Τρία θανατηφόρα ατυχήματα και τρία ακόμα τροχαία ατυχήματα καταγράφηκαν σε συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, κοντά στο εργοστάσιο της ΒΙΚΗ, για τα οποία εύκολα μπορεί κανείς να επιρρίψει ευθύνες στην υπερβολική ταχύτητα, στην ολισθηρότητα του δρόμου, στην απροσεξία των οδηγών ή κάτι τέλος πάντων που θα μπορούσε να …δικαιολογήσει τα ατυχήματα αυτά.

Πλην όμως επειδή τα ατυχήματα, θανατηφόρα ή όχι, γίνονται στο συγκεκριμένο σημείο, ενδεχομένως θα έπρεπε οι αρμόδιες αρχές να δείξουν ενδιαφέρον και να ερευνήσουν τα αίτια των ατυχημάτων. Θα έπρεπε δηλαδή να ελέγξουν να ο ασφαλτοτάπητας είναι ο σωστός, αν έχει ρωγμές, αν έχει σωστές κλίσεις το οδόστρωμα, αν ο ασφαλτοτάπητας είναι παλιός και πολλά άλλα ακόμα, τα οποία μόνο από ειδικούς μπορούν να εξεταστούν. Και να μη ξεχάσουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο, πριν από λίγα χρόνια ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια.

Εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να ελεγχθεί όλο το οδόστρωμα του δρόμου από Πρέβεζα μέχρι Γιάννενα, γιατί όσο και να ψάχνει κανείς για να δικαιολογήσει τα τροχαία ατυχήματα και να αποδώσει τις αιτίες στους κακούς και απρόσεκτους οδηγούς, δεν πρόκειται να διορθώσει τα πράγματα, όσο θα τα διορθώσει ένας λεπτομερής έλεγχος του οδοστρώματος. Γιατί σε πολλά σημεία του ο δρόμος είναι ολισθηρός και χρειάζεται αλλαγή ασφαλτοτάπητα, σε άλλα σημεία έχει λακκούβες τις οποίες προσπαθούν με ζικ-ζακ οι οδηγοί να αποφύγουν, σε άλλα σημεία έχουν γίνει παρεμβάσεις από ιδιώτες και εμποδίζουν την ορατότητα.

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι απαιτείται οπωσδήποτε λεπτομερής έλεγχος από ειδικούς, προκειμένου στο μέλλον (ήδη ξεσπάνε καλοκαιρινές μπόρες και όπου να ‘ναι έρχονται οι πρώτες βροχές) να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Μπορεί να θεωρηθεί ως καλή ευκαιρία η εξέταση της ασφάλειας του συγκεκριμένου δρόμου, τα πολλά ατυχήματα που έχουν γίνει. Πάντως θα πρέπει και οι οδηγοί να προσέχουν επειδή οδηγούν σε δρόμο στον οποίον δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος. Να σκέφτονται ότι οδηγούν σε δρόμο που έχει μόνο προβλήματα.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)