● Δεν έχω καταλάβει γιατί όλοι τα ‘χουν βάλει με το Σόιμπλε. Ο Χριστιανός μια χαρά το παίζει το παιχνίδι.

- Μόλις η κυβέρνηση λέει ότι πάει για συμφωνία, βγαίνει αυτός (με το Δυο Νου Του παρέα για να είμαστε ειλικρινείς) και λέει ότι απαιτείται πολύς χρόνος ακόμα για να κλείσει η συμφωνία.

- Δεν ξέρω αλλά αισθάνομαι ότι ο άνθρωπος παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της οικονομικής ολιγαρχίας, δηλαδή των πιστωτών μας.

- Για τους οποίους το μόνο που μπορώ να πω, έχουν πάρει ήδη μέχρι τώρα )στα πέντε χρόνια του μνημονίου) τους τόκους αυτών που μας δάνεισαν, οι οποίοι ισοδυναμούν με τα χρήματα που έχουμε πάρει απ’ αυτούς.

● Καλά το πρόβλεψε κι αυτό η κυρία Μπακογιάννη, επίδοξη αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και σωτήρα της παράταξής της.

- Ότι δηλαδή το τριήμερο πρόκειται να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο και θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες.

- Δηλαδή επρόκειτο να γίνει κάτι σας τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου και γι’ αυτό το είπε η Ντόρα μας, να πάνε όλοι οι καταθέτες να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και να τα καταθέσουν σε τράπεζες του εξωτερικού.

- Πέρα για πέρα αληθινή βγήκε η Ντόρα μας, όπως επίσης πέρα για πέρα αληθινή βγήκε και η αγάπη της για την πατρίδα.

- Μπράβο βρε Ντόρα, που τα προβλέπεις όλα και εκείνος ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας δεν σε κάνει αρχηγό του.

● Τρόμαξα στην ιδέα και μόνο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επρόκειτο να εγκαταλείψει τα έδρανα της βουλής, επειδή δεν θα είναι αρχηγός του ΠαΣοΚ μετά τον επόμενο μήνα.

- Και ήρθε η καρδιά μου στη θέση της όταν είπε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική γιατί θεωρεί (περίπου) ότι τον χρειάζεται ο τόπος και φυσικά τον χρειάζεται και η παράταξή του.

- Ευτυχώς που το δήλωσε ο παμμέγιστος. Γιατί αλλιώς θα είχαν πάθε ντελίριο οι πανέλληνες και θα φώναζαν εν χορώ «Βεγγέλη γύρνα πίσω».

- Άσε που προσωπικά ήρθε η καρδιά μου ση θέση της.

● Στις 9 Ιουνίου μαθαίνουμε ότι θα συζητηθεί αρμοδίως η ύπαρξη ή όχι καρτέλ για το κοτόπουλο, όπως είχε λεχθεί τότε.

- Ο πρόεδρος του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ» (στα Γιάννενα είναι η έδρα του) κ. Δημητρίου λέει σε όλους τους τόνους πως δεν υπήρξε καρτέλ.

- Είπα κι εγώ…

● Τώρα τι να λέμε. Ο άνθρωπος εκτός από ανεξάρτητος, είναι και διεθνιστής.

- Για τον κύριο Πατούλη ο λόγος, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ (κεντρική ένωση δήμων Ελλάδας πάει να πει), ο οποίος στις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε κατέλθη ως ανεξάρτητος και ως τέτοιος κέρδισε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, ου μην αλλά και των δημάρχων οι οποίοι, επίσης, κατήλθαν ανεξάρτητοι.

- Και είναι διεθνιστής γιατί αντί να στείλει γράμμα στον πρωθυπουργό, όπως –κακώς για το μέγεθος του ανδρός- είχε στείλει στον πρωθυπουργό Σαμαρά, έστειλε γράμμα στον πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής Γιούγκερ και στον υπουργό οικονομικών υποθέσεων της ευρωπαϊκής επιτροπής Μοσκοβισί.

- Και με την επιστολή του τους ζητάει να μη αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στα νησιά. Ο παμμέγιστος, να μου το θυμάστε, θα γίνει ένας από αυτούς που θα σώσουν την Ελλάδα.

● Στη Φιλιππιάδα αφίχθη στέλεχος της αντιπολίτευσης και είχε συνάντηση με ανθρώπους του ΠαΣοΚ.

- Τι να είπαν άραγε; Πιθανότατα να συνομίλησαν για το ενδεχόμενος συνεργασίας του κυβερνώντος κόμματος με το αναπομείναν πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα.

-Αν και δύσκολο μου φαίνεται, γιατί κάποιος από τους συνομιλητές έχει φύγει από το «μαντρί» και δηλώσει ότι είναι κυβερνητικός.

● Και σας το ΄λεγα και μάλιστα πολύ πρόσφατα. Ότι και στην Πρέβεζα γίνονται συζητήσεις με αντικείμενο συζήτησης το «φάγωμα» του Σαμαρά.

- Είναι αυτός και ένας λόγος που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, -εκτός του ότι έχει φίλο τον βουλευτή της Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη από την Πολιτική Άνοιξη ακόμα-, έρχεται στην Πρέβεζα να συμμετάσχει στην κομματική συνδιάσκεψη στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.

- Στη συνδιάσκεψη θα συμμετάσχουν κομματικά στελέχη από την Ήπειρο και τα Ιόνια νησιά –και θα κλάψουν εκεί τον πόνο τους για την κατρακύλα του κόμματός τους.

- Θα προηγηθεί για να στρώσει το έδαφος ο πολύς Γιακουμάτος, ο οποίος θα είναι φανατικός με τον άλλον αρχηγό που θα βγει λίαν συντόμως.

- Για να μη ξεφύγουμε από το θέμα μας, οι συμμετέχοντες στις συζητήσεις, εκτός του ότι είναι βέρα Καραμανλικοί, είναι και αντι-Σαμαρικοί.

- Γιατί μου είπαν ότι μερικοί εξ αυτών έχουν συνεχή τηλεφωνική επικοινωνίας με τον εκπρόσωπο του Καραμανλή τον Ευάγγελος Αντώναρο;

● Δεν πιστεύω ο φίλος της στήλης Πάνος Ρεμπής, να συμφωνεί με το «Ποτάμι» -κόμμα με το οποίο ήταν υποψήφιος στο νομό Πρέβεζας- ότι στη χώρα μας υπάρχει τρόϊκα της δραχμής.

- Γιατί ξέρω πολύ καλά ότι σε συζητήσεις που έχουν γίνει με συγκεκριμένους φίλους του, είναι σίγουρος ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη, θέση που ταυτίζεται με αυτή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

- Γιατί ένα μεσημέρι με κάτι τέτοιους «αναρχοαυτόνομους» κάθονταν στην Πρέβεζα και τα λέγανε. (Δεν ξέρω να σας πω τι άλλα είπαν. Το σίγουρο είναι ότι είπαν για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές).

● Δεν είναι κακό να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να τον πάρει η σειρά και να γίνει εκπρόσωπος του έθνους στη βουλή.

- Μόνο δεν πρέπει να υπολογίζει λάθος και να συντάσσεται με τη λάθος πλευρά. Πάντως να ξέρουν αυτοί που ενδιαφέρονται, ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να γίνουν εκπρόσωποι του έθνους. Και πιθανόν να μη τους πάρει ποτέ η σειρά.

● Βρε, αν ήξερα ότι ο Έντι Ράμα θα γινόταν πρωθυπουργός της Αλβανίας και ότι ως πρωθυπουργός θα έθετε εν αμφιβόλω τα σύνορα της Ελλάδας, θα τον έβαζα να υπογράψει σύμφωνο φιλίας με την Ελλάδα.

- Και να φανταστείτε ότι τότε τον είχα στο χέρι γιατί τον φιλοξένησα στο σπίτι μου επί δέκα ημέρες περίπου. Είχε κάνει μάλιστα και βόλτα με το ποδήλατο προς τα πλατανάκια, το δρόμο δηλαδή προς την Καμπή.

- Φανταστείτε τώρα να πολεμάει από τη μια μεριά ο Έντι Ράμα και από την άλλη εμείς που τον φιλοξενήσαμε. Σίγουρα θα πετάγαμε τα όπλα και θα αγκαλιαζόμασταν.

- Και για να ξέρετε, η μητέρα του Έντι Ράμα είναι Ελληνίδα, μιλάει πολύ καλά τα Ελληνικά και μας είχε φιλοξενήσει στο σπίτι της στην στα Τύρανα.

- Γειά σου ρε Ανέτα όπου κι αν βρίσκεσαι. Χαρά σου και χαρά μας που ο Έντι έγινε πρωθυπουργός.

● Καλά εσείς πιστεύετε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι δυνατόν να μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία; Για όποιος το πιστεύει θα πρέπει να του θυμίσω ότι ο Αντώνης δεν είχε διαβάσει τι έλεγε το πρώτο μνημόνιο γιατί είχε δουλειές.

- Το ψήφισε μεν, αλλά το ψήφισε χωρίς να το διαβάσει. Ήταν τότε που ασχολούνταν με την Ιόνια οδό και διάβαζε το κείμενο πώς θα βάλει «τίτλους τέλος» το ΠαΣοΚ. Αμ πως.

- Τώρα αν είναι ο μόνος που θέτει θέμα διάλυσης του κραταιού ΠαΣοΚ, είναι σίγουρο ότι θα το δει ο Βενιζέλος και σίγουρα δεν σχετίζεται με την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία (όχι του Σαμαρά εννοείται).

● Α, και μη ξεχάσω να σας πω ότι τώρα που είναι καλοκαίρι, οι Βρετανοί τουρίστες στην Κω είναι συγκλονισμένοι με το δράμα που ζουν.

- Ακούς εκεί να συνυπάρχουν με τους λαθρομετανάστες από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και του Αφγανιστάν και να μη μπορούν να κάνουν τα μπάνια τους ανενόχλητοι; Καλά, δεν είναι χώρα αυτή…

- Τη σοβαρή κατάσταση που ζουν οι Βρετανοί τουρίστες στην Κω, περιγράφει με αδρά χρώματα η εφημερίδα Daily Mail η οποία φιλοξενεί και το σχετικό ρεπορτάζ.

- Και είμαι της γνώμη ότι πρέπει η υπουργός τουρισμού να λάβει σοβαρά υπόψιν το κείμενο της εφημερίδας. Δε μπορεί να υποφέρουν τόσο πολύ από τους άξεστους Σύρους και Αφγανούς λαθρομετανάστες οι Άγγλοι τουρίστες, οι οποίοι δεν κάνουν τίποτε άλλο στην Κω, παρά να πίνουν ήσυχα-ήσυχα τις μπύρες τους και τα πανάκριβα κοκτέιλ τους.

● Καλά γιατί εκπλήττεσθε που ο Τόμσεν μίλησε για μισθό 300 ευρώ το μήνα –και πολλά είναι. Δεν κατάλαβα δηλαδή. Λίγα είναι;

- Και πού να σκεφτείτε ότι σε άλλες χώρες νε τις οποίες έχουμε συγγένεια, παίρνουν μισθό πολύ παρακάτω από 300 ευρώ.

- Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Τόμσεν είπε την αλήθεια. Όπως την αλήθεια λένε και εκείνοι που αναπαράγουν την είδηση. Αναπαράγουν δηλαδή αυτά που είπε ο Τόμσεν.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)