχεται η πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ότι όλοι αυτοί δεν συνασπίστηκαν εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου γιατί ξαφνικά τους πήρε ο πόνος για τη σωστή λειτουργία του κοινοβουλίου, ή γιατί ξαφνικά είναι με το δίκιο του εργάτη. Συνασπίστηκαν γιατί θέλουν με κάθε τρόπο να αποδείξουν ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι μια παρένθεση, η οποία όπου να ‘ναι θα κατρακυλήσει. Και για ξηλώσουν το πουλόβερ βρίσκουν βολετό να τα βάλουν με κάποιο κυβερνητικό στέλεχος, πρωτίστως αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο στην κυβέρνηση, με τους πλέον επιφανείς πολιτικούς, στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, να ζητάνε από τον πρωθυπουργό, άλλοτε συγκαλυμμένα και άλλοτε απροκάλυπτα, να αλλάξει το πρόσωπο, πετυχαίνοντας έτσι μία νίκη γι’ αυτούς και ήττα για την κυβέρνηση. Ίδια κι απαράλλαχτη ήταν η τακτική τους και έναντι του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, τις ικανότητας του οποίου έθεταν και θέτουν σε αμφισβήτηση, πολύ υποδεέστεροι οικονομικοί παράγοντες στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Μπορεί να κάνουν και λάθη οι συγκεκριμένοι κυβερνητικοί παράγοντες. Παραμένει όμως να αποδειχθεί πως και γιατί όλους αυτούς τους έπιασε τώρα ο πόνος για τη λειτουργία της δημοκρατίας και για την υπογραφή της συμφωνίας –όποια και να ΄ναι- ενώ πριν, όταν οι της κυβέρνησης που μας άφησε χρόνους, καταπατούσαν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, δεν ύψωναν τη φωνή τους να τα προστατέψουν.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)