● Αμ τι νόμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ότι θα υπήρχε περίπτωση να ζητάει και τα ρέστα από τους δανειστές; Ούτε που να το σκέφτεται.

- Το είπε πολύ ξεκάθαρα ο Ντόναλτ Τουσκ, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου ντε, ότι το παιχνίδι έλαβε τέλος (στα αγγλικά το είπε ο άνθρωπος, μη τον αδικήσουμε κιόλας).

- Από τον Έλληνα πρωθυπουργός πήρε πληρωμένη απάντηση, όταν του ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει πληγεί πάρα πολύ από την «βοήθεια» που της παρέχουν οι ευρωπαίοι σύμμαχοι και γι’ αυτό έχει ενάμιση εκατομμύριο ανέργους, χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα.

- Καλά, ε. Ο κ. Τσουκ νόμισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνει μόκο, επειδή μάλλον έτσι είναι συνηθισμένος ο ίδιος.

- Αμ δεν κατάλαβε ότι όλοι οι πρωθυπουργοί δεν είναι ίδιοι και σε κάποιους κυλάει και λίγο αίμα στις φλέβες τους.

● Σωστά τα λένε οι δανειστές μας. Τι στο διάβολο, δεν μπορούν οι Έλληνες να ζήσουν με 250 ευρώ το μήνα και τα καταφέρνουν άλλες χώρες; (του νότου φυσικά).

- Στο κάτω-κάτω δεν χρειάζονται και παραπάνω χρήματα, αρκεί να μη φορολογηθούν οι επιχειρήσεις, να μη μπει έκτακτη εισφορά στα κέρδη, να μη φορολογηθεί ο διαδικτυακός τζόγος.

- Ο Έλληνας πολίτης, υπάλληλος ή συνταξιούχος, μπορεί να ζήσει με 250 άντε 300 ευρώ το μήνα, αρκεί να μπορούν οι επιχειρηματίες να κονομήσουν περισσότερα από όσα κονομάνε τώρα.

- Και οι οποίοι, όπως είναι γνωστό, δύσκολα τα βγάζουν πέρα.

- Γι’ αυτούς αγωνίζονται οι δανειστές μας. Να μπορέσουν και οι Χριστιανοί αυτοί να τα βγάλουν πέρα εκεί στο νησί των ανέμων, τη Μύκονο, που συχνάζουν τώρα το καλοκαίρι.

● Μου άρεσε αυτή η διαδήλωση που έγινε στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα μένουμε Ευρώπη. Τόσο μου άρεσε που ήθελα να αγκαλιάσω τον Άδωνι που ήταν παρών και μαζί μ’ αυτόν να αγκαλιάσω και τα κανάλια που επί πολύν ώρα μετέδιδαν σκηνές από την εν λόγω διαδήλωση.

- Πάντως για να είμαι ειλικρινής μού ήρθε στο νου και κάτι κακό. Να ας πούμε μού ήρθε στο νου ένας από τους αστυνομικούς που φύλαγε τη διαδήλωση να έριχνε μια χειροβομβίδα ψεύτικη κρότου-λάμψης.

- Να έβλεπα μετά πού θα πήγαιναν όλοι αυτοί που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα για να συμμετάσχουν στο μεγάλο πανηγύρι με κεντρικό τίτλο «μένουμε Ευρώπη».

● Σύμπτωση κι αυτή βρε παιδί μου. Μαζεύτηκαν όλοι εκεί στις Βρυξέλλες και είχαν συναντήσεις με αξιωματούχους της ευρωζώνης και των δανειστών μας.

- Ο Σαμαράς, ο Θεοδωράκης, η Φώφη, συζήτησαν και συνέφαγαν με αξιωματούχους της ευρωπαϊκής ένωσης και συμφώνησαν ότι στην Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, γιατί η υπάρχουσα κυβέρνηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.

- Ο Σαμαράς το προχώρησε λιγάκι το πράγμα, λέγοντας πως η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει μέσα της ούτε αυτόν, ούτε τον Τσίπρα.

