Δεν κατανοούμε γιατί εξαιρέθηκαν από την επισιτιστική βοήθεια η ομάδα ντόπιων παραγωγών και εντάχθηκαν σ’ αυτήν παραγωγοί από άλλα μέρη της Ελλάδας. Δεν είναι κακό αυτό, αφού και εκείνοι αγρότες είναι, πλην όμως στη βαθειά οικονομική κρίση που περνάμε, καλόν θα ήταν στην επισιτιστική βοήθεια να συμμετέχουν οι ντόπιοι παραγωγοί και όχι οι παραγωγοί άλλων περιοχών.

Θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό να δίνεται στους πολύτεκνους και τους τρίτεκνους πορτοκάλι που παράγεται στο Άργος π.χ. ή ακτινίδια από τη Βόρεια Ελλάδα, ή τυρί από άλλες περιοχές, τη στιγμή που τόσο ο νομός Άρτας αλλά και ολόκληρη η περιοχή διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας από τα προϊόντα αυτά. Φανταστείτε για παράδειγμα να δοθούν στους πολύτεκνους ως επισιτιστική βοήθεια, ντομάτες από την Κρήτη και οι ντομάτες του νομού Πρέβεζας να σαπίζουν στα θερμοκήπια.

Και δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που θα πρέπει να οδηγήσει τους αρμόδιους να επιλέγουν ντόπια προϊόντα για την επισιτιστική βοήθεια. Είναι και το γεγονός του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία και έχει επηρεάσει κατά πολύ την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων από τη χώρα μας.

Ας δουν τι μπορούν να κάνουν οι αρμόδιοι και πως πρέπει να αντιμετωπίσουν το υπαρκτό πρόβλημα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)