● Μαζί με τους βουλευτές της Ηπείρου Κώστα Τασιούλα (Γιάννενα) και Βασίλη Γιόγιακα (Θεσπρωτία), συνυπέγραψε και ο δικός μας Στέργιος Γιαννάκης το κείμενο που ζητάει να μη γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝουΔου τον Αύγουστο.

- Οι βουλευτές που υπογράφουν (δεν υπόγραψε ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλος και δεν ξέρουμε γιατί), λένε ότι το κόμμα που κυβερνάει πηγαίνει σε διάσπαση και άρα δεν πρέπει να γίνουν εκλογές για ανάδειξη αρχηγού.

- Το πιθανότερο είναι οι υπογράφοντες βουλευτές να μη θέλουν να χάσουν τις Αυγουστιάτικες διακοπές τους αι γι’ αυτό ζητάνε την αναστολή της εκλογής αρχηγού.

- Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ποιος κάθεται τώρα να ασχοληθεί με την εκλογή του νέου αρχηγού τις μέρες που θα σκάει ο τζίτζικας.

● Φαίνεται ότι ο συγγραφέας Τατσιόπουλος, δεν αντέχει χωρίς τη δημοσιότητα. Και εστί συγγραφέας Τατσιόπουλος αυτός που τον έκανε βουλευτή ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον στη συνέχεια έβριζε.

- Και επειδή λοιπόν ο Τατσιόπουλος φαίνεται να μην αντέχει χωρίς τη δημοσιότητα, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Κατρούγκαλου, με βαρύτατους μάλιστα χαρακτηρισμούς.

- Και όπως λέει το σχόλιο που διαβάσαμε, στην επίθεση που εξαπέλυσε, δεν χρησιμοποιεί κάτι το πνευματώδες, όπως συνήθως κάνει, αλλά δεν μπήκε στον κόπο και τα έσυρε στο Κατρούγκαλο, με εκφράσεις πεζοδρομίου.

- Μη ξεχάσω να σας γράψω ότι ο Τατσιόπουλος είναι αυτός που «πήδηξε « τη μισή Αθήνα, κατά δήλωσή του.

- Προσφάτως έμαθα ότι την άλλη μισή την πήδηξε ένας ηθοποιός, όπως ο ίδιος δήλωσε.

● Άστραψε και βρόντησε ο Άδωνις, ο οποίος στις αστραποβροντές του εκστόμισε και ότι μπορεί να μη ψηφίσει τα προαπαιτούμενα και όλη η κυβέρνηση θα πάει στο σπίτι της.

- Καλά δεν του είπε κανείς του καλού μας Άδωνι, ότι η ψήφος που δίνει ο ίδιος και το κόμμα του στα προαπαιτούμενα, δεν είναι γιατί αγαπάνε την κυβέρνηση και την Ελλάδα, αλλά γιατί κάποιοι είπαν πως αν δεν… θα γίνει χαμός;

● Αναρωτιέμαι πού χάθηκε ο Αντωνάκης. Αυτός που ήταν ο μέγας πρωθυπουργός, που κοίταζε τους άλλους από ψηλά, που σε κάθε του εμφάνιση τον χειροκροτούσαν, αναρωτιέμαι τι απέγινε.

- Και πώς θα αντέξει αυτή τη μοναξιά, όταν πριν από λίγον καιρό στο πέρασμά του γινόταν πανζουρλισμός. Αναρωτιέμαι…

● Ετούτη η κυβέρνηση, δυστυχώς, λόγω εσωτερικών προβλημάτων της, στηρίζεται στις ψήφους των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα μεταπολιτευτικά και είναι υπεύθυνα για τη διαφθορά που βασιλεύει.

- Και αναρωτιέται κανείς μέχρι ποιο σημείο έχει τη δυνατότητα να κυνηγήσει τους διεφθαρμένους και αν θα την αφήσουν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της αυτή.

- Αναρωτιέται κανείς αν μπορεί η κυβέρνηση να διερευνήσει υποθέσεις στις οποίες οικονομικοί παράγοντες από τις χώρες των δανειστών έκαναν μπίζνες και εξαγόραζαν το διεφθαρμένο ελληνικό σύστημα προκειμένου να πετύχουν καλύτερες συμφωνίες.

- Πάντως η κοινωνία μπορεί να υποστηρίξει υιοθετώντας αυτή την επιλογή. Του ξεσκεπάσματος δηλαδή της διαφθοράς.

● Μπορεί να είναι καλή η συμφωνία με τον ενοικιαστή του λατομείου και γι’ αυτό να δόθηκε η πεντάχρονη παράταση.

- Αναρωτιέμαι όμως γιατί έγινε τόσος ντόρος επί τόσους μήνες και γιατί πολλοί μιλούσαν για ατασθαλίες οι οποίες έπρεπε να διερευνηθούν από τη δημοτική αρχή.

- Ούτε καν πέρασε από το μυαλό κανενός να διερευνηθεί ο λόγος που ο δήμος στο εγγύς παρελθόν εισέπραττε 10 και 12 χιλιάδες ευρώ (με εξαίρεση έναν χρόνο που εισέπραξε 100.000 ευρώ), ενώ τώρα θα εισπράττει 250.000 ευρώ.

- Γιατί δεν αντιμετωπίστηκε και η περίπτωση νέου ενοικιαστή του λατομείου και με καλύτερους όρους; Γιατί μετά από πέντε χρόνια που θα λήξει η παράταση της σύμβασης, πιθανόν το λατομείο να μη συμφέρει κανέναν να το ενοικιάσει.

