● Το έχουμε ξαναγράψει. Το θέμα των σφαγείων της Φιλιππιάδας, δεν λύνεται με …δυναμικούς τρόπους ούτε με προσφυγές στα δικαστήρια. Λύνεται με κόσμιο τρόπο και με παραδοχή της υφιστάμενης κατάστασης. Από την πλευρά του ο σημερινός ενοικιαστής οφείλει να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του και επισήμως να ζητήσει τη παράταση του ενοικίου, αν και διερωτώνται όσοι ασχολούνται με το θέμα, γιατί ο τωρινός ενοικιαστής των σφαγείων δεν θέλει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τον οποίον πρόκειται να κάνει η δημοτική εταιρεία που τα διαχειρίζεται. Τα δημοτικά σφαγεία αποτελούν σοβαρό έσοδο για τον δήμο Ζηρού και επομένως πολύ ορθά η πρόεδρος της εταιρείας που τα διαχειρίζεται προχωράει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Θεωρούμε ότι θα πρέπει και ο δήμος –για να μη πούμε προσωπικά ο δήμαρχος- να παρέμβει, αφού μπορεί με τον διαγωνισμό που θα διενεργηθεί να αποκομίσει αρκετά οικονομικά οφέλη, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που περνάνε όλοι οι δήμοι.

● Σε πολλά σημεία του υπό κατασκευή δρόμου της Ιόνιας οδού, έχει ήδη πέσει άσφαλτος και τα έργα προχωράνε με γοργούς ρυθμούς, τέτοιους που θεωρεί κανείς ότι το μεγαλύτερο τρήμα του δρόμου θα δοθεί στην κυκλοφορία νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, γεγονός που δίνει αισιοδοξία στους Ηπειρώτες, οι οποίοι θεωρούν ότι αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί από την πολυετή καθυστέρηση που παρατηρήθηκαν στα έργα αυτά. Στα εύκολα τμήματα (όπως αυτό της Καμπής) έχει ήδη πέσει άσφαλτος, ενώ στα δύσκολα σημεία, όπως είναι η κατασκευή της γέφυρας κοντά στο Γυμνότοπο, οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό.

Είναι προς το συμφέρον του δήμου να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα. Ένα από αυτά είναι και τα σφαγεία Φιλιππιάδας του δήμου, για την πορεία των οποίων είναι απαραίτητο να παρέμβει. Η εταιρεία που τα διαχειρίζεται έχει αποφασίσει να τα βγάλει σε δημοπρασία, μετά την παρέλευση του χρόνου που τα είχε ενοικιασμένα ο δήμος. Και καλώς. Ωστόσο οι διαδικασίες φαίνεται ότι κωλυσιεργούν. Και σ’ αυτό το σημείο καλείται ο δήμος να παρέμβει. Ξέρουμε ότι έχει αποφασίσει να βάλει κάποια τάξη. Αν σ’ αυτή συνυπολογίσει και το συμφέρον του, τότε…

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)