Έχουμε ξαναγράψει. Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει από μόνες τους να βρουν τρόπους να συμβάλλουν στα οικονομικά των μελών τους με την ανάδειξη καινοτόμων ενεργειών, των οποίων αποδέκτες θα είναι οι ντόπιοι πολίτες, αλλά και οι περαστικοί και αυτοί που επισκέπτονται τον τόπο τους για λίγο διάστημα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Αφορμή για την επανάληψη του σχολίου είναι οι διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται σε πολλά μέρη της χώρας, όπου η κάθε περιοχή αναδεικνύει ό,τι καλύτερο διαθέτει. Και θα συμφωνήσουμε με την προσπάθεια που καταβάλλεται από την περιφέρεια Ηπείρου κυρίως, αλλά και από άλλους τοπικούς φορείς, να αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα κάθε περιοχής.

Από την προσπάθεια που καταβάλλουν οι φορείς κάθε περιοχής για την επιτυχία του συγκεκριμένου στόχου, θα πρέπει να συμμετάσχει και ο δήμος Ζηρού, ο οποίος δείχνει να είναι αποστασιοποιημένος από τέτοιου είδους ενέργειες. Στις οποίες προσφάτων προσχώρησε και ο δήμος Πάργας, με το να καθιερώσει εμποροπανήγυρη στο Κανελάκι, μια περιοχή που δεν έχει φυσικά τον τουρισμό της Πάργας, ούτε της Πρέβεζας, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι τουρίστες κατακλύζουν τις περιοχές.

Επισημαίνουμε το γεγονός ότι ο δήμος Ζηρού θα μπορούσε να δοκιμάσει να διαφημίσει τα ντόπια προϊόντα του και κυρίως να διαφημίσει το χοιρινό κρέας που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Και φυσικά μπορούν στην εν λόγω παρουσίαση να εκτεθούν και γεωργικά προϊόντα που μπορούν να έχουν απήχηση στους ντόπιους καταναλωτές, αλλά και τους περαστικούς.

Φυσικά δεν είναι ανάγκη η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων να γίνεται στη Φιλιππιάδα. Μπορεί να γίνει και σε άλλες περιοχές του δήμου, για παράδειγμα στο Θεσπρωτικό, όπου μπορούν να γίνουν χίλιοι δυο συνδυασμοί.

Βεβαίως θα χρειαστεί προσπάθεια, ενδεχομένως και πολύχρονη ώστε να γίνει γνωστό ότι στο δήμο Ζηρού εκτίθενται ντόπια προϊόντα. Αξίζει όμως τον κόπο. Ο δήμος Ζηρού είναι από εκείνους που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Και σ’ αυτόν τον τομέα.

Εκείνο πάντως που προέχει για τον δήμο Ζηρού είναι να μιμηθεί άλλες περιοχές, που έχουν από πολύν καιρό στρέψει την προσοχή τους στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)