- Και κάτι ακόμα. Δεν θα λογοδοτήσει κανένας για την επί αρκετά χρόνια διασπορά των αδρανών υλικών, που, όπως λέγεται, έριχναν οι διοικούντες τον δήμο σε όποιον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο;

- Σκέψεις οι οποίες πιστεύουμε ότι δεν έτυχαν της ανάλογης προσοχής από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Η οποία αρκέστηκε στο ότι το τίμημα είναι ικανοποιητικό για τον δήμο Ζηρού.

- Να σημειώσουμε πάντως ότι στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, είδαμε τον συνήθως μειλίχιο δήμαρχο Νίκο Καλαντζή, να είναι εκνευρισμένος. Δεν μας είχε συνηθίσει σε κάτι τέτοιο.

- Να ήταν αιτία τα υπό συζήτηση θέματα ή κάτι άλλο;

● Ευτυχώς που ο Γκλέτσος έκανε μήνυση στον Βαρουφάκη γιατί διαφορετικά θα την έκανα εγώ. Γιατί δεν μπορεί κύριε να θέτει το κράτος σε κίνδυνο κινούμενος από δόλο ή βαριά αμέλεια.

- Και δεν είναι μόνο αυτό, ότι δηλαδή έθεσε το κράτος σε κίνδυνο, αλλά οι στιλιστικές του επιλογές ήταν περίεργες, αφού πότε εμφανίζονταν με πουκάμισα πλουμιστά, πότε οδηγούσε τη μηχανή του και πότε κάθονταν στο πάτωμα για να ακούσει την ομιλία του πρωθυπουργού.

- Φυσικά στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Γκλέτσος, δεν παρέλειψε να πει ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που η «τελεία» του μπει στη βουλή.

- Το τονίζω και πάλι. Όλοι έχουμε καταλάβει ότι ο Βαρουφάκης μας κατέστρεψε και όχι ο Σόιμπλε και η παρέα του. Γι’ αυτό και καλά του έκανε ο Γκλέτσος και του έκανε μήνυση.

● Ένα περιστατικό μόνο ανέφερε η «Φωνή» σε προηγούμενο φύλλο της σχετικό με όσα συνέβησαν στα ΑΤΜ τις μέρες που οι τράπεζες ήταν κλειστές.

- Συνέβησαν κι άλλα περιστατικά πριν το κλείσιμο των τραπεζών, τα οποία έχουν να κάνουν με τις κρυψώνες που βρήκαν οι επιτήδειοι να κρύψουν τα χρήματά τους.

- Εξ αυτού του λόγου δεν είναι καθόλου περίεργο που τις μέρες πριν από το κλείσιμο των τραπεζών, εξαφανίστηκαν από όλα σχεδόν τα αντίστοιχα καταστήματα, οι χύτρες ταχύτητας.

- Και αυτό γιατί εκείνοι που έκαναν ανάληψη χρημάτων, γέμιζαν τις χύτρες με αυτά, τις σφράγιζαν για να μη υποστούν φθορά τα χρήματα και τις έθαβαν, βάζοντας φυσικά και σημάδι στο χώρο της …ταφής.

- Δεν ξέρω αν απέδωσε η εφεύρεση, πλην όμως τέτοιες περιπτώσεις δείχνουν το στοιχείο της υπερβολής που ζήσαμε από μερικούς οι οποίοι φοβήθηκαν μη χάσουν τα χρήματά τους.

● Λέτε να έχουμε κι άλλον αρχηγό κόμματος από την Ήπειρο; Γιατί έμαθα ότι το όνομα του εξ Ιωαννίνων βουλευτή Κώστα Τασούλα, είναι μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

- Δεν είναι από τα «φαβορί» ο Κώστας Τασούλας, αλλά με λίγο σπρώξιμο, όλα μπορούν να γίνουν. Και τότε ποιος τη χάρη μας εμάς των Ηπειρωτών, που θα έχουμε δυό συμπατριώτες πρωθυπουργούς.

- Ο ένας με καταγωγή από το Αθαμάνιο της Άρτας και ο άλλος με καταγωγή από τα Γιάννενα. Οποία τιμή!!!

● Πληθαίνουν οι πληροφορίες περί εκλογών, τις οποίες μάλιστα τοποθετούν στα μέσα Οκτωβρίου.

- Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε τις διαθέσεις του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του.

- Γνωρίζουμε όμως τις διαθέσεις των ψηφοφόρων και κυρίως των ανθρώπων που είναι πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

- Οι οποίοι επιμένουν ότι οι εκλογές, όποτε και να γίνουν, θα πρέπει να είναι συνθετικές. Τόσα χρόνια, λένε, πορευθήκαμε μαζί, δεν γίνεται και δεν πρέπει να χωρίσουμε τώρα.

- Τώρα που ίσα-ίσα η κυβέρνηση χρειάζεται τη στήριξη όλων των πλευρών, και αυτών που συμφωνούν με τις ενέργειες του πρωθυπουργού και αυτών που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.

● Είναι φοβερό. Εκείνοι που μέχρι τώρα έλεγαν ότι ο Τσίπρας θα μας πάει στη δραχμή γι’ αυτό και δεν υπογράφει αυτά που του προτείνουν οι δανειστές, τώρα λένε ότι κακώς ο Τσίπρας υπέγραψε αυτά που του ζήτησαν οι δανειστές.

- Άντε μετά να βγάλει κανείς άκρη με τους σχολιαστές οι οποίοι με το μόνο που ασχολούνται είναι αν υπάρχει διαμάχη στο εσωτερικό της κυβέρνησης και πόσα είναι τα όχι των κυβερνητικών βουλευτών.

- Κατά τα άλλα είναι ακραιφνείς πατριώτες και θέλουν ντος μη ντο να σώσουν τη χώρα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)