Συνεχίζει τη δράση του ο Σύλλογος Πολυτέκνων Φιλιππιάδας και περιχώρων, παρά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκαστικά κινείται, με τον πρόεδρό του Κώστα Μάρη, να κινείται προς κάθε κατεύθυνση έτσι ώστε να πετύχει στο μέτρο του δυνατού, ό,τι καλύτερο για τους πολύτεκνούς- μέλη του συλλόγου.

Στην ενημέρωση που κάνει προς τους πολύτεκνους ο Κώστας Μάρης συμπεριλαμβάνονται και μέτρα τα οποία, πατά την οικονομική κρίση, δεν έχουν καταργηθεί. Στα μέτρα αυτά συγκαταλέγονται και οι μετακινήσεις των πολυτέκνων πληρώνοντας στα μέσα μεταφοράς (εκτός από αεροπλάνα) το μισό εισιτήριο με την απλή επίδειξη του βιβλιαρίου πολυτέκνων. Τα πολυτεκνικά βιβλιάρια θεωρούνται από μόνο από τον σύλλογο πολυτέκνων με την καταβολή είκοσι ευρώ για κάθε βιβλιάριο, διάρκειας ενός έτους. Για την αναγνώριση της πολυτεκνικής ιδιότητας απαιτείται έγγραφη απόδειξη από τον σύλλογο πολυτέκνων και όχι χαρτί από τον δήμο ότι είναι κάποιος πολύτεκνος. Η βεβαίωση από τον σύλλογο κρίνεται απαραίτητη και για τη σύνδεση της πολυτεκνικής ιδιότητας με τη διαδικασία προσλήψεων στη δημόσιο. Όσον αφορά την ένταξη των πολυτεκνικών οικογενειών στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας του ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ), αυτή συναρτάται με το ετήσιο εισόδημα των πολυτέκνων, το οποίο κυμαίνεται από 3.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο μέχρι 8.100 ευρώ για οικογένειες με ανήλικα εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 ανήλικα εξαρτώμενα μέλη.

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Μάρης, ενημερώνει τους πολύτεκνους ότι εντός του μηνός θα διανεμηθούν στους πολύτεκνους φρούτα, όπως επίσης και ότι συνεχίζεται να γίνεται η θεώρηση βιβλιαρίων από τον σύλλογο.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)