Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στα κόμματα της αντιπολίτευσης  και οπωσδήποτε σ’ αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Και το λέμε αυτό γιατί βουλευτές του κόμματος, υπέβαλαν ερώτηση στη βουλή για την κατάργηση της ονομασίας προέλευσης της φέτας, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τα λευκά τυριά που παράγονται σε άλλες χώρες, να ονομαστούν φέτα και να κατακλείσουν τη διεθνή αγορά, ακόμα και την Ελληνική.

Δεν ξέρουμε τι ενέργειες πρόκειται να κάνει το αρμόδιο υπουργείο για να προστατέψει την ονομασία της φέτας, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι ο τότε υφυπουργός Νότης Μυταράκης, υπερασπίζονταν τη συμφωνία της ευρωπαϊκής ένωσης με τον Καναδά για την ονομασία, λέγοντας ότι αυτή είναι επωφελής και για την ελληνική παραγωγή την οποία προστατεύει. Και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υπογράφουν την επερώτηση, κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι το θέμα της φέτας και η προστασία της ονομασίας της, σκοντάφτει στο προ διετίας δεδικασμένο, κάτι που τόσο η ευρωπαϊκή ένωση όσο και ο Καναδάς, δεν άφησαν να πάει χαμένο και η ευρωπαϊκή προς στιγμή αγορά, έχει κατακλυσθεί από λευκά τυριά.

Η επερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να έγινε για το θεαθήναι, πλην όμως ανέδειξε και ένα υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο πριν από δύο χρόνια είχε …λύσει ο Μυταράκης. Και το υπαρκτό πρόβλημα ακούει στο όνομα της «ελεύθερης οικονομίας» την οποία ασπάζονται οι συγκεκριμένοι βουλευτές, κάτι που σημαίνει ότι οι έλληνες παραγωγοί φέτας, θα πρέπει να στραφούν στην Ελληνική αγορά για να διαθέσουν το προϊόν τους και στην ποιότητα του προϊόντος έναντι των ξένων για να τα εξάγουν.

Το θέμα της ονομασίας της φέτας, δεν θα μπορούσε να κρατήσει και πολύ, μέσα στον ανταγωνισμό που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο. Η Ελληνική κυβέρνηση ας επικεντρωθεί στα καρτέλ που θα δημιουργηθούν όταν υα σούπερ μάρκετ κατακλειστούν από τα εισαγόμενα τυρά που θα ονομάζονται φέτα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)