Με τη Γεν. Γραμματέα Πρόνοιας Μαρία Κουστούρη, αρμόδια για θέματα επισιτιστικής βοήθειας συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΟΠΟΤΤΕ αποτελούμενη από τα μέλη Σούλα Βακουφτσή, Κλέλια Βαρβαρίγου, Βασίλη Δήμο, Κατερίνα Πατσώνα, Στέλιο Τσούλια και Γιώργο Χαβάκη.

Στη Γενική Γραμματέα τέθηκαν αρκετά θέματα όσον αφορά στη διαδικασία αλλά τα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια που στην ουσία αποκλείει πολλούς τρίτεκνους, η ποιότητα των προϊόντων που θα διανεμηθούν κ.ά. Στις αιτιάσεις των μελών της ΟΠΟΤΤΕ η Μαρία Κουτσούρη απάντησε ότι το υπουργείο πρόκειται να δώσει παράταση και ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η συνεργασία με τους εταίρους, αλλά και να μη γίνουν αποκλεισμοί φορέων και συλλόγων, αφού το Υπουργείο τους θεωρεί συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της αναμονής στο υπουργείο τα μέλη της Ομοσπονδίας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν για λίγο με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου, με το Γεν. Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Ρωμανιά, τον οποίο ενημέρωσαν, πολύ σύντομα, για το θέμα της εξομοίωσης και τις υποσχέσεις που έχουν  δοθεί. Επίσης, συναντήθηκαν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο κ.κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου, Κώστα Δελημήτρο και Μάκη Μπαλλή, οι οποίοι δήλωσαν συμπαραστάτες των τρίτεκνων στα προβλήματά τους, ενώ τα μέλη τους υπενθύμισαν την πρόταση νόμου για την εξομοίωση.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας θεώρησαν ότι η συνάντηση αυτή ήταν αρκετά εποικοδομητική και έλυσε αρκετές απορίες, όμως το θέμα έχει αρκετές παραμέτρους και χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)