Δόθηκε πενταετής παράταση στην ενοικίαση του λατομείου

Δυό ήταν ουσιαστικά τα σοβαρά θέματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο Ζηρού στη συνεδρίασή του την περασμένη Δευτέρα. Χωρίς υπερβολή ήταν τα δυό πιο σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν στον ένα περίπου χρόνο διακυβέρνησης του δήμου από την παρούσα δημοτική αρχή.

Το ένα θέμα αφορούσε την πληρωμή του νερού που έχει καταναλώσει κάθε νοικοκυριό. Είναι γνωστή η ιστορία του νερού, από τότε που ο αρμόδιος εισπράκτορας του δήμου προσπάθησε ανεπιτυχώς να θέσει τέρμα στη ζωή του, μετά την αποκάλυψη ότι το ταμείο της υπηρεσίας ύδρευσης ήταν ελλειμματικό, αφού δεν εκδίδονταν εξοφλητικές αποδείξεις Οι καταναλωτές, μετά από τη διαπίστωση αυτή, υποχρεώνονται να πληρώσουν ξανά το νερό που κατανάλωσαν και ας το είχαν πληρώσει, γιατί δεν κρατούσαν τις αποδείξεις πληρωμής. Και όσοι έτυχε να τις κρατήσουν, ο δήμος στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας αποφάσισε να τους απαλλάξει από την πληρωμή, μια απόφαση που όμως είναι έωλη, αφού ο δήμος με βάση αυτά που ισχύουν για τους Καλλικρατικούς δήμους, δεν έχει το δικαίωμα διαγραφής χρεών για οποιονδήποτε λόγο, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Εκείνο που έχει σημασία πάντως είναι ότι οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν χρήματα τα οποία έχουν πληρώσει ξανά και τα οποία ούτως ή άλλως δεν διαθέτουν. Χωρίς φυσικά να αναιρείται το γεγονός ότι πίσω από αυτή την λογιστική ανωμαλία κρύβονται και άνθρωποι οι οποίοι ουδέποτε έχουν πληρώσει στο δήμο.

Το άλλο μείζον θέμα που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ήταν αυτό της παράτασης της μίσθωσης στον ίδιο επιχειρηματία, δηλαδή στον δήμαρχο Πάργας Αντώνη Νάστα, ο οποίος ήταν και μέχρι τώρα ο ενοικιαστής. Παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες, ακόμα και από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, για κακοδιαχείριση στην διάθεση των αδρανών υλικών και τις αξιώσεις του ενοικιαστή για καταβολή χρημάτων από τον δήμο Ζηρού, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παράταση του μισθώματος για άλλα πέντε χρόνια. Βεβαίως οι όροι της σύμβασης μίσθωσης είναι οι ίδιοι και αρκετά ικανοποιητικοί για τον δήμο Ζηρού, πλην όμως απαιτείται έλεγχος στα αδρανή υλικά και προσοχή για τον τρόπο που αυτά διατίθενται, κάτι που ο δήμαρχος Νίκος Καλαντζής υποσχέθηκε. Ανεξήγητο είναι το ότι δεν έγινε από καμιά πλευρά νύξη για την πώληση των αδρανών υλικών σε άλλη εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία σε μικρή τιμή και η πώλησή τους στον δήμο Ζηρού από την εταιρεία στην οποία πωλήθηκαν τα αδρανή υλικά, φυσικά σε υψηλότερη τιμή.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)