Κατόρθωσαν οι εγχώριοι εραστές των μνημονίων και οι ευρωπαίοι δανειστές μας, οι οποίοι να κερδίσουν έχουν και όχι να χάσουν, να κυριαρχήσει το ιδεολόγημα ότι για την πενταετή οικονομική περιπέτεια της Ελληνικής κοινωνίας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. Και ας κυβερνάει τη χώρα μόνο για έξι μήνες, ενώ τα μνημόνια και η οικονομική ασφυξία της ελληνικής κοινωνίας είναι πενταετούς διάρκειας.
Κατόρθωσαν έτσι να προσδώσουν ευθύνες σε μια κυβέρνηση η οποία παρά τα λάθη της τουλάχιστον διαπραγματεύτηκε και κατέστησε το Ελληνικό δίκιο παγκόσμιο, με τρόπο που ακόμα και οι εχθροί της να δηλώνουν ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο. Κατόρθωσαν έτσι να αποσείσουν από πάνω τους –έτσι νομίζουν- τις ευθύνες που οι κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών έχουν, για την ένταξη της χώρας μας στα διεθνή νομισματικά ταμεία, στον δανεισμό. Λες και οι Έλληνες έχουν φάει κουτόχορτο και δεν ξέρουν ότι το κακό ξεκινάει από πολύ παλιά, όταν οι τότε κυβερνώντες έλεγαν ότι όλα πάνε καλά, όταν διόγκωναν τα οικονομικά στοιχεία για να μας εντάξουν στα νομισματικά ταμεία, όταν διακήρυτταν ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί η χώρα –από τον γκρεμό στον οποίον οι ίδιοι την είχαν οδηγήσει- ήταν ο δανεισμός, όταν υπέγραφαν ό,τι τους παρέδιδαν οι δανειστές μας χωρίς καν να το διαβάσουν (γιατί είχαν άλλες δουλειές κατά τη γνώμη γνωστού τότε υπουργού), όταν μιλούσαν για saxes story χωρίς να έχουν επίγνωση της οικονομικής εξαθλίωσης που βρέθηκε η ελληνική κοινωνία.
Έτσι έξι μήνες μετά τη διακυβέρνηση της χώρας από τη νέα κυβέρνηση, εγχώριοι και ξένοι «προστάτες» βάλθηκαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι ο μόνος υπεύθυνος για την κρίση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με το μαχαίρι στο λαιμό υπέγραψε την απάνθρωπη συμφωνία πληρωμής του χρέους που άλλοι συσσώρευσαν στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας.
Φυσικά η ελληνική κοινωνία έχει και μνήμη για να γνωρίζει ποιοί είναι οι υπεύθυνοι της οικονομικής καταστροφής και τρόπο να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες προκύψουν από την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας. Μόνο που θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Τα περί «παρένθεσης» και περί κυβερνήσεων εθνικού σκοπού που μερικοί απεργάζονται, είναι ξένα προς τις επιλογές της ελληνικής κοινωνίας. Η οποία αποφάσισε να κυβερνηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσα ζιζάνια και αν σπείρουν στο δρόμο της και όσα καρφιά και αν τοποθετήσουν από τα μονοπάτια που περνάει και που είναι εφήμερα.

Φάνης Μπάρκας

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)