● Έχουμε ξαναγράψει ότι ο δήμος καταβάλλει προσπάθεια για την καλή εικόνα συνολικά των δημοτικών διαμερισμάτων, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (θεωρούμε πάντως ότι τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να καθαρίζονται πιο τακτικά οι κάδοι απορριμμάτων, δεδομένου ότι με τη ζέστη που επικρατεί δημιουργούν κινδύνους για την υγεία των πολιτών). Πλην όμως η καθαριότητα ενός δήμου δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά και των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να προστατεύουν την καθαριότητα τουλάχιστον του χώρου που κινούνται. Το γράφουμε αυτό γιατί θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι συνοδηγός αυτοκινήτου, νεαράς μάλιστα ηλικίας, πέταξε από το παράθυρο του αυτοκινήτου πακέτο τσιγάρων και άλλα χαρτιά, ενώ θα μπορούσε να τα ρίξει σε κάδο απορριμμάτων, αρκεί το αυτοκίνητο να έκανε στάση για λίγα δευτερόλεπτα. Φυσικά και δεν είναι το νόμο αποκαρδιωτικό παράδειγμα της καθαριότητας του χώρου.

● Και με την ευκαιρία, επειδή γράφουμε για την καθαριότητα των χώρων, καλά θα κάνουν οι δήμαρχοι να χρεώνουν τους διαφημιζόμενους με τις μεγάλες αφίσες, τις οποίες κολλούν όπου να ‘ναι και με όποιον τρόπο θεωρούν προσφορότερο. Μπορεί να θέλουν οι σύλλογοι κυρίως να διαφημίσουν την παρουσία τραγουδιστών στο πανηγύρι του χωριού τους, αλλά δεν φταίει σε τίποτα μετά την παρέλευση του πανηγυριού, να γεμίζει από σκόρπια χαρτιά ο χώρος όπου αναρτώνται οι αφίσες. Να μάθουν όλοι ότι ο κάθε δήμος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

● Σε ανακοινώσεις για τους δικαιούχους στεγαστικής συνδρομής για κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές από πλημμύρες του Δεκεμβρίου του 2014 και του Φεβρουαρία του 2015, προέβη ο δήμος Ζηρού και καλεί τους πολίτες της Φιλιππιάδας, του Αγίου Γεωργίου, της Νέας Κερασούντας και του Κερασώβου να υποβάλουν αιτήσεις και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 14 Σεπτεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζηρού, καθ’ όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο τηλ. 2683 360604. (κ. Ζαχαριά Γρηγόριο).

Οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Γοργομύλου, Γαλατά, Μαλιανών και Παπαδατών και της δημοτική ενότητας Θεσπρωτικού, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια, από κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015, μέχρι τις 14 Ιουνίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες στην ίδια διεύθυνση.

● Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία για την απαγόρευση του τσίπουρου από τους ερασιτέχνες, οι οποίοι θα δικαιούνται στο εξής να παράγουν τσίπουρο μόνο για τον εαυτό τους, ενώ αυτό που είναι προς πώληση στο ευρύ καταναλωτικό κοινό θα παράγεται από βιοτεχνίες που θα έχουν την επίσημη κάλυψη της πολιτείας. Δεν θα πούμε ότι το τσίπουρο από ζαμπέλα ήταν έτσι κι αλλιώς παράνομο, αφού επιτρέπεται η παραγωγή τσίπουρου μόνο από σταφύλι, αλλά η παραγωγή παράνομου τσίπουρου είχε παραγίνει. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και το γεγονός ότι οι παραγωγοί του παράνομου τσίπουρου το πωλούσαν σε αρκετά υψηλή τιμή και στον καταναλωτή έφθανε νοθευμένο όχι από τους παραγωγούς, αλλά από τους καφετζήδες. Δεν συμφωνούμε με την απαγόρευση της παραγωγής τσίπουρου από τους ερασιτέχνες, θα πρέπει όμως να δοθεί προτεραιότητα στους επίσημους παραγωγούς τσίπουρου, οι οποίοι στο κάτω-κάτω πληρώνουν και την εφορία.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)