● Την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο Πολιτιστικό κέντρο Πρέβεζας, η κινηματογραφική λέσχη Πρέβεζας θα παρουσιάσει την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ. Ο Νίκος Καλογερόπουλος θα είναι παρών στην Πρέβεζα καλεσμένος της Κινηματογραφικής Λέσχης. Η ταινία (κωμωδία, Δράμα), που τη σκηνοθέτησε ο Νίκος Καλογερόπουλος, είναι παραγωγή 2011  και παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Καλογερόπουλος, Ηλίας Λογοθέτης, Τάκης Σπυριδάκης, Βάνα Μπάρμπα, Ιουλία Καλογρίδη, Δημήτρης Καμπερίδης.
Ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλυτώσει από τις τράπεζες. Με την βοήθεια του Μπάμπη του «Φου», βρίσκει καταφύγιο σ’ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας. Μοναδικοί κάτοικοι δύο αδέρφια που δε μιλιούνται και μια ανηψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η Δημοκρατία. Ο Τηλέμαχος την συναντάει τυχαία και μαγεύεται. Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι «απαγορευμένες ουσίες» του Μπάμπη … οι θεοί βάζουν το χέρι τους κι η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της! Όνειρο, πραγματικότητα, ή και τα δυό? Κρίνετέ το εσείς, κι όποιος το βρει κερδίζει ένα παστέλι Καλαμών.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΦΙΑ

 

● Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα τον Αγροτουρισμό στην Πρέβεζα.  Ο Δήμος Πρέβεζας και η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα τον Αγροτουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης στην Ήπειρο. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα της πρώην Λαϊκής Αγοράς στην Πρέβεζα.

 

● Δεν εξέλεξαν συμπαραστάτη του Δημότη στην Πρέβεζα. Χωρίς συμπαραστάτη του δημότη θα μείνει και σ’ αυτή τη δημαρχιακή θητεία ο δήμος Πρέβεζας, αφού απέβη άκαρπη η ψηφοφορία που διεξήχθη στο δημοτικό συμβούλιο και κανένας από τους υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους. Οι υποψηφιότητες για την κάλυψη της θέσης του συμπαραστάτη του πολίτη ήταν εφτά. Αίτηση κατέθεσαν οι: Παπανίκα Ιωάννα – Σοφία, Ράπτη Πολυνίκη, Κίτσος Κων/νος Μαντούσης Νικόλαος, Παπαντωνούδη Μαρία, Σιούτας Μιχαήλ καιΜπακόλας Ευάγγελος. Μετά τις τοποθετήσεις των υποψηφίων που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση αλλά και δημοτικών συμβούλων, ακολούθησαν δύο ψηφοφορίες στις οποίες όμως κανείς από τους υποψηφίους δεν έλαβε τα 2/3 των ψήφων, αφού στην πρώτη ψηφοφορία έλαβαν: Παπανίκα Ιωάννα – Σοφία 3, Ράπτη Πολυνίκη 2, Κίτσος Κων/νος 12, Μαντούσης Νικόλαος 4, Παπαντωνούδη Μαρία 0, Σιούτας Μιχαήλ 4 και Μπακόλας Ευάγγελος 3. Στην συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη ψηφοφορία στην οποία υπήρξαν και πέντε λευκά ψηφοδέλτια, ενώ οι υποψήφιοι έλαβαν: Παπανίκα Ιωάννα–Σοφία 1, Ράπτη Πολυνίκη 0, Κίτσος Κων/νος 15, Μαντούσης Νικόλαος 3, Παπαντωνούδη Μαρία 0, Σιούτας Μιχαήλ 1 και Μπακόλας Ευάγγελος 2.

 

«Επένδυση» για τα Γιάννενα και την Ήπειρο η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας  Ως «επένδυση» για τα Γιάννενα και ολόκληρη την Ήπειρο, αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιωαννιτών τη διεκδίκηση του τίτλου «Ιωάννινα-Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, μετά από έναν εποικοδομητικό διάλογο που διεξήχθη σε κλίμα διαπαραταξιακής ομοθυμίας, ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας  & Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών , ώστε να είναι πιο ευέλικτη η διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου διεκδίκησης, από την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Επίσης το Δημοτικό κατέληξε στη σύνθεση μιας  πενταμελούς διαπαραταξιακής επιτροπής που θα είναι η Επιτροπή Παρακολούθησης και Παραλαβής του φακέλου.

 

Hλεκτρονικός Διεθνής Διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών Στην προκήρυξη Διεθνούς Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ιωαννίνων, για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017, προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου (Τμήμα Προμηθειών). Η ημερομηνία έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών ορίζεται η Τρίτη, 07/07/2015 και ώρα 15:00 και καταληκτική ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών η ημέρα Δευτέρα, 13/07/2015 και ώρα 15:00.

Ο διαγωνισμός αφορά το διάστημα από 01-09-2015 έως 31-08-2017 με δικαίωμα τρίμηνης παράτασης (έως 30-11-2017), και  ο προϋπολογισμός του ανέρχεται 5.918.418,21 ευρώ.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)