- Και καλά για τον εαυτό του, ο ίδιος ξέρει καλύτερα. Για τον Τσίπρα πού ξέρει; Ο Χριστιανός έχει μόνο πέντε μήνες που κυβερνάει τη χώρα.

- Πάντως δεν μπορείς να πεις. Οι συμπτώσεις είναι συμπτώσεις. Τόσοι πολιτικοί παράγοντες από την Ελλάδα, δεν είναι και εύκολο να βρεθούν στην Ευρώπη, τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός δίνει τη μάχη της αξιοπρέπειας των Ελλήνων.

● Τα είπε πολύ καλά ο Μπουτάρης, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ντε, που μιλώντας στην εκδήλωση της επιτροπής διαλόγου του Ποταμιού, διερωτήθηκε αν αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνούν (εννοώντας προφανώς τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ).

- Δηλαδή εμμέσως αλλά σαφέστατα ο κυρ-Μπουτάρης έθεσε θέμα λαϊκής επιλογής, αφού αυτούς τους ανθρώπους επέλεξε η πλειοψηφία των Ελλήνων στις 25 Ιανουαρίου να κυβερνήσουν.

- Και τα είπε πολύ καλά γιατί μάλλον δεν χρειάζεται να γίνονται εκλογές. Αφού ο Μπουτάρης έχει επιλέξει να συνταχθεί με το κόμμα και τον ίδιο τον Θεοδωράκη, κακώς που και οι ψηφοφόροι δεν τον επέλεξαν να κυβερνήσει.

- ● Έχω μια απορία βρε παιδιά. Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν έγραφαν για το ποιόν του Ρουμελιώτη προτού εκείνος πει οτιδήποτε.

- Και μόλις είπε ότι όταν ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο, όλοι θυμήθηκαν το παρελθόν του και πως ήταν ευνοούμενος του Γιώργου Παπανδρέου, πως είχε παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο για το περίφημο σκάνδαλο Κοσκωτά.

- Δεν υποστηρίζω τον Ρουμελιώτη και πιθανό οι δημοσιογράφοι της Αθήνας να έχουν δίκιο με αυτά που γράφουν.

- Το ερώτημά μου είναι γιατί τα γράφουν τώρα που είπε ότι πολλοί απ’ αυτούς συμμετείχαν στα σεμινάρια που έκανε το ΔουΝουΤου και δεν τα έγραφαν νωρίτερα.

● Ο Ηπειρώτης πρώην υπουργός οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι το προσεχές Φθινόπωρο, μάλλον εκεί κατά Σεπτέμβριο μήνα, θα ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος.

- Το γιατί επέλεξε την Κρήτη να ανακοινώσει την ίδρυσή του, δεν το ξέρω. Ξέρω όμως ότι ο ίδιος θα αγωνιστεί για την δημιουργία ενός πόλου της κεντροαριστεράς.

- Πάντως δεν είναι ο πρώτος και ο μόνος που ανακοινώνει ότι επιθυμεί σφόδρα να γίνει αυτός ο πόλος της αριστεράς.

- Τέτοιος είναι ο Θεοδωράκης, τέτοια είναι η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του ενδόξου κινήματος ΠαΣοΚ, τέτοιο είναι το σοσιαλιστικό κίνημα του Γιώργου.

- Μάλλον θα πρέπει να είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι σκέπτονται να κάνουν το βήμα της ενότητας του χώρους της κεντροαριστεράς, προκειμένου να σώσουν την Ελλάδα.

● Είπε ο Γιάννης Πανούσης, που ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχρισε υπουργό προστασίας του πολίτη. Ο Τσίπρας πρέπει να διώξει ορισμένους (προφανώς αυτούς που δεν πάει ο κύριος υπουργός).

- Και κάλεσε τον πρωθυπουργό να κάνει στροφή προς την κεντροαριστερά. Δεν ξέρω αν είπε ο Γιάννης Πανούσης, τι εννοεί ακριβώς κεντροαριστερά.

