Ο δήμος Αρταίων φαίνεται πως αποφάσισε να προχωρήσει μέσω της νόμιμης διαδικασίας ενοικίασης χώρου για την περισυλλογή των αδέσποτων αγελάδων.

Αφού είδε πως το φαινόμενο δεν είχε τέλος και αντί να μειώνεται συνέχιζε στους ίδιους ρυθμούς καταστρέφοντας κήπους και καλλιέργειες κοντά στο χωριό Αμπέλια νοίκιασε ένα οικόπεδο περίπου δέκα στρέμματα για το σκοπό αυτό.

Μέχρι στιγμής ο χώρος είναι άδειος έτσι υποθέτουμε πως δεν έχει αρχίσει η διαδικασία περισυλλογής, κάτι το οποίο θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα δουλειά για τους αρμόδιους.

Σε αυτή τη σκέψη στρέφεται και ο δήμος Ζηρού αν δεν μπορέσει να εξαλείψει το πρόβλημα μέσω άλλων τρόπων, όπως παρατηρήσεις και συνετίσεις, χωρίς ακόμη να υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση.

 Να πούμε πως από τη στιγμή που τα ζώα περισυλλέγουν στον ειδικό χώρο και αν δεν ζητηθούν από τον ιδιοκτήτη, τότε η ιδιοκτησία τους περνάει στο δήμο και εκείνος με τη σειρά του αποφασίζει την εξέλιξη του κάθε ζώου.

Οι κάτοικοι πάντως ενώ τόσο καιρό παραπονιόντουσαν για τις αγελάδες τώρα θεωρούν πως ο χώρος είναι υπερβολικός και το ενοίκιο αρκετά μεγάλο. Δεν έχουμε ακούσει ακριβές ποσό πάντως από «πηγαδάκια» ακούστηκε και το ποσό των 15.000 το χρόνο, χωρίς είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για βάσιμη πληροφορία.

Ίσως στο άκουσμα της ενοικίασης χωρίς να δουν ακόμη τα πρώτα δείγματα δουλειάς να είναι κάπως καχύποπτοι, αν όμως δουν διαφορά αυτό μπορεί να κατευνάσει και τις ενστάσεις.

Το θέμα είναι όντως από εδώ και πέρα να προχωρήσουν σε ενέργειες και να μην μείνει ο χώρος αμανάτι χωρίς καμία χρησιμότητα.

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)