Ογδόντα τρία εγκαταλελειμμένα οχήματα απομακρύνθηκαν από τους δρόμους της Άρτας, δίνοντας «ανάσα» στον αστικό ιστό και συμβάλλοντας στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

«Δεσμευτήκαμε ότι θα νοικοκυρέψουμε το Δήμο μας, την πόλη μας και τα χωριά μας, σ΄όλα τα επίπεδα και αυτό κάνουμε μέσα από συντονισμένες ενέργειες. Η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους κεντρικούς δρόμους της Άρτας, αλλά και από τις τοπικές κοινότητες, έδωσε «ανάσα» στους δρόμους του Δήμου μας και αναβαθμίστηκε αισθητικά η εικόνα της πόλης μας. Επίσης, ελευθερώθηκαν χώροι στάθμευσης, πολύτιμοι για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν καθημερινά άγχος και δυσαρέσκεια με το πρόβλημα του παρκαρίσματος στο κέντρο της Άρτας, αλλά παράλληλα τα εγκαταλελειμμένα αυτά οχήματα έπαψαν να αποτελούν εστίες μόλυνσης και σκουπιδιών, να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Υπάρχουν και νέες αιτήσεις για απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και σύντομα θα απομακρυνθούν και αυτά, με αποτέλεσμα να είναι πιο ασφαλής και ποιοτική η καθημερινότητα των δημοτών μας». Ήταν τα λόγια του δημάρχου Άρτας κ. Χρήστου Τσιρογιάννη τα οποία άρχισαν να γίνονται πράξη.

Ως γνωστόν το πρόβλημα αυτό υπάρχει σε όλους τους δήμους, όπως και στο δικό μας. Σε μικρότερο βαθμό βέβαια όμως υπάρχει. Η νέα δημοτική αρχή έχει εκδώσει ανακοίνωση για τους ιδιοκτήτες των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και την απομάκρυνσή τους.

Η συμφόρηση βέβαια στο δήμο μας δεν δημιουργείται μόνο από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αλλά κυρίως από τα παρκαρισμένα εδώ και εκεί για να μην αναγκαστούν οι οδηγοί να περπατήσουν δύο βήματα. 

Είχε γίνει μεγάλο θέμα για τον πεζόδρομο και τη στάθμευση αυτοκινήτων μάλιστα είχε απαγορευτεί, όμως αποτέλεσμα δεν είδαμε ακόμη εκεί παρκάρουν χωρίς καμία επίπληξη.

Γενικότερα όλα τα παραπάνω είναι θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα και για τους πεζούς, όχι μόνο για τους οδηγούς της πόλης.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)