- Μάλλον θα εννοεί «όλοι μαζί», όπως το εννοούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

● Τις ευχές μας σε όλους όσους επελέγησαν να διοικήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού. Τους ευχόμαστε να πετύχουν στο έργο τους και προ πάντων να είναι δίκαιοι κριτές των διδασκόντων.

- Φυσικά ιδιαίτερες ευχές στους καλούς φίλους Κώστα Καμπουράκη και Δημήτρη Μπάκο, που επελέγησαν ως διευθυντές στο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας και του Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιππιάδας αντίστοιχα.

● Μείωση του αριθμού γιατρών στο Κέντρο Υγείας της Φιλιππιάδας, σημαίνει ότι το Κέντρο Υγείας δεν θα λειτουργεί τα απογεύματα.

- Τη Δευτέρα και την Τρίτη το απόγευμα το Κ.Υ. θα είναι κλειστό, λόγω έλλειψης γιατρών. Για τον ίδιο λόγο θα είναι κλειστό και το Σαββατοκύριακο.

- Αν οι ανακατατάξεις αυτές θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, κανείς δεν ξέρει, όπως κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο έγιναν.

● Και με την ευκαιρία να σας πω ότι οι πρόεδροι των νοσοκομείων, τους οποίους διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση και τους οποίους θέλει να αντικαταστήσει η τωρινή, συνασπίστηκαν.

- Θα μου πείτε ότι αυτό είναι γνωστό. Δεν θα πρέπει να είναι γνωστό όμως το γεγονός ότι έχουν ήδη καταφύγει σε δικηγορικό γραφείο, από το οποίο πήραν τη διαβεβαίωση ότι θα τους καταβληθεί η αποζημίωση που ζητάνε.

- Άγνωστο σε πολλούς πρέπει να είναι ακόμα και το γεγονός ότι οι συνασπισμένοι πρόεδροι των νοσοκομείων, πρόκειται να καταθέσουν και μήνυση εναντίον του υπουργού –μάλλον- για προσβολή της προσωπικότητά τους.

- Η είδηση δεν λέει αν θα ζητήσουν αποζημίωση και σ’ αυτή την περίπτωση.

- Εκείνο πάντως που είναι σίγουρο, είναι ότι οι υπηρεσίες τους για τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν, ήταν πολύ μεγάλες.

● Κινδυνεύει ο Αμβρακικός από τη μόλυνση; Α, μπα. Στο μυαλό των επιστημόνων είναι κάτι τέτοιο και στο μυαλό της τοπικής κοινωνίας.

- Για να λέμε την αλήθεια, όλα λειτουργούν άψογα. Τι οι βιολογικοί καθαρισμοί των κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων κατά μήκος του ποταμού Λούρου, τι τα αστικά απόβλητα που δεν τα ρίχνουν πλέον στα ποτάμια, αλλά στους παραπόταμους των ποταμιών, όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

- Και πραγματικά δεν κατάλαβα πού βρήκαν τη μόλυνση οι ομιλητές της ημερίδας στην Πρέβεζα.

- Ακούς εκεί να μας πουν ότι για τη μόλυνση του Αμβρακικού φέρουν ευθύνη οι ανθρώπινες δραστηριότητες.

- Φέρουν δηλαδή ευθύνη οι επιχειρηματίες οι οποίοι ολημερίς κι ολονυχτίς βάζουν μπροστά και δουλεύουν συνεχώς οι βιολογικοί καθαρισμοί, χωρίς να ενδιαφέρονται για το κόστος, ή φέρουν ευθύνη μερικοί γεωργοί που προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγή τους, χρησιμοποιούν ακόμα και επικίνδυνα και απαγορευμένα φυτοφάρμακα.

- Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου για τους καλούς αυτούς ανθρώπους. Που εργάζονται νυχθημερόν για το καλό όλων μας.

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)