Η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, είναι από την περασμένη Παρασκευή το βράδυ η νέα υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, θέση η οποία περιποιεί τιμή τόσο στην ίδια, την αξία της οποίας αναγνώρισε και ο Πρωθυπουργός, όσο και στην Ήπειρο συνολικά, αφού η νέα υφυπουργός ήταν και υποψήφια για τη θέση του περιφερειάρχη στην Ήπειρο, επικεφαλής του συνδυασμού «Ήπειρος Ανατροπής».

Η ενασχόληση της Όλγας Γεροβασίλη είναι μακροχρόνια, αφού το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφια δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αλλαγή», με μεγάλη ακτινοβολία στην τοπική κοινωνία, αλλά οι συνεχείς αλλαγές στα όρια του δήμου και η κομματικοποίηση των δημοτικών εκλογών δεν της επέτρεψαν να εκλεγεί δήμαρχος. Στις εκλογές του περασμένου έτους ήταν υποψήφια περιφερειάρχης, μετά από υπόδειξη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Τον Μάιο του 2012 και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Άρτας και επανεξελέγη τον Ιανουάριου του 2015. Σπούδασε στην ιατρική σχολή Αθηνών και είναι ιατρός ακτινοδιαγνώστρια και ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα στην Άρτα από το 1993.

Μέχρι την υπουργοποίησή της συμμετείχε σε τέσσερις επιτροπές της Βουλής.

Τόσο για τον χαρακτήρα της, όσο και για την ικανότητά της να συνδιαλέγεται με όλον τον κόσμο, μιλάνε όσοι τη γνωρίζουν από κοντά, ενώ τα πλεονεκτήματα και τα προσόντα της εκτίμησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας –με τον οποίον διατηρεί προσωπικές σχέσεις- και της ανέθεσε το υψηλό αξίωμα της υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Η στήλη έχει ειδικό λόγο να αισθάνεται ικανοποίηση από τη υπουργοποίηση της Όλγας Γεροβασίλη, καθ’ ότι η γνωριμία μαζί της ανάγεται στη δεκαετία του 80 και από τότε έχει αναπτυχθεί ένας πολύ φιλικός δεσμός. Την ικανοποίηση αυτή της στήλης εκφράζουν και τα θερμά λόγια με τα οποία η στήλη υποδέχτηκε την υπουργοποίησή της.

Η Όλγα Γεροβασίλη είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά.

(Σημ. «Φ». Να σημειώσουμε και κάτι που αυτές τις μέρες εντείνεται προς το παρόν ως φημολογία, η οποία όμως πιθανότατα να καταστεί πραγματικότητα εντός των προσεχών δύο -το πολύ- μηνών. Πρόκειται για τη διαδοχή της Όλγας Γεροβασίλη στην κεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του συνδυασμού «Ήπειρος Ανατροπής». Η ίδια, που ήταν επικεφαλής της παράταξης, δεν έχει επιδοθεί σε ονοματολογία, καθ’ ότι κάτι τέτοιο το θεωρεί ανορθόδοξο και επιδιώκει τη συναίνεση από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους ης παράταξής της, οι οποίοι πρόκειται να κληθούν για να υποδείξουν τον επικεφαλής. Στην περίπτωση που η συναίνεση δεν καταστεί δυνατή –κάτι που η κ. Γεροβασίλη θεωρεί απίθανο- θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής, διαδικασία που είναι απόλυτα δημοκρατική, όπως λέει το περιβάλλον της νυν υπουργού. Πάντως λόγω φόρτου εργασίας και των υψηλών καθηκόντων της, η Όλγα Γεροβασίλη έχει διαμηνύσει στο περιβάλλον της ότι είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ως επικεφαλής της παράταξης της οποίας ηγήθηκε και γι’ αυτό πρόκειται να ζητήσει την αντικατάστασή της. Πράγμα που πρόκειται να γίνει εντός των προσεχών δύο μηνών, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης).

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Η Ηπειρώτισσα Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ , 5.0 out of 5 based on 1 rating