Ρεπορτάζ: Ντόρα Βλάρα

Η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος προωθεί την ανάπτυξη της αεροπορικής ιδέας… 

Στην πραγματικότητα η ιδέα του θέματος αυτού, ήρθε τελείως τυχαία από μία ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) στην οποία έδειχνε μία πτήση της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος.

Μη γνωρίζοντας την ύπαρξή της και σκεπτόμενη πως, όπως κι εγώ έτσι και αρκετοί ακόμη δεν ξέρουν για την Αερολέσχη, θεώρησα πως θα ήταν ενδιαφέρον να επικοινωνήσω με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Κώστα και να μας δώσει κάποιες παραπάνω πληροφορίες.

Φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο της Λέσχης προέρχεται από ανθρώπους που αγαπούν τα αεροπλάνα και θέλουν να αποκτήσουν γνώσεις σε σχέση με τις πτήσεις. Όμως λόγω του ότι είναι μία Λέσχη που έχει έδρα την Άρτα, ενδεχομένως το ενδιαφέρον να αναπτυχθεί και να αποκτήσει περισσότερους λάτρεις…

 

Λίγα λόγια για την Αερολέσχη…

Η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας ιδρύθηκε το 2011. Είναι ένα αεραθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Άρτα.

Τα μέλη της Λέσχης μπορούν να απολαύσουν τοπικές πτήσεις πετώντας πάνω από την Άρτα και να ζήσουν την εμπειρία των εκπαιδευτικών πτήσεων πετώντας με πιλότους της πολεμικής αεροπορίας.

Σκοπός της Αερολέσχης είναι η ανάπτυξη αεροπορικής ιδέας, πτήσεις πυροπροστασίας στην Ήπειρο και η ανάπτυξη του τουρισμού σε συνεργασία με άλλες Ιταλικές Αερολέσχες.

 

Το αεροδρόμιο Αράχθου…

Ολοκληρώθηκε το έργο κατασκευής αεροδρομίου κατηγορίας Β με διάδρομο μήκους 2500 ft  και πλάτους 100 ft στη θέση Κολομόδια Άρτας, σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Δήμο Νικολάου Σκουφά το έτος 2010 στην Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας, και είναι έτοιμο για την έναρξη πτήσεων.

Το αεροδρόμιο  πήρε επίσημα από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων την ονομασία «Αεροδρόμιο Αράχθου Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας», αποδίδοντας φόρο τιμής στον πεσόντα Σμηναγό από την Άρτα.

* Ο Αναστάσιος Μπαλατσούκας γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1977 στην Άρτα. Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε το 2001, οπότε τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για εκπαίδευση στα αεροσκάφη Τ-2. Σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου του 2010, σε αεροπορικό ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως. Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή, συγκρούστηκε στον αέρα με ένα διθέσιο F-16D που συμμετείχε στην άσκηση, στο οποίο επέβαινε ο Σγος (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης).

Για το αεροδρόμιο έχει εγκριθεί επίσημη άδεια από την Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας και  μπορούν εκεί να προσγειώνονται ελαφρά  αεροσκάφη  άλλα και ελικόπτερα.  (Συντεταγμένες Ν 39.05.21 Ε 20.58.14  Διεύθυνση διαδρόμου 17-35).

 

Εκπαιδευτές…

 

Οι εκπαιδευτές της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας προέρχονται όλοι από την Σχολή Ικάρων και παρέχουν σε υψηλό επίπεδο  πτητική εκπαίδευση  καθώς  όλοι έχουν  πάνω από 1.000 ώρες πτήσεων στο ενεργητικό τους στην πολεμική αεροπορία.

Οι εκπαιδευτές της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας προέρχονται όλοι από την Σχολή Ικάρων. Αποτελώντας έτσι την μοναδική αερολέσχη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή με το μεγαλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης σε θέμα γνώσεων, ασφάλειας και εμπειρίας.  

 

 Χώρος…

Ο χώρος του Α/Δ διαθέτει παρκινγκ, χώρο αναψυχής – θέσεις θεατών, WiFi spot και καφέ, υπόστεγο α/φων 250τμ και μέσω έγκρισης ΥΠΕΚΑ κατασκευάστηκε ξύλινο οίκημα για γραφεία και 2κλινο δωμάτιο διανυκτέρευσης.

Να σημειώσουμε επίσης πως στο χώρο προσέρχονται και πραγματοποιούνται πτήσεις μοντέλων.

Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με τις πτήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο επικοινωνίας : 6987727824. 

Κάθε μέρα η αερολέσχη πετάει με το νέο αεροσκάφος της πάνω από την Άρτα και χαρίζει μοναδικές στιγμές σε όσους το τολμήσουν. 

Κλείνοντας  ο πρόεδρος κ. Κώστας προσθέτει «Είναι μία καινούρια σελίδα στον αεραθλητισμό στην πόλη της Άρτας και αναμένεται σύμφωνα με έγκυρες πηγές Πανελλήνιο πρωτάθλημα αεροσκαφών στον αεροδρόμιο Αράχθου. Να ευχηθούμε καλές πτήσεις…»

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)