Γράφει ο Β. Σάκκκος

Αλλαγές στη νέα Γ΄ Εθνική από την επόμενη περίοδο. Σημαντική αλλαγή ενόψει για την επόμενη περίοδο στη Γ΄ Εθνική, καθώς αποτελεί απόφαση των υπευθύνων της ΕΠΟ ώστε την άνοδο να κερδίζουν δύο ομάδες του πρωταθλήματος πρωταθλητριών ΕΠΣ και όχι μία όπως ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια το διπλασιασμό των υποβιβασμών από τη Γ΄ Εθνική της περιόδου 2015-16! Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των συλλόγων που θα πέφτουν από κάθε όμιλο, ενώ σενάρια αναφέρουν πως υπάρχει ακόμη προσανατολισμός για Γ΄ Εθνική σε δύο ομίλους τα επόμενα έτη!

Επίσης, υπάρχει εισήγηση για τρεις παίκτες άνω των 33 ετών στην ενδεκάδα και όχι δύο όπως ήταν πέρυσι.

 

Και ο Σιώρος ανανέωσε την παραμονή του στο Αχέροντα. Ο 19χρονος επιθετικός Αποστόλης Σιώρος έγινε ο επόμενος παίκτης που ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου. Ο νεαρός επιθετικός που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον νομό Πρέβεζας, μετά τη συνάντηση που είχε με το ΔΣ του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου συμφώνησε να παραμείνει στην ομάδα και την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Αποστόλης Σιώρος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Κεραυνού Θεσπρωτικού, έχει αγωνιστεί στην Κ20 του Παναιτωλικού, έχει φορέσει και την φανέλα των Μικτών ομάδων της ΕΠΣ Π-Λ, ενώ πέρυσι είχε επιστρέψει στην ομάδα που τον ανέδειξε και τον Γενάρη πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου.

Όπως είναι γνωστό και οι ποδοσφαιριστές Ηλίας Λαγός, Γιάννης Μυρτάϊ, Βασίλης Κωνσταντίνου, Βαγγέλης Κωνσταντίνου, Χρήστος Μήτσης και Γρηγόρης Μπάκας, ανανέωσαν την παραμονή τους στην ομάδα.

 

Στην ΑΕΚ Αρχαγγέλου ο Δημήτρης Καρασαββίδης. Στην απόκτηση του έμπειρου επιθετικού Δημήτρης Καρασαββίδη προχώρησε η ΑΕΚ Αρχαγγέλου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας. Ο νεοαποκτηθείες παίχτης, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αγωνιζόταν στην ομάδα της ΑΕΝ Σαμψούντας.

 

Μεταγραφές και στον Α.Ο. Μύτικα. Σε δύο σημαντικές μεταγραφές προχώρησε η διοίκηση του ΑΟ Μύτικα, η οποία ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τους Αποστόλη Παλάντζα και Σπύρο Γκουνέλα. Όπως αναφέρεται από την ομάδα του Μύτικα, επιθυμία της διοίκησης είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός της περυσινής ομάδας και στόχος είναι να γίνουν 4-5 καλές μεταγραφές για να «δυναμώσει» ο Σύλλογος. Οι μεταγραφές των Παλάντζα και Γκουνέλα φαίνεται πως μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον ΑΟΜ, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Ο 23χρονος (19/03/92) Αποστόλης Παλάντζας ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ακαδημία του «μεγάλου» Δομάζου, τον οποίο είχε προπονητή για τρία χρόνια. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Κ15 του Πανιώνιου και από εκεί για δύο χρόνια στον Ηλυσιακό, σε Γ΄ και Δ΄ Εθνική. Επέστρεψε στην Πρέβεζα για τον Αχέρων Καναλακίου και πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΝ Σαμψούντας. Ο επίσης 23χρονος (10/12/91) Σπύρος Γκουνέλας, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τη Νικόπολη, ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Άρη Πρέβεζας και του Αγίου Θωμά. Εν συνεχεία πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΣ Παλιάμπελα και τελευταία αγωνίστηκε στην ΑΕΝ Σαμψούντας.

 

Άψογη η συνεργασία μεταξύ των ακαδημιών του Εθνικού και της Α.Ε. Καραϊσκάκης. Με ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι ολοκληρώθηκε η φετινή προπονητική περίοδος για τα παιδιά των ακαδημιών του Εθνικού Φιλιππιάδας.

Το περασμένο Σάββατο 20 Ιουνίου, οι μικροί ποδοσφαιριστές της Φιλιππιάδας, είχαν τη χαρά να υποδεχτούν την ακαδημία ποδοσφαίρου της ΑΕ Καραϊσκάκης, στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ακαδημίας του Εθνικού. Οι μικροί αθλητές και των δύο Συλλόγων προσέφεραν πλούσιο θέαμα, γεμάτο ήθος, θέαμα και γκολ, ενώ οι προπονητές Ανδριανός Παπαδήμας και Μιχάλης Λαϊνάς, έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ενδεικτικό της σημασίας που δείχνουν οι δύο ομάδες της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της περιοχής, στα τμήματα υποδομής τους, είναι το γεγονός ότι στο τέλος της αναμέτρησης,ανανεώθηκε το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο, οπότε και συμφωνήθηκε να υπάρξει και ευρύτερη συνεργασία. Ο Εθνικός Φιλιππιάδας ευχαρίστησε την ακαδημία της ΑΕ Καραϊσκάκης, για τη παρουσία της στις εγκαταστάσεις του και δεσμεύτηκε ότι με την έναρξη της νέας προπονητικής περιόδου θα ανταποδώσει.

 

Οι Γιάννος, Λαϊνάς και Ντόβας, μεταξύ των διπλωματούχων προπονητών ποδοσφαίρου. Ο Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου νομού Άρτας ανακοίνωσε τη λίστα των μελών του που είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B, A και PRO.

Ο αριθμός των μελών είναι τριάντα τέσσερις (34) και είναι υπερδιπλάσιοι από τον αριθμό των ομάδων της Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Άρτας. Σύμφωνα με τον κανονισμό προπονητών ποδοσφαίρου 2014 της ΕΠΟ, άρθρο 7 σελ. 5, όταν ισχύει η παραπάνω προϋπόθεση, τα σωματεία της Α΄ κατηγορίας είναι υποχρεωμένα να έχουν προπονητές κατόχους διπλώματος UEFA B, A, PRO.

Οι διπλωματούχοι προπονητές Άρτας με αλφαβητική σειρά: Βάννας Ε. Χρήστος (UEFA B), Γεωργίου Π. Δημήτριος (UEFA B), Γιάννος Β. Γεώργιος (UEFA B), Γούσης Β. Απόστολος (UEFA B), Θόδης Α. Δημήτριος (UEFA B), Καλόγηρος Κ. Σωτήριος (UEFA B, A΄ φάση UEFA A), Κασκάνης Ι. Δημήτριος (UEFA B), Κουρέλης Λ. Αθανάσιος (UEFA B), Κωνσταντινίδης Β. Κωνσταντίνος (UEFA B), Λαϊνάς Χ. Σωκράτης (UEFA B), Λάμπρης Κ. Γεώργιος (UEFA B), Λάμπρος Γ. Δημήτριος (UEFA B), Λαυδαριάς Π. Ανδρέας (UEFA PRO), Μαγκάκης Γ. Ηλίας (UEFA A), Μπέτσας Α. Μιλτιάδης (UEFA B), Μπίκας Χ. Δημήτριος (UEFA B), Νταλάκας Γ. Αναστάσιος (UEFA B), Ντόβας Θ. Δημήτριος (UEFA B), Παπαγεωργίου Χ. Βασίλειος (UEFA B), Παπαδόπουλος Γ. Κυριάκος (UEFA B), Παπαϊωάννου Μ. Σπυρίδων (UEFA B), Παπαχρηστάκης Τ. Αλκιβιάδης (UEFA B), Παπαχρήστος Κ. Αναστάσιος (UEFA B), Παστρωμάς Κ. Βασίλειος (UEFA B), Πλιάτσικας Ι. Νικόλαος (UEFA B), Ρακόπουλος Ν. Χρήστος (UEFA B), Σιακούφης Ν. Δημήτριος (UEFA B), Σιαπέρας Δ. Ιωάννης (UEFA B), Σκανδάλης Θ. Βασίλειος (UEFA B), Σφήκας Γ. Δημήτριος (UEFA B), Τζούκας Α. Γεώργιος (UEFA B), Τσώρος Κ. Γεώργιος (UEFA B), Χρήστου Κ. Απόστολος (UEFA B), Χρόνης Γ. Ηλίας (UEFA B).

 

● Εντυπωσίασαν οι αθλήτριες του ΑΓΟ Λούρου. Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, για 6η συνεχή χρονιά, η εκδήλωση – επίδειξη των κοριτσιών του τμήματος Ρυθμικής Γυμναστικής του συλλόγου Λουριώττικος Α.Γ.Ο.

Οι μικρές αλλά και οι μεγαλύτερες αθλήτριες της προπονήτριας του τμήματος Ευαγγελίας Χόικα εντυπωσίασαν τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το Κλειστό Γυμναστήριο του Λούρου και χειροκρότησε όλες τις προσπάθειες των αθλητριών. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λούρου Σπύρος Γκούρας καθώς και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας για τον Αθλητισμό Ευάγγελος Συγκούνας.

Η διοίκηση του συλλόγου συγχαίρει την προπονήτρια του τμήματος καθώς και όλες τις αθλήτριες για τη δουλειά και την υπομονή που επέδειξαν όλο το χρόνο και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες.

 

Πετυχημένο το πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα του Τάε Κβον Ντο στη Φιλιππιάδα. Με μεγάλη επιτυχία του αθλητικού κέντρου TAEKWON-DO ITF Δήμου Ζηρού, πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα αγώνων επίδειξης, που έλαβε χώρα στις 31 Μαΐου, στο κλειστό γυμναστήριο του λυκείου Φιλιππιάδας και συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές απ΄ όλη την Ελλάδα.

Στους αγώνες παρέστη και χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας TAEKWON-DO ITF Ελλάδος  Αναστάσιος Βαλασιάδης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια σε όσους συνέφεραν για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος από το Δήμο Ζηρού, παρά τη στήριξη που παρείχε.

Αποτέλεσμα της άψογης διοργάνωσης ήταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε τον προπονητή του Συλλόγου  Βασίλειο Τσιάτσο, να ενταχθεί στην ομάδα διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το 2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τον Καραγκιοζοπαίχτη Γιώργο Ηπειρώτη, για την ψυχαγωγία που προσέφερε κατά την διάρκεια του μεσημεριανού διαλλείματος των αγώνων, ενώ ιδιαίτερα ευχαριστεί όλους τους χορηγούς των αγώνων και τους γονείς που βοήθησαν να έλθει εις πέρας αυτό το μεγάλο εγχείρημα.

Ο προπονητής του Συλλόγου κ. Βασίλειος Τσιάτσος δήλωσε την ικανοποίησή του από την μεγάλη συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που έγινε για πρώτη φορά στη Φιλιππιάδα, όσο και από τον μεγάλο συναγωνισμό υψηλού επιπέδου των αγώνων, κάτι που αποδείχτηκε και από την συμμετοχή αρκετών αθλητών της Εθνικής Ομάδας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Εθνική Ομάδα κατέλαβε την 3η θέση στη συλλογή μεταλλίων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ιταλία πριν από δύο περίπου μήνες.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)