Καταστροφικά μέτρα για τους ανθρώπους του μόχθου επιβάλλουν οι δανειστές

Σκοπιμότητες πρέπει να εξυπηρετούν τα προαπαιτούμενα που θέτουν οι εκβιαστές-δανειστές μας για τους αγρότες, αν αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν να επιβάλλεται στους αγρότες αύξηση του Φ.Π.Α., ένταξη στον ασφαλιστικό κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών, στο ΤΕΒΕ δηλαδή, κατάργηση της επιδότησης για το πετρέλαιο και τόσα άλλα που βάζουν θηλιά στο λαιμό των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Ο πρωτογενής τομέας είναι η πεμπτουσία της ύπαρξης της χώρας μας και αυτό ίσως θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι δανειστές, οι οποίοι μάλλον θα πρέπει να εξυπηρετούν σχέδια άλλων μεγάλων εταιρειών, προκειμένου να επιβάλλουν μέτρα στους κτηνοτρόφους και τους αγρότες τέτοια, που να τίθενται φραγμοί στην ανανέωση των ανθρώπων που πρόκειται να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Γιατί παραμένει το ερώτημα αν κάποιος νέος θα αποφασίσει να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, όταν ξέρει ότι δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα με βάση τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές μας.

Δεν είναι δυνατόν τα μέτρα για την αγροτιά και τους κτηνοτρόφους να είναι οριζόντια. Με δεδομένο ότι οι κτηνοτρόφοι αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια δυσκολεύονται ακόμα και την τροφή των ζώων τους να προμηθευτούν, με δεδομένο ότι η τιμή του γάλακτος αντί να ανεβαίνει έχει πάρει την κατιούσα –και άμα θέλεις αυτή την τιμή ή δ’ άλλως το γάλα μπορείς να το χύσεις, λένε πολλές γαλακτοβιομηχανίες στους κτηνοτρόφους- δεν είναι δυνατόν να υποστούν και άλλες περικοπές στο πενιχρό έτσι κι αλλιώς εισόδημά τους. Τα ίδια ισχύουν και για τους γεωργούς, οι οποίοι με τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές μας δεν θα έχουν το δικαίωμα στην επιδότηση του πετρελαίου στα τρακτέρ τους, με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής να είναι πολύ μεγάλο.

Η κυβέρνηση οφείλει να αντισταθεί σθεναρά στα ανήκουστα μέτρα που θέλουν οι δανειστές μας να επιβάλουν στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Ενδεχομένως θα πρέπει να βρει άλλα ισοδύναμα μέτρα που θα αντισταθμίζουν τα ποσά που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους.

Ας το πάρουν όλοι είδηση. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Και οφείλουν όλοι να την προστατεύουν. Γιατί αν εξαφανιστεί η γεωργία και η κτηνοτροφία, το πιθανότερο είναι να εξαφανιστεί και αυτή η χώρα. Δεν είναι δυνατόν όλοι να ζούμε από τον τουρισμό. Η ενδοχώρα πρέπει και μπορεί να ζήσει από τον πρωτογενή τομέα. Που είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία.

 

Η κάλυψη που παρείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Βαρουφάκη και το ψήφισμα που εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος, είναι η καλύτερη απόδειξη της αλληλεγγύης που παρέχει ο ΔΣΣΥΡΙΖΑ στους επώνυμους κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι διαδραμάτισαν ή διαδραματίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας και υφίστανται ενορχηστρωμένη επίθεση από μερίδα των συστημικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία φυσικά έχουν σαν στόχο την ίδια την κυβέρνηση.

Φυσικά δεν είναι δυνατόν να αντιπαρατεθούν με πολιτικά επιχειρήματα και γι’ αυτό έχουν ως στόχο να πείσουν ότι «είναι όλοι ίδιοι».

 

Θα συμφωνήσουμε με τα λόγια του δημάρχου του δήμου Ζηρού που είπε στον ολιγόλεπτο λόγο τους στις εκδηλώσεις που έγινα για να τιμηθούν οι νεκροί στου «Τζαλαλί» και στα Πέντε Πηγάδια. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι μνήμες από τη ναζιστική λαίλαπα θα είναι πάντα ζωντανές και οι πληγές ανοιχτές, είπε ο Νίκος Καλαντζής. Οι μνήμες φυσικά ξεθωριάζουν. Είναι απαραίτητο όμως να μεταλαμπαδευτούν στους νέους και να αποδίδονται τιμές στους δολοφονημένους πατριώτες. Είναι το λιγότερο που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε, για να τιμάται η μνήμη τους.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)