Δήμος Ζηρού…

• Την Παρασκευή 3 Ιουλί-ου Ημερίδα με θέμα την ανάδειξη και αξιοποίηση της λίμνης Ζηρού. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LAROY TE το οποίο αφορά την ανάδειξη και αξιοποίηση λιμνών. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Φιλιππιάδας.

•Το Σάββατο 4 Ιουλίου θα πρα- γματοποιηθεί Εορταστική Εκδήλωση στο χω- ριό Νέα Κερασούντα από τον Ποντιακό Σύλλογος Νέας Κερασούντας.
Στο τραγούδι ο Γιάννης Θεοδωρίδης, στη λύρα ο Κατωτικίδης Κώστας, στο αγγείο ο Βασίλης Φωλίνας. Επίσης ο Βαγγέλης Ντινόπουλος (λύρα- τραγούδι) και ο Παναγιώτης Ευθυμιάδης (νταούλι). Είσοδος Ελεύθερη.

• Το Σάββατο 4 Ιουλίου Πολιτιστική εκδήλωση στο Θεσπρωτικό, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου, με διοργανωτές τον Πε- ριβαλλοντικό Σύλλογο πρώην Δήμου Θεσπρωτικού και την Φιλαρμονική Θεσπρωτικού. «Συνάντηση χορευτικών τμημάτων».

• Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού διοργανώνει Εκδήλωση με παραδοσιακά εδέσματα (πίτες κλπ) στο Θεσπρωτικό.

• Την Δευτέρα 6 & την Τρίτη 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί διήμερη εορταστική εκδήλωση στην Πέτρα από τον Πολιτιστικό σύλλογος και την Τοπική Κοινότητα.

•Την Δευτέρα 6 & την Τρίτη 7 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυμνοτόπου θα διοργανώσει Θρησκευτικό πανηγύρι στον Γυμνότοπο
 

Δήμος Άρτας…

• Την Τρίτη 30 Ιουνίου Παράσταση χορού από το Λύκειο Ελληνίδων Άρτας στο χώρο του Κάστρου.

•Την Τετάρτη 1 Ιουλίου Συναυλία Κλασσικής Μουσικής «Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία», «Λύκειο Ελληνίδων» Ιωαννίνων, Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, Πολιτιστικός Σύλλογος «Μακρυγιάννης», Ορχήστρα Δήμου Ιωαννιτών. Την Εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Παναγίας Παρηγορήτισσας.

Επίσης την Τετάρτη 1 Ιουλίου Θέατρο Σκιών του Γ. Ηπειρώτη με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Γραμμενίτσας στο Κάστρο στις 9.00 μ.μ..

*…και Βραδιά δημοτικού τραγουδιού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παναγία Βλαχέρνας» που θα λάβει χώρα στο δημοτικό σχολείου του χωριού.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου θα ανέβει στο Θέατρο Κάστρου Άρτας η θεατρική παράσταση «Ο μικρός Πρίγκιπας» από την Παιδική Σκηνή «Μαγικές Σβούρες».

 

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου Παράσταση χορού από το Εργατικό Κέντρο Άρτας στο Κάστρο στις 9.00 μ.μ..

 

• …Επίσης 3 & 4 Ιουλίου Συναυλία με ροκ συγκροτήματα από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής «Ο αυλός» στον θερινό κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑΣ».

 

και Βραδιά παραδοσιακού τραγουδιού & παραδοσιακών χορών από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αμπελίων Αμμοτόπου «Η Αγία Παρασκευή» στα Αμπέλια Αμμοτόπου. Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελίων «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» διοργανώνει εκδήλωση στις 3 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή. Την βραδιά θα ξεκινήσουν χορευτικά της περιοχής και στην συνέχεια θα σας διασκεδάσει η ορχήστρα του Δημήτρη Λαμπάκη στο κλαρίνο και στο τραγούδι η Διαλεχτή και ο Μιχάλης Τάτσης.

 

Το Σάββατο 4 Ιουλίου Παράσταση χορού από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Κιρκιζατών – Πλησιών Άρτας «Η Λεπτοκαρυά» στην κεντρική πλατεία Κιρκιζατών.

 

Επίσης Βραδιά Παραδοσιακού τραγουδιού (Λαλητάδες) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Εργατικών Κατοικιών «Ο Άγιος Παντελεήμων» στην Κεντρική Πλατεία Εργατικών Κατοικιών.

 

Την Κυριακή 5 Ιουλίου το μιούζικαλ «Μέρες ραδιοφώνου – 50 χρόνια Ελλάδα» -Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Μίνως Θεοχάρης, Νεφέλη Ορφανού, Μάκης Δελαπόρτας. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εργοπαραγωγική στο Κάστρο Άρτας στις 9.00 μ.μ..

 

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου Παράσταση χορού από τον Λαογραφικό Σύλλογο «ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ» στο Κάστρο της Άρτας.

 

…και Βραδιά δημοτικού τραγουδιού από τον Εκπολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Απόμερου στο Απόμερο Άρτας.

 

Δήμος Πρέβεζας…

Την Τρίτη  30  Ιουνίου στην Πλατεία Δικαστηρίων διοργανώνεται Μουσική Εκδήλωση από το Ωδείο Πολυρυθμία.

Την Τετάρτη 1  Ιουλίου στο  Δημοτικό Κηποθέατρο θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια εκδήλωση από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Χορού.

Την Πέμπτη  2 Ιουλίου έως την Κυριακή  5 Ιουλίου 33oΔιεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας. Η Χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις του 33ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Πρέβεζας, στα πλαίσια του οποίου θα διενεργηθεί και ο 21ος Διεθνής Διαγωνισμός Θρησκευτικής Μουσικής.

Φέτος, ήδη, έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν 18 χορωδίες από το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε μια πλειάδα σημείων της πόλης μας, δίνοντας έτσι το στίγμα της μεγαλύτερης χορωδιακής γιορτής στην περιοχή μας. Παράλληλα προγραμματίζεται να οργανωθούν σεμινάρια για χορωδούς και μαέστρους από διεθνούς ακτινοβολίας προσκεκλημένους μαέστρους. 

Την Παρασκευή  3 Ιουλίου έως την Κυριακή  5 Ιουλίου 9ο Φεστιβάλ «Καλοκαίρι και Πολιτισμός» στο Κανάλι. Η Συνάντηση και το Φεστιβάλ Χορευτικών Συγκροτημάτων και Φίλων της Παράδοσης πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί την κορυφαία στο είδος της εκδήλωση του καλοκαιριού με εξαιρετικά μαζική συμμετοχή από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό με μεγάλη εκπροσώπηση των Ελλήνων Ομογενών από την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία και τις χώρες της Ευρώπης. Η 9η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 & 5 Ιουλίου 2015. Περιλαμβάνει το Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού «Καλοκαίρι και Πολιτισμός», μαθήματα παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές του ελληνισμού από καταξιωμένους δασκάλους, καθώς και 2 υπαίθρια πανηγύρια με τη συμμετοχή μερικών από τους καλύτερους ερμηνευτές και μουσικούς της χώρας μας.

Την Δευτέρα  6  Ιουλίου  έως την Πέμπτη  9 Ιουλίου θα είναι Ημέρες Μουσικής με Εκδηλώσεις του Ωδείου «ΠΟΛΥΡΥΘΜΙΑ». Ένα μεγάλο μουσικό γεγονός για την Πρέβεζα που διοργανώνεται για 4η συνεχόμενη χρονιά.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)