Από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πρέβεζας ανακοινώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί συγκεκριμένων κλάδων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξής τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2015-2016 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται από 27/07/2015  μέχρι  07/08/2015.

Ως προς τις λεπτομέρειες της διαδικασίας παραλαβής και καταχώρισης των αιτήσεων, συνίσταται οι υποψήφιοι να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας στο τηλέφωνο 2682024135.

 ● Παρατείνεται το πρόγραμμα για τους δικαιούχους αιτήσεων για το επισιτιστικής συνδρομής. Παρατείνονται έως και τις 26 Αυγούστου 2015 οι εγγραφές στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωφελούμενοι, όπως περιγράφεται στις δράσεις του Προγράμματος, είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (π.χ. με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο και 4.500 για ζευγάρι).

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται σε 6 Σημεία (δήμοι του νομού, ιερά μητρόπολη Πρέβεζας και ιατρικός σύλλογος Πρέβεζας) όπου γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προσκαλεί όλους και όλες, οι οποίοι γνωρίζουν άτομα που θα μπορούσαν να είναι ωφελούμενοι να τους ενημερώσουν και να τους προτρέψουν να εγγραφούν στο πρόγραμμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Π.Ε. Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου

Τηλέφωνο: 26823 60230 &  26823 60256

Ζεσταίνουν τα… τρακτέρ οι αγρότες στην Πρέβεζα. Σε «μπλόκο» στο μνημόνιο, και μάλιστα κυριολεκτώντας καθώς προετοιμάζουν μαζικές κινητοποιήσεις, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι αγρότες του νομού διαμαρτυρόμενοι για το νέο πακέτο μέτρων που προβλέπει βαριά και άδικη φορολόγηση των εισοδημάτων τους.

Σε κοινή σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Ωρωπού το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ Βαγγέλης Μπούτας αναφέρθηκε στην αντιαγροτική πολιτική, το τρίτο μνημόνιο και στην απάντηση που θα πρέπει να δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και Άρτας.

Μέτρα παίρνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την προστασία των πλατάνων. Τρεις ζώνες ασφαλείας οριοθέτησε στην Πρέβεζα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, για τον περιορισμό και την εξάλειψη του επιβλαβούς οργανισμού που προκαλεί την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου. Οι τρεις οριοθετημένες ζώνες ασφαλείας είναι Ζώνη Α: (διευρυμένη- αφορά την περιοχή ευθύνης της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας): Θέση «Μονή Αβάσσου, Τ.Κ. Κοτσανοπούλου», Ζώνη Β: Θέση: Αντλιοστάσιο ΤΟΕΒ Τ.Κ. Κλεισούρας και Ζώνη Γ: Θέση: «Παναγιά» της Τ.Κ. Σταυροχωρίου».

•Ξηλώνονται ή περιφράσσονται οι παιδικές χαρές. Στην αρχική του απόφαση για ξήλωμα ή περίφραξη των παιδικών χαρών επιμένει ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης παρά την παρέμβαση 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών και του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα που ζητούσαν νέο θεσμικό πλαίσιο για τις παιδικές χαρές.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση σε κάθε περίπτωση που ο δήμος κρίνει άμεσα ή προβαίνει στην αποξήλωση των οργάνων της. Κάνει δε σαφές ότι σε περίπτωση ατυχήματος σε παιδική χαρά, η οποία δεν είναι σφραγισμένη και είναι προσβάσιμη στο κοινό, ο δήμος ουδόλως αποποιείται της ευθύνης του, με την τοποθέτηση πινακίδας στην οποία αναγράφεται ότι η χρήση της παιδικής χαράς γίνεται με ευθύνη των γονέων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στους δήμους του Νομού θα πρέπει να ξηλωθούν οι περισσότερες παιδικές χαρές μιας και υπάρχει αδυναμία ανταπόκρισης στο κόστος ώστε να λειτουργούν με πιστοποίηση.

Οι δήμοι του Νομού έχουν προβλέψει κονδύλια στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015 για την τοποθέτηση παιχνιδιών στις παιδικές χαρές αλλά τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν να καλύψουν όλους τους χώρους.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)