Το αποφάσισε ο σύνδεσμος ύδρευσης των νομών Πρέβεζας, Λευκάδας και Άρτας, νομοί που υδρεύονται από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου. Η ευθύνη της μείωσης της πίεσης του νερού τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρείται γιατί οι άνθρωποι πλένονται πιο τακτικά και γιατί το καζανάκι από την τουαλέτα στο σπίτι κάποιου πολίτη τρέχει ασταμάτητα. Και με την αιτιολογία που προέβαλε, έθεσε και τους όρους τους οποίους πρέπει να τηρούν οι καταναλωτές, ώστε να έχουν επάρκεια νερού όλοι οι άνθρωποι, όλε στις ώρες, σε όλους του νομούς.

Δεν θα συμφωνήσουμε με το συμπέρασμα που έβγαλε ο σύνδεσμος ύδρευσης, γιατί από αυτήν εδώ τη στήλη, όλα τα καλοκαίρια, έχουμε γράψει και ξαναγράψει τους λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει νερό τις απογεματινές ώρες σε πολλές περιοχές
που υδρεύονται από τις πηγές  Αγίου Γεωργίου. Και οι λόγοι είναι απλοί. Τους μήνες αυτούς, είναι πολλοί οι οποίοι ποτίζουν τα χωράφια τους από το νερό αυτό, παίρνοντας νερό απ’ ευθείας από το δίκτυο, ή γυρίζοντας ανάποδα τον μετρητή του ρολογιού. Επίσης τους καλοκαιρινούς μήνες απαιτείται μεγαλύτερη ποσότητα νερού για τη συντήρηση των κτηνοτροφικών μονάδων που βρίσκονται (τυχαία; Δεν νομίζω) κατά μήκος του δικτύου ύδρευσης.

Εκεί οφείλει να βρει τις αιτίες της μείωσης της πίεσης του νερού ο σύνδεσμος ύδρευσης και όχι στα μπάνια που κάνουν οι πολίτες και την κατανάλωση περισσότερου νερού. Και αν θέλει η διοίκηση του συνδέσμου, μπορεί εύκολα να βρει τους παραβάτες, αρκεί να ρωτήσει τους ανθρώπους που ζουν από κοντά όσα παραπάνω περιγράψαμε.

Αν θέλει να βρει του παραβάτες. Γιατί η κοινή γνώμη λέει ότι δεν….

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)