Πολλές και καλές είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί φέτος ο δήμος Ζηρού και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι αυτές πραγματοποιούνται αναλογικά σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου. Θα επισημάνουμε πάντως το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις που αφορούν την πόλη της Φιλιππιάδας, γίνονται αν όχι όλες, οι περισσότερες στην κεντρική πλατεία, στον αμφιθεατρικό χώρο και στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου.

Βεβαίως στην κεντρική πλατεία υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν οι παριστάμενοι δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές καφετέριες. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να σημαίνει ότι οι άλλες πλατείες θα ζουν την …μοναξιά τους. Μπορεί να γίνονται εκδηλώσεις και στις άλλες πλατείες, όπως και στις πλατείες των συνοικισμών. Η τόνωση της ζωής των πλατειών που ζουν στη μοναξιά τους, εξαρτάται και από τις εκδηλώσεις του δήμου, ο οποίος δεν θα πρέπει να βάζει ως πρώτιστο μέλημά του την εξυπηρέτηση των συμπολιτών, αλλά τη διασπορά των εκδηλώσεών του σε όλες τις πλατείες της πόλης.

Έχουμε ξαναγράψει ότι το θέμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί ακόμα και από τους καταστηματάρχες των άλλων πλατειών, ακούγονται διαμαρτυρίες. Λένε πως το οικονομικό ανέβασμα της κεντρικής πλατείας έχει συντελεστεί. Ας γίνει μια προσπάθεια οικονομικής στήριξης και των καταστημάτων των άλλων πλατειών.

Δίκαιο ή άδικο το επιχείρημα, είναι πάντως επιχείρημα το οποίο ο δήμος καλείται να αντιμετωπίσει.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)