● Μωρέ το ‘λεγα εγώ ότι μόνο ο Βενιζέλος μπορεί να σώσει ετούτη τη χώρα και δεν με καταλάβαινε κανείς.

- Μέχρι που μίλησε ο ίδιος ο Βενιζέλος και είπε ότι η χώρα κινδύνεψε από τους τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης, ενώ όσο αυτός ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά η χώρα δεν κινδύνευε από παρόμοιους τυχοδιωκτισμούς.

- Είπε κι άλλα ο κύριος Βενιζέλος, ότι δηλαδή θα γίνει εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια και ότι θα πρέπει να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών που παίρνει το πρώτο κόμμα.

- Φυσικά δεν μπαίνει τον κόπο να εξηγήσει γιατί δεν το καταργούσε το μπόνους όταν αυτός ήταν εξουσία και ζητάει να καταργηθεί τώρα.

- Πιθανότατα να ανένηψε και να ζητάει πράγματα που παλιότερα τα ζητούσαν κάποιοι άλλοι, εκτός φυσικά από τον Βενιζέλο.

- Το πιθανότερο είναι ο άλλοτε αρχηγός του ΠαΣοΚ να διαισθάνεται ότι υπάρχει πιθανότητα να μείνει εκτός βουλής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του.

- Το πολιτικό, αλλά και το προσωπικό του μέλλον, αν αποδόθηκαν σωστά όσα είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος.

- Και φυσικά ο κυρ-Βενιζέλος δεν παρέλειψε να εκτονωθεί και σε νέα του δήλωση. Που είπε ότι ο Τσίπρας είναι χυδαίος και μικρός συκοφάντης.

- Τα δε περί υποβρυχίων ο κύριος Βενιζέλος μας είπε ότι αυτά είναι γελοιότητες και ότι αυτός το συγκεκριμένο θέμα το αντιμετώπισε με υποδειγματικό τρόπο και έσωσε δύο δις ευρώ.

- Μωρέ, καλά έλεγα εγώ –και μερικοί ακόμα- ότι στο κύριο Βενιζέλο η πατρίδα μας χρωστάει την ύπαρξή της και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι απλός συκοφάντης, ενός ακεραίου ήθους ανθρώπου.

● Φυσικά από μια τέτοια πανδαισία δηλώσεων δεν θα μπορούσε να λείπει και ο έτερος Καππαδόκης, ο Αντώνης Σαμαράς που επί τέσσερα χρόνια το έπαιξε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

- Και τι είπε ο μεγάλος στους στενούς του συνεργάτες. Ότι ο Τσίπρας είναι συνένοχος ή επικίνδυνος. Αυτό αναφορικά με τα όσα χρεώνουν στον Γιάννη Βαρουφάκη εκείνοι που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκαν.

- Περιττό να σας πω ότι ο Σαμαράς δεν ήταν ούτε συνένοχος, ούτε επικίνδυνος όταν μαζί με το επιτελείο του υπέγραφαν ό,τι τους έδινα οι δανειστές μας.

● Καλά ε, έχει να γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Τη δεξιά μετατόπιση της ΝουΔου επιθυμούν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης, οι οποίοι, όσο και να’ ναι επί Σαμαρά τα πέρναγαν ζάχαρη εκεί στη Συγγρού.

- Η προσπάθειά τους συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και μερικών ακόμα βουλευτών της ΝουΔου που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη στροφή προς το κέντρο που επιχειρεί ο Μεϊμαράκης.

- Προς στιγμήν δεν φαίνεται να δείχνουν έμπρακτο ενδιαφέρον οι βουλευτές που έχουν τις ίδιες ιδέες με τους Άδωνι και Βορίδη.

- Και αυτό το καταλαβαίνει κανείς, αν δει ότι ο Άδωνις δεν γράφει τίποτε για το θέμα. Πάντως οι δυό εκφραστές της «λαϊκής δεξιάς», εκτός των άλλων, επιχειρούν να κατοχυρώσουν τη θέση τους στη Νέα Δημοκρατία.

- Ευχόμαστε τα καλύτερα για τους δυό βουλευτές. Τι άλλο θα θέλαμε από του να δούμε αρχηγό της ΝουΔου τον Άδωνι ή τον Βορίδη.

● Φαντάζομαι ότι το μάθατε το νέο, που αποτελεί το γεγονός των ημερών. Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που κλείστηκε στη φυλακή γιατί καταχράστηκε μερικά εκατομμύρια ευρώ, όταν ήταν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, βγήκε από τη «στενή» με ανήκεστο βλάβη της υγείας του.

- Αποφασίστηκε ότι η αναπηρία του που είναι 67%, μπορεί να επιδεινωθεί αν παραμείνει εσώκλειστος και γι’ αυτό αποφυλακίστηκε και κυκλοφορεί τώρα ελεύθερος μαζί με τους δικούς του.

- Δεν ξέρω αν θα μπορέσει ο «φτερωτός γιατρός» να επιστρέψει τα 17,9 εκατομμύρια ευρώ που λείπουν από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Ξέρω όμως πολύ καλά ότι τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν θα τα πληρώσουν οι Θεσσαλονικείς, έχουν δεν έχουν.
● Μπορεί να ενημέρωσε τον αρμόδιο της εργολαβίας που ανέλαβε να φτιάξει τα πεζοδρόμια της Φιλιππιάδας η τεχνική υπηρεσία του δήμου, αλλά απ’ ότι λέει στο έγγραφό της, τον ενημέρωσε προφορικά.

- Και όπως είναι γνωστό η προφορική ενημέρωση δεν ισχύει, καθ’ ότι τα λόγια τα παίρνει ο αέρας, ενώ τα γραπτά μένουν -scriptamanent, που έλεγαν και οι Λατίνοι.

- Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έγγραφο εμπεριέχεται ως απόδειξη στην απάντηση που δίνει η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ζηρού, σε άρθρο του Βησσάρη Γιωρσπύρου, που δημοσίευσε η «Φωνή» και για την οποία απάντηση, ο καλός φίλος «έχει βγει από τα ρούχα του».

● Είπα και ‘γω. Ο Χάρης Παπασταύρου που ήταν το δεξί χέρι του Σαμαρά, να εμπλέκεται σε παράνομες πράξεις. Δεν είναι δυνατόν.

- Έτσι ήρθε ο ίδιος και είπε ότι το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του, κατατεθειμένο σε τράπεζα του εξωτερικού, δεν ήταν δικό του, αυτός απλά διαχειριζόταν τον λογαριασμό που ανήκε σε άλλον.

- Έτσι εξηγούνται όλα. Ο άνθρωπος είναι υπεράνω πάσης υποψίας και ύποπτοι φυγής χρημάτων είναι κάτι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, των οποίων συγγενικά τους πρόσωπα είχαν καταθέσεις στο εξωτερικό.

● Φαίνεται ότι ο βουλευτής Πρέβεζας  της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης, έχει αναλάβει τον τομέα της αποκάλυψης σκανδάλων υπουργών της κυβέρνησης.

- Γι’ αυτό και συνυπογράφει με άλλους 26 βουλευτές της ΝουΔου επερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τον ρωτάει αν πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την πάταξη της διαφθοράς.

- Φυσικά και ξέρω τι σκοπεύει να απαντήσει ο πρωθυπουργός στον βουλευτή του νομού για το θέμα αυτό. Αλλά βρε αδερφέ, αυτή την ερώτηση βρήκε να προσυπογράψει ο βουλευτής;

- Και για να ξέρουμε τι λέμε, αφού ο βουλευτής αποφάσισε να θέσει τέρμα στην διαφθορά, μάλλον θα έπρεπε να υπογράψει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, που να αναφέρεται στη διαφθορά των παιδιών που κυβέρνησαν τον τόπο μας επί σαρανταπέντε χρόνια.

- Ή μήπως δεν ξέρει ο Στέργιος Γιαννάκης τι φαγοπότι έχει γίνει επί ημερών των κυβερνήσεων της ΝουΔου.

● Είναι απαραίτητες οι εκλογές; Φυσικά και είναι αν δε βρεθεί λύση με τους κυβερνητικούς βουλευτές οι οποίοι δεν ψηφίζουν τα μέτρα που έχουν επιβάλλει οι δανειστές μας, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση.

- Η λογική αυτή δεν «κολλάει» πουθενά. Κι αυτό γιατί τα «προαπαιτούμενα» ψηφίζονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, των οποίων οι βουλευτές –είναι φυσικό άλλωστε- δεν πρόκειται να στηρίξουν τις επιλογές της κυβέρνησης, όταν μετά τα μέτρα αυτή κληθεί να πάρει άλλες αποφάσεις, να κάνει νόμους που αντίκεινται στη λογική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

- Οπότε είναι απαραίτητη μία πλειοψηφία βουλευτών, η οποία θα υπερψηφίζει τις προτάσεις νόμων που θα καταθέτει η κυβέρνηση.

- Και τέτοια πλειοψηφία, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Οι εκλογές επομένως είναι αναπόφευκτες, εκτός και αν οι πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ που συναποτελούν την κυβέρνηση, βρουν κοινή γλώσσα συνεννόησης.

● Ευρηματικοί, δε μπορείς να πεις, είναι όσοι έχουν μπει στον …πειρασμό να αφαιρέσουν χρήματα από τους –ηλικιωμένους κυρίως- συμπολίτες μας.

- Μέχρι τώρα ξέραμε ότι μετέρχονταν τον τρόπο της γνωριμίας με το παιδί του ανθρώπου που επρόκειτο να πάρουν τα χρήματα και προσποιούμενοι τον εφοριακό, έλεγαν στο θύμα τους ότι το ποσό των 1.000 ή των 1.500 ευρώ τα είχε ανάγκη ο γιός του, γιατί τα χρωστούσε στην εφορία και αυτός, ο κλέφτης δηλαδή, προτίθετο να τον βοηθήσει.

- Ή προσποιούμενοι ότι είχαν δικό τους άνθρωπο άρρωστο και χρειάζονταν κάποια χρήματα για τη νοσηλεία του, χρήματα που βεβαίως θα τα επέστρεφαν.

- Τον τελευταίο καιρό, άλλαξαν τρόπους. Προσποιούμενοι τον αδιάφορο, παρακολουθούν τις συζητήσεις των ηλικιωμένων που επαίρονται ότι τις καταθέσεις που είχαν στην τράπεζα κατάφεραν να τις πάρουν και να τις κρύψουν σε κάποιο σημείο …απόκρυφο του σπιτιού τους.

- Αμ δε. Το απόκρυφο σημείο, γίνεται …φανερό για τους κλέφτες, οι οποίοι βοηθάνε να κάνουν …φτερά οι καταθέσεις των γερόντων.

- Όταν πηγαίνουν οι γέροντες να δουν αν είναι στη θέση τους τα χρήματα που πήραν από την τράπεζα, παθαίνουν …κόλπο. Και μιλάμε για καταθέσεις μερικών χιλιάδων ευρώ, έτσι;

● Μπα, δεν το πιστεύω, υψηλόβαθμοι αστυνομικοί να έχουν σχέση με λαθρομεταφορείς μεταναστών από τις εμπόλεμες περιοχές.

- Και δεν το πιστεύω γιατί είμαι απόλυτα βέβαιος ότι τέτοια πράγματα δεν κάνουν οι υψηλόβαθμοι αστυνομικοί. Και όσα λέγονται γι’ αυτούς είναι γιατί οι συντάκτες παρόμοιων κειμένων δεν έχουν τι να κάνουν.

- Ακούς εκεί, να συνεργάζονται υψηλόβαθμοι αστυνομικοί με παράνομους διακινητές μεταναστών και να παίρνουν το κατιτίς τους;

Φρίη

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)