Σωστή η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Άρτας να ανακατατάξει το τμήμα της εθνικής οδού από Γέφυρα Ζούτου μέχρι τη Γέφυρα Καλογήρου και να προτείνει το τμήμα αυτό της εθνικής οδού να ενταχθεί σε τριτεύον εθνικό δίκτυο από πρωτεύον που είναι μέχρι τώρα, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί τις ανάγκες κυκλοφορίας των τοπικών διαμερισμάτων που βρίσκονται κατά μήκος του και πάντως έχει μετατραπεί σε δρόμο με πολύ λιγότερο κυκλοφοριακό φόρτο,

Και είναι σωστή η απόφαση γιατί αν το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου παραμείνει ως πρωτεύον οδικό δίκτυο εμποδίζει την ανάπτυξή του, αφού οι εκταέρωθνε του δρόμου ιδιοκτησίες έχουν περιορισμένες αποστάσεις για τις οικοδομικές γραμμές και εκτός αυτού υπάρχουν περιορισμοί στις κυκλοφοριακές συνδέσεις για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και των διαφόρων εγκαταστάσεων στη συγκεκριμένη οδική αρτηρία. Άποψη με την οποία ευθυγραμμίζεται και η τεχνική υπηρεσία του δήμου Αρταίων.

Η ένταξη του συγκεκριμένου οδικού τμήματος σε τριτεύον οδικό δίκτυο προτείνεται γιατί ήδη λειτουργεί η παράκαμψη του εθνικού δρόμου μέχρι το στρατόπεδο της Φιλιππιάδας, η οποία παρακάμπτει την Άρτα και επομένως αφαιρεί από το δρόμο από Γέφυρα Ζούτου μέχρι Γέφυρα Καλογήρου, τον όγκο των οχημάτων, τα οποία προτιμούν την παράκαμψη παρά τον δρόμο που περνάει μέσα από κατοικημένε περιοχές.

Πιστεύουμε ότι αι ο δήμος Ζηρού θα πρέπει να συνδράμει στην προσπάθεια που ήδη καταβάλει ο δήμος Αρταίων για την ανακατάταξη του δρόμου μέχρι της Γέφυρα Καλογήρου σε τριτεύον οδικό δίκτυο, αφού στην εκεί περιοχή, η οποία αποτελεί τμήμα και του δήμου Ζηρού, λειτουργούν παραγωγικές μονάδες οι οποίες συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της περιοχής.

Και κάτι ακόμα που το γράφουμε περισσότερο για να «ευλογήσουμε τα γένια μας». Τη διαβάθμιση του συγκεκριμένου δρόμου από πρωτεύοντα σε τριτεύοντα, είχε προτείνει η εφημερίδα μας σε πρόσφατο σχόλιο. Δεν ισχυριζόμαστε ότι το σχόλιό μας έπαιξε ρόλο στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αρταίων, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι ελήφθη σοβαρά υπόψιν. Άλλωστε ο Μιχάλης Κατραχούρας, το οποίοι ιδέα ήταν ο σχολιασμός για το συγκεκριμένο θέμα, έχει άριστες σχέσεις με αυτοδιοικητικά στελέχη του δημαρχείου Άρτας. Γνωρίζουμε δε ότι έχει άριστες σχέσεις και με αυτοδιοικητικά στελέχη του δήμου Ζηρού. Οπότε αναμένουμε και εδώ την παρέμβασή του.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)