Κάθε φορά που η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπεύδουν στις τράπεζες να κάνουν αναλήψεις των χρηματικών ποσών και φυσικά να τα τοποθετήσουν στο προσκεφάλι τους, αφού τα ποσά τα οποία κάνουν ανάληψη, δεν είναι ικανά να τα τοποθετήσουν σε τράπεζες του εξωτερικού.

Η χρεοκοπία της χώρας, η οποία γίνεται κάθε που η κυβέρνηση κάνει διαπραγματεύσεις, είναι μια καλή ευκαιρία για τους ληστές κυρίως, αλλά και για τους τσαντάκηδες να τα κονομήσουν. Τέτοια περιστατικά καταγράφονται έξω από τις τράπεζες, όπου οι ηλικιωμένοι πηγαίνουν για να κάνουν τις αναλήψεις, ή στα σπίτια τους, όπου οι ληστές παραμονεύουν και …επιτίθενται. Και φυσικά δεν είναι μόνο οι αλλοδαποί ληστές, ή οι ρομά που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά και ημεδαποί, οι οποίοι παρακολουθούν όσους κάνουν αναλήψεις και επαίρονται ότι είχαν στις τράπεζες κάμποσες χιλιάδες ευρώ και τώρα τα έχουν …ασφαλισμένα στο … σπίτι τους. Τέτοια παραδείγματα υπήρξαν και στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ό,τι και να πει η αστυνομία, όσες συμβουλές και να δώσει, οι ηλικιωμένοι δεν πρόκειται να «βάλουν μυαλό», ενώ οι ληστές θα αναζητούν εύκολη λύση στην παρανομία τους. Και φυσικά αν συλληφθούν, άνετα θα επικαλεστούν την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν και τους οδήγησε στη ληστεία.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)