● Η πολιτικολογία είναι σημάδι των ημερών, άσε που είναι και ίδιος του νεοέλληνα. Οπότε αδύνατο να ξεφύγει από τον κανόνα και η στήλη. Θα καταπιαστούμε με την επίκαιρη πολιτικολογία, για όσο χώρο έχουμε.

-Σε συζητήσεις που γίνονται, έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα μαχαίρια ανάμεσα σε χθεσινούς φίλους. Αιτία η υπερψήφιση των μνημονιακών μέτρων ή το όχι που είπαν στη βουλή μερικοί εκ των βουλευτών.

-Την περασμένη εβδομάδα σημειώναμε ότι δεν θα πρέπει να αρχίσουν οι …ανθρωποφαγίες. Και επιμένουμε. Άλλοι, οι πιο πολλοί στηρίζουν τις επιλογές του πρωθυπουργού γιατί αυτή είναι η άποψή τους. Και άλλοι δεν τις στηρίζουν γιατί σ’ αυτήν την αντίληψη έχουν προσχωρήσει. Αλλά και οι μεν και οι δε δεν είναι μεταξύ τους εχθροί. Επιλογές έχουν κάνει. Ποια είναι η πιο σωστή επιλογή, θα το δείξει πολύ σύντομα ο καιρός. Σε εκείνο όμως που θα πρέπει και οι δυό τάσεις να συμφωνήσουν, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι θα ήθελαν να πέσει η κυβέρνηση μετά από 6 μήνες. Όπως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που θήτευσε στον ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα στον Συνασπισμό, που να θέλει να στηρίζει την ύπαρξή της η κυβέρνηση στις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Φαίνεται να είναι αρκετοί εκείνοι που δεν ερμηνεύουν σωστά τις προθέσεις του πρωθυπουργού.

-Φυσικά και έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται μερικοί για την αύξηση συγκεκριμένων ειδών, λόγω αύξησης του Φ.Π.Α. Και πρωτίστως έχουν δίκιο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Η αύξηση του Φ.Π.Α. και εξ αντικειμένου η αύξηση σε μερικές από τις κατηγορίες των προϊόντων που παράγουν, είναι απωθητικές για την ένταξη στο επάγγελμα νέων ανθρώπων. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τρόπο την αύξηση του Φ.Π.Α. να μη την υποστούν όλη οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες.

-Δεν είναι καθόλου περίεργο το γεγονός ότι παρά τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα που υπέγραψε η κυβέρνηση, οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό γίνεται γιατί ο κόσμος έχει αντιληφθεί ποιοι είναι εκείνοι που έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το σημείο. Και έχουν ονοματεπώνυμο, τόσο τα κόμματα, όσο και η ηγεσία τους.

- Θα πρέπει η κυβέρνηση να μη αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη και να ρίχνει τουφεκιές στον αέρα. Μιλάμε για τους νόμους που θα πρέπει να φέρει προς ψήφιση και δεν είναι προαπαιτούμενα των δανειστών. Μερικοί από αυτούς είναι η φοροδιαφυγή για την οποία ακούμε τόσα που στον απλό πολίτη σηκώνεται η τρίχα. Και κατά το παρελθόν όλοι μιλούσαν για πάταξη της φοροδιαφυγής, για κράτος δικαίου, για έλεγχο εκείνων που έφαγαν το καταπέτασμα από τον κρατικό κουρβανά και τόσα άλλα που θα ήταν ανακουφιστικά για τον απλό πολίτη. Και ενώ τίποτα από αυτά δεν έγινε πραγματικότητα, οι «εξυπνάκηδες» συνέχιζαν το ίδιο γνωστό τροπάρι τους. Να τρώνε με χρυσά κουτάλια κι ας φιγουράριζε το όνομά τους στις διάφορες λίστες. Είναι υποχρέωση της παρούσας κυβέρνησης να ξεσκεπάσει τους φοροφυγάδες, να αποκαλύψει τους κλέφτες του δημόσιοι κουρβανά. Και όλα αυτά με ονόματα και όχι με ανυπόστατες συκοφαντίες, αλλά με πραγματικά στοιχεία. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να λέμε στον κόσμο ότι από την ΑΤΕ δόθηκαν δάνεια δισεκατομμυρίων σε ημέτερους χωρίς ποτέ να επιστραφούν και δεν λέμε στον κόσμο ποιοι είναι αυτοί που πήραν τα δάνεια. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Και πρέπει να αποκαυφθούν.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)