● Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ. Αποφασισμένοι να δώσουν τη δική τους «μάχη» για να μη περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα του νέου μνημονίου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι τα μέλη του ΠΑΜΕ στην Πρέβεζα, τα οποία πραγματοποίησαν συλλαλητήριο το βράδυ της Τετάρτης. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Σπύρος Κλινάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και  μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ.
Αναφέρθηκε στην ήδη άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι μικροί αγρότες και τόνισε ότι τα νέα μέτρα, όποτε και αν τα φέρουν προς ψήφιση θα σημάνουν και την ολοκληρωτική εξαφάνιση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Επίσης κάλεσε τους αγρότες της περιοχής στη σύσκεψη των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και Άρτας, την Τρίτη 28 Ιούλη στις 9 το βράδυ στον Ωρωπό Πρέβεζας, με ομιλητή το Βαγγέλη Μπούτα, μέλους της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ.

Την κεντρική Ομιλία έκανε ο Λεωνίδας Λεοντάρης μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας-Πρέβεζας και μέλος της Γραμματείας Πρέβεζας του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στην παραλία και τον πεζόδρομο της κεντρικής αγοράς με κύριο σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά…».

 ● Έγινε πράξη ο Σύνδεσμος Αμπελουργών Ν. Πρέβεζας «Σάρκα και οστά» παίρνει στο Νομό μας, ο Σύνδεσμος Αμπελουργών Ν. Πρέβεζας, ο οποίος θα αποτελείται από παραγωγούς κρασιού και τσίπουρου από όλο το Νομό. Παραγωγοί από τον Ωρωπό, την Κρυοπηγή, τις Παπαδάτες αποφάσισαν να οργανώσουν το μεράκι τους, ακολούθησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές, ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα ο σύνδεσμος.

● Ξεκίνησε και φέτος τις διαδρομές του το τραίνο πόλης από τον Δήμο της Πρέβεζας. Με αφετηρία τον πεζόδρομο των Δικαστηρίων το τραίνο θα πραγματοποιεί δύο δρομολόγια στις 18.45 και στις 19.45 ακολουθώντας την διαδρομή: παραλία, στρατόπεδο Σολωμού, τουριστικό περίπτερο, Κυανή Ακτή, Παντοκράτορα, Αλιευτικό Καταφύγιο Παντοκράτορα, ζεύξη, οδός Νικοπόλεως, Γήπεδο, ΟΑΕΔ, Φόρος, Λ. Ιωαννίνων, Αστυνομία, στρατόπεδο, παραλιακός δρόμος, Βρυσούλα με τερματισμό και πάλι στον πεζόδρομο. Οι διαδρομές θα είναι καθημερινές ενώ το εισιτήριο κοστίζει 1 ευρώ .

● Άστεγη η χορωδία Πρέβεζας «ΑΡΜΟΝΙΑ»!!! Άστεγη είναι και επίσημα η χορωδία «Αρμονία» το ιστορικό αυτό σωματείο της Πρέβεζας αφού η διοίκηση παρέδωσε τα κλειδιά στην ιδιοκτήτρια Τράπεζα από το κτίριο στην Οδό Παρθεναγωγείου όπου ήταν το σπίτι της Χορωδίας από το 1994. Ο χώρος ήταν μια πρόσφορα της Εμπορικής Τράπεζας προς την χορωδία έχοντας ως αντίτιμο ένα συμβολικό ενοίκιο και την συντήρηση του κτιρίου. Όμως με την εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha Bank, ο σύλλογος ενημερώθηκε πως πρέπει να αποχωρήσει, ώστε η τράπεζα να εκμεταλλευτεί το χώρο για δίκες της χρήσεις. Η χορωδία Πρέβεζας «Αρμονία» ένα σωματείο με 45 χρόνια δράσης που έχει προσφέρει πάρα πολλά στον… πολιτισμό της Πρέβεζας και συνεχίζει να προσφέρει, αυτή τη στιγμή ουσιαστικά βρίσκεται στο δρόμο, αφού ακόμα δεν έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος για να στεγασθεί. Το νέο οίκημα θα πρέπει να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σωματείου και οι συζητήσεις που γίνονται μέχρι τώρα προχωρούν με αργούς ρυθμούς.

Πνίγηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Πειραιά, Πέτρος Ντούσκος

Μία από τις σημαντικές προσωπικότητες που διέθετε ο νομός μας, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πατρών Πέτρος Ντούσκος έχασε τη ζωή του στη θαλάσσια περιοχή του Καναλίου Πρέβεζας.

Οι λουόμενοι στις 315 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας είδαν το σώμα του να επιπλέει, ειδοποιήθηκαν αμέσως η Αστυνομία και το Λιμεναρχείο καθώς και το ΕΚΑΒ που έφτασαν αμέσως στο σημείο του συμβάντος.
Το προσωπικό του ΕΚΑΒ απλώς παρέλαβε το άψυχο σώμα του άνδρα και το μετέφερε στο νοσοκομείο Πρέβεζας, όπους διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Πέτρος Ντούσκος ήταν 76 ετών, πολυγραφότατος, βαθιά πολιτικοποιημένος και διανοούμενος. Στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στο Νομό Πρέβεζας και παρέμενε πάντα στο χώρο της αριστεράς. Ο Πέτρος Ντούσκος γεννήθηκε στο χωριό Χειμαδιό του Δήμου Ζαλόγγου, Νομού Πρέβεζας, και από το 1992 ήταν επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ήταν πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός και πτυχιούχος Πολιτικός Επιστήμονας. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοικητική των Επιχειρήσεων και ήταν επίσης διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών. Δίδαξε σε σημαντικό αριθμό Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και υπηρέτησε σε πολλές επιστημονικο – διοικητικές και ερευνητικές θέσεις, μεταξύ των οποίων ως Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, Μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας της Ελλάδας, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας και Πολιτικής, Μέλος της Διοίκησης του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών, Μέλος της Διοίκησης του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου Φιλίας κ.ά.

Ήταν μέλος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων περιόδου 1967-1974. Είχε τιμηθεί με επίσημες διακρίσεις, κοινωνικού και κρατικού χαρακτήρα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H κηδεία του έγινε την Τρίτη, στις 11 το πρωί στο χωριό καταγωγής του, το Χειμαδιό.

 

 

 

 

 

● Τιμήθηκαν οι γυναίκες της Πίνδου. Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, τίμησε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, τη μνήμη της Γυναίκας της Πίνδου, στο ύψωμα “Προφήτης Ηλίας” της Φούρκας Κονίτσης

Στο ύψωμα “Προφήτης Ηλίας” της Τ.Κ. Φούρκας τιμήθηκε το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2015, η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων. Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου, και των ηρώων του έπους του 1940.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου Αττικής, όπως κάνει κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, παρέστει με εκπρόσωπο της. Φέτος το μέλος του Δ.Σ. Ελένη Σιάφη, κατέθεσε στεφάνι, μαζί με τους άλλους επίσημους προσκεκλημμένους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, τελέστηκε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, κατάθεση στεφάνων, τοπογραφική ενημέρωση και ομιλία από το Δημοτικό Σύμβουλο Κόνιτσας κ. Αθανάσιο Λάκκα.

Ακολούθησε αναπαράσταση πορείας των γυναικών Πίνδου από γυναίκες της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κόνιτσας και του τραυματισμού του Κ. Δαβάκη με τη συνεργασία της VIIIης Μεραρχίας.

Στη συνέχεια στην πλατεία της Φούρκας, και κατά τη διάρκεια μικρής δεξίωσης, από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην 93χρονη κ. Φασούλη (την μοναδική εν ζωή) που μαζί με τις άλλες γυναίκες συνέδραμε τον Ελληνικό Στρατό στις μάχες της Πίνδου το 1940.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και σε συγγενείς άλλων γυναικών που απεβίωσαν.

Στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώθηκαν από την περιφέρεια Ηπείρου, τον δήμο Κόνιτσας και την τοπική κοινότητα Φούρκας, παρευρέθησαν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών φορέων.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)