Την παράταση της μισθωτικής σύμβασης της εταιρείας «Λατομεία Πρέβεζας ΑΕΒΕ» που αφορά το λατομείο Θεσπρωτικού έφερε η δημοτική αρχή σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.

Η πρόταση παράτασης ισχύει για πέντε χρόνια, κάτι το οποίο έφερε ποικίλες αντιδράσεις από την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του τόνισε πως η παράταση αυτή θα υπογραφεί με τους ίδιους όρους και πως είναι προς το συμφέρον του δήμου, λόγω του ότι είναι μία επιχείρηση βιώσιμη και εξασφαλίζει σημαντικά έσοδα για το δήμο. 

Οι ενστάσεις ήταν ως προς την κακή διαχείριση των προηγούμενων χρόνων. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά σε παλαιότερο ρεπορτάζ η Ρούλα Χρήστου «Επί είκοσι χρόνια ο δήμος θα μπορούσε να είχε ωφεληθεί πολλαπλά από την ενοικίαση του λατομείου κι όμως έφτασε στο σημείο εκεί που του χρωστούσαν να του πάρουν και το βόδι!».

Οπότε ήταν λογικό να τεθούν τόσο στο δήμαρχο, όσο και στον νομικό σύμβουλο του δήμου κ. Τούση, πολλά ερωτήματα σχετικά με την διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου.

Με το δήμαρχο να απαντά πως ο έλεγχος για την τήρηση των κανόνων είναι στο χέρι τους και μπορούν με επισκέψεις και επίβλεψη της λειτουργίας του να πετύχουν θετικά αποτελέσματα.

Ο κ. Μενέλαος Γείτονας αναρωτήθηκε για ποιο λόγο προτείνεται η παράταση, όταν σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχε γίνει «ο κακός χαμός», όπως είπε ο ίδιος για τα διαφυγόντα κέρδη.

Ο δήμαρχος έκανε σαφές πως η δημοτική αρχή έχει πρώτο στόχο το συμφέρον του δήμου και όποιες προτάσεις έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο, έχουν συζητηθεί και αναλυθεί ως προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή να είναι υπέρ των συμφερόντων του δήμου και του δημότη.

Μάλιστα σχετικά με τα προηγούμενα μελανά σημεία, στα οποία στηρίχθηκαν και οι ανησυχίες για την παράταση, αλλά και τον «κακό χαμό» που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο όταν κατά το εγγύς παρελθόν είχε συζητηθεί το θέμα για το λατομείο, είπε τα εξής: «Ο κακός χαμός έγινε γιατί παρουσιάστηκαν οι λογαριασμοί, δεν θα δώσω εγώ λόγο για την προηγούμενη δημοτική αρχή, αυτό που ξέρω είναι τι θα κάνουμε εμείς από εδώ και πέρα».

Η παράταση τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και επομένως για τα επόμενα πέντε χρόνια, ο μισθωτής παραμένει ο ίδιος με τους ίδιους όρους και την ανάλογη επιτήρηση για την τήρηση αυτών των όρων και τη μη συνέχιση της κακής πορείας.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)