Με τίτλο «ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΥΟΝ ΤΟΙΧΟ» η Βιβή Θεοχαροπούλου εξέθεσε τα έργα της στην πινακοθήκη «Γιάννης Μώραλης» στην Πρέβεζα. Η ιδιαίτερη μνεία που γίνεται στη Βιβή Θεοχαροπούλου, είναι  πρώτον γιατί στην εν λόγω έκθεση η ζωγραφική της απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς και τους φιλότεχνους και δεύτερον γιατί είναι σύζυγος του Λεωνίδα Θεοχαρόπουλου, ο οποίος είναι βέρος Φιλιππιαδιώτης και πάντοτε έχει στο μυαλό του τη γενέτειρα γη έστω και αν οι οικογενειακές του υποχρεώσεις τον έχουν «καθηλώσει» στην Πρέβεζα (όπου ήταν και προϊστάμενος του ΟΤΕ για μεγάλη χρονική περίοδο).

Δυστυχώς δεν πήραμε έγκαιρα την έκθεση της καλής μας Βιβής Θεοχαροπούλου και έτσι δεν είχαμε την τύχη να την επισκεφθούμε. Από καρδιάς όμως ευχόμαστε να έχει πάντοτε τη διάθεση της δημιουργίας. Η συμμετοχή της σε ομαδικές εκθέσεις, τιμά τόσο την ίδια όσο και το έργο της, το οποίο εκτιμήθηκε για μια ακόμη φορά για το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα έργα της. Παρακάτω γράφουμε λίγα λόγια για τη ζωγράφο, με την ελπίδα ότι σε επόμενη έκθεση των έργων της θα είμαστε παρόντες.

Η Βιβή Μπακαγιάννη Θεοχαροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα και έπειτα έζησε για αρκετά χρόνια στην Αθήνα. Από το 1980 ζει μόνιμα, με την οικογένειά της, στην Πρέβεζα.

Είναι αυτοδίδακτη στην υδατογραφία, την οποία αγαπά ιδιαίτερα. Αργότερα, επί σειρά ετών, διδάχτηκε τη ζωγραφική με ακρυλικά και άλλα μέσα, με τους Δ. Γενιά, Κ. Καλέντζη, Bart Elfrind, καθώς και αγιογραφία με τον Θ. Τσουμελέκα.  Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την ιστορία της τέχνης.

Μέχρι σήμερα, έλαβε μέρος σε οκτώ ομαδικές εκθέσεις:

-Πνευματικό Κέντρο Πρέβεζας (πρώην λαϊκή αγορά), 2008

-Πινακοθήκη Λέανδρος Σπαρτιώτης, 2011, 2012, 2013, 2014.

-Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης, 2013.

-Τράπεζα Marfin (Ραδιομαραθώνιος), 2012

-Πινακοθήκη Γιάννης Μόραλης (100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας), 2012.

Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του ετήσιου παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Μουσείου Τεχνών & Επιστημών “Χαράλαμπος Γκούβας”.

Έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση.

Λίγα λόγια για τα έργα (από τη ζωγράφο Βιβή Θεοχαροπούλου)

Το τοπίο κυριαρχεί στη θεματολογία μου ως αστικό (με κτίσματα και ανθρώπους) και ως φυσικό περιβάλλον. Πολλά από τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί επιτόπου στην ύπαιθρο. Στην εικαστική του απόδοση υπεισέρχεται το υποκειμενικό μου στοιχείο. Τα έργα μου δεν είναι αμιγώς ρεαλιστικά. Ενώ χρησιμοποιώ την τεχνική του ιμπρεσιονισμού, στο αποτέλεσμα επιδιώκω σκόπιμα (χρησιμοποιώντας εξπρεσιονιστικά ή ακόμα και σουρεαλιστικά στοιχεία) να παραποιήσω την πραγματικότητα. Αυτό που για μένα έχει βαρύνουσα σημασία είναι τα έργα μου να έχουν καλλιτεχνικό και εσωτερικό ενδιαφέρον.

Β.Θ.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)