● Εξελέγη η συντονιστική επιτροπή της οργάνωσης μελών Πρέβεζας. Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 24 Μαΐου εκλογές για την ανάδειξη συντονιστικής επιτροπής της Οργάνωσης Μελών (Ο.Μ.) ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας και εξελέγησαν με αλφαβητική σειρά οι: Βελέντζας Σπύρος, Θωμάς Θόδωρος, Καινούργιος Ευάγγελος, Κατσάβαρου Ευαγγελία, Κορωναίος Θόδωρος, Κωνής Δημήτριος, Λιβιεράτος Νικόλαος, Μπάλκος Μιλτιάδης, Μπαρκούζου Άννα, Μπέλλης Αγησίλαος, Νόβας Μιχάλης, Παγκράτης Σπύρος, Πάνης Χαράλαμπος, Σαμαντάς Ιωάννης και Τσιόκος Κωνσταντίνος

● Εξελέγησαν οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο του ΠαΣοΚ στους νομούς Πρέβεζας και Άρτας. Έγιναν την περασμένη Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων, οι οποίοι θα παραστούν στο συνέδριο του ΠαΣοΚ που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (5-7 Ιουνίου) στο Πεδίον του Άρεως. Όπως είναι γνωστό στις 14 Ιουνίου θα εκλεγεί και ο νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ.
Όσον αφορά το νομό Πρέβεζας κάλπες στήθηκαν και στους τρεις δήμους. Για το δήμο Πρέβεζας στο Εργατικό Κέντρο και εξελέγησαν οι Κώστας Αβδρεόπουλος, Ανδρέας Βαρτελάτος, Σπυριδούλα Βαρτελάτου, Βαγγέλης Ζήσης, Σπύρος Κόκκαλης, Μαργαρίτα Τζιάντα και από την ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας οι Στέργιος Καραλιόλιος και Κώστας Νιχωρίτης, γραμματέας και τέως γραμματέας αντίστοιχα. Για το δήμο Ζηρού οι κάλπες στήθηκαν σε κεντρικό καφενείο του δημοτικού διαμερίσματος και εξελέγησαν οι Σπύρος βασιλείου, Τάσος Βασιλείου και Τασία Γκρέκου. Για το δήμο Πάργας οι κάλπες στήθηκαν στο ΚΕΠ του δήμου και εξελέγησαν οι Απόστολος Δημητρίου, Βασίλης Σπυρόπουλος και Ευτυχία Ρίζου.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν αριστίδην οι Στέλλα Βαρτελάτου, ως μέλος της κεντρικής επιτροπής, όπως επίσης και η Αγνή Σμπόνια η οποία είναι επίσης μέλος ης κεντρικής επιτροπής και ο Μάκης Νάτσιος, μέλος του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας ΠαΣοΚ.
Να σημειωθεί ότι στις διαδικασίες προσήλθαν περίπου 200 μέλη και φίλοι του ΠαΣοΚ, ενώ πανελλαδικά ο συνολικός αριθμός ηλεκτρονικά εγγεγραμμένων μελών στο μητρώο είναι 27.495 μέλη.
-Στο νομό Άρτας ψήφισαν 197 μέλη εκ των οποίων οι 127 στο δήμο Αρταίων, ενώ στους δήμους Νικ Σκουφά ήταν 31 εκλέκτορες, στο δήμο Γ. Καραϊσκάκη 17 και στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων 22. Στο δήμο Άρτας εξελέγησαν οι Δώρα Χουλιάρα, Νικόλαος Νικολάου, Αγγελική Γκόκα, Χρήστος Κατσαούνος, Αθανάσιος Βέλιος, Ανδρέας Οικονόμου, Ευρώπη Ευθυμιάδου, Αντώνης Λυμούρης, Γεώργιος Μέγας και Ευάγγελος Τσιβίκης. Στ δήμο Νικολάου Σκουφά εξελέγησαν οι Χρήστος Ρίζος, Θεοδώρα Τσουπρά και Δημήτριος Τζίμας. Στο δήμο Γ. Καραϊσκάκη εξελέγη ο Στέφανος Κιφοκέρης και στη δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων εξελέγησαν οι Γεώργιος Θωμάς και Όμηρος Καπέλης.
Χωρίς υποχρέωση εκλογής ως εκπρόσωποι του νομού Άρτας θα είναι οι Χρήστος Γκόκας ως πρώην βουλευτής και μέλος της κεντρικής επιτροπής, Άλκης Παπαχρηστάκης ως γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής, Παναγιώτης Καραγεώργος ως υποψήφιος βουλευτής και Δημήτρης Χαμπίμπης ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

● Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ (της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) τοποθετήθηκε ο Ηλίας Θεοδωρίδης, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου, διορισμένος από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ. Να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Θεοδωρίδης ήταν πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ, πήγε στη ΔΗΜΑΡ και ανήκει τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
● Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη και της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, παρατείνεται έως την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015 η προθεσμία για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ, ενόψει της επιμήκυνσης των δανείων που έλαβαν από τα πιστωτικά ιδρύματα. Η αρχική προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν η 30η Απριλίου 2015.
● Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρτας «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ», όπως κάθε χρόνο, έχει τη χαρά να παρουσιάσει στα μέλη, τους φίλους και τους συμπολίτες μας μια σειρά εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι του 2015 και θα συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την απελευθέρωση της πόλης της Άρτας.
Μετά την παρουσίαση των μικρών χορευτικών τμημάτων που έγινε στην αίθουσα του Συλλόγου στις 26 και 28 Μα-ΐου, την Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 09:00 το βράδυ θα γίνει η συνεστίαση των μεγάλων μας χορευτικών στην αυλή του Συλλόγου.
Όλο το καλοκαίρι πρόκειται να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις και γι’ αυτό καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου και το κοινό της πόλης και της περιοχής να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

● Συλλέκτης, ιδιοκτήτης γκαλερί, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις ελ- ληνικές αρχές και τη σκότλαντα γιάρντ για υποθέσεις κλοπής και διακίνησης κειμηλίων, βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ήπειρο, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο, ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Α-σφάλειας Τρικάλων σε σπίτι του στο Περτούλι, καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί εικόνα κλεμμένη το 2005 από τη Μο-νή Κοιμήσεως Βισικού Καλουτάς. Επρόκειτο για εκκλησι- αστική εικόνα Μεταβυζαντινής Περιόδου που απεικονίζει τη Γέννηση, διαστάσεων 44×32 εκατοστών.
Η υπόθεση έχει εισέλθει σε δεύτερο κύκλο ερευνών σε Αττική, Κοζάνη, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα κι Εύβοια, όπου εξετάζεται και η εμπλο-κή δύο τουλάχιστον ιερέων που φέρεται να έχουν κομβικό ρόλο, ενώ σε νέα βάση εξετάζεται η περίπτωση ενός 70χρονου καθηγητή ιστορίας αρχαιολογίας ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο στην Αθήνα και κατείχε πλήθος αντικειμένων που είχαν κλαπεί από μονές των Ιωαννίνων